Når kiloene ryger under slankekuren, ryger vennerne også

mauimaui.org

Det kan være en god idé at tabe sig. Man skal bare gøre sig klart, at det kan have en uventet bivirkning: Det er ikke bare kiloene, der forsvinder. Det gør vennerne også!

 

En ny undersøgelse har ligefrem gjort sammenhængen op i tal: For hver cirka seks kg du taber, taber du i gennemsnit to venner.

 

Dette regnestykke er lavet ud fra, hvad folk selv siger.

 

Slankekurens positive og negative virkninger

2.500 briter indgik i undersøgelsen, alle over 18 år. De blev først spurgt, hvor meget de havde tabt sig, og om deres vægttab havde haft indflydelse på deres liv. 92 procent svarede, at det havde haft en ”mærkbart positiv virkning”.

 

De blev så spurgt, hvilke positive virkninger der var tale om. De tre hyppigste svar var: ”mere selvtillid”, ”større social aktivitet” og ”øget energi”.

 

Men der var også negative virkninger. Og her kom det overrumplende svar fra hele fire femtedele af deltagerne (81 procent): De havde ”mistet venner” i løbet af slankekuren.

 

De, der gav dette svar, oplyste, hvor mange venner de havde mistet. Det blev så målt i forhold til deres vægttab, og på den måde regnede man med et glimt i øjet ud, at de pågældende i gennemsnit havde mistet to venner for hver seks kilo, de havde tabt.

 

Jalousi

Hvad var efter de pågældendes mening den vigtigste grund til, at de havde mistet venner under slankekuren?

 

Det hyppigste svar var ”jalousi” (65 procent). Vennerne kunne åbenbart ikke klare, at de tabte sig – når de nu selv havde problemer med at smide fedtet.

 

Læs også
Sådan kan du tabe dig 1,6 kg i vægt og 4 cm om maven på blot to uger

Det næst hyppigste svar var: ”ændret livsstil/gled fra hinanden på grund af slankekuren” (53 procent). Man fik andre spise- og drikkevaner end nogle af vennerne, og det kunne venskabet åbenbart ikke holde til.

 

36 procent henviste ligefrem til ”ødelagt forhold”. Kærligheden overlevede ikke slankekuren.

 

”Slankekur-sabotører”

Undersøgelsen er bestilt af et firma, der hedder vouchercloud.com. Her siger en talsmand: ”Det ser ud til, at en slankekur er en god måde at finde ud af, hvem dine sande venner er!”

 

”Det er kedeligt, at så mange venskaber går i stykker hen ad vejen, specielt når man kunne forvente, at ens venner lykønskede én og fejrede sammen med én. Men så er det kun godt at slippe af med dem.”

 

”Man har ikke brug for slankekur-sabotører i sin omgangskreds.”

 

”Slankekur-sabotører”. Så fik vi lært et fint nyt ord. Når man går på slankekur, er det ikke bare de overflødige kilo, der er fjenden. Det er åbenbart også de vrangvillige venner.

Læs også
Ny forskning kommer med en opsigtsvækkende konklusion om den bedste vej til at blive slank og veltilpas

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…