Muslimer kaldte til demonstration mod terrorbevægelsen Islamisk Stat, men imamerne ville ikke deltage

Den Korte Avis

Terrorbevægelsen Islamisk Stat har chokeret verden med dens ekstreme brutalitet og især fordi den tilsyneladende bygger på en bogstavtro og streng fortolkning af islam, som hævdes at være den logiske fortsættelse af ´Muhammeds fodspor´, det er i hvert fald hvad Islamisk Stat selv siger.

 

Blandt andet derfor har flere herunder tre politichefer efterlyst, at der var muslimer, som sagde fra overfor Islamisk Stat.

 

Det var der så nogle, der gjorde lørdag ved to demonstrationer i Aarhus og København arrangeret af muslimer.

 

Pressen har især hæftet sig ved det lille fremmøde. Men der var en anden opsigtsvækkende reaktion. Ingen imam ønske tilsyneladende at være med til at tage afstand fra Islamisk Stat.

 

Aarhus

I Aarhus blev der demonstreret under sloganet ”For mangfoldighed, imod ISIS og terror”.

 

I Aarhus deltog 50 muslimer i demonstrationen. De øvrige godt 100 deltagere var danskere.

 

Inden demonstrationen forlød det,  at deltagelsen måske ikke ville blive så stort, fordi mange tilsyneladende var bange for repressalier fra herboende IS-støtter, hvis de deltog i demonstrationen.

 

En af talerne en etnisk dansk ung kvinde valgte også at droppe sin tale, fordi hun selv bor i Gellerup og derfor var blevet bange for, om hun nu skulle til at kigge sig over skulderen, når hun gik ned for at handle.

 

Omkring 100 danskere valgte at demonstrere sammen med den lille gruppe muslimer, og det danske flertal var utroligt trofaste med at give hyppige klapsalver, når de forskellige talere kom ind på, at terrororganisationen Islamisk Stat på ingen måde har noget at gøre med islam.

 

Initiativtageren Mohammad Sabah Ahmad, lærerstuderende og praktiserende muslim, har tidligere været talsmand for Grimhøjvej-moskeen. Mohammad mener ikke ISIS repræsenterer hverken hans egen eller hans venners islam.

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

 

”Jeg accepterer og anderkender ikke ISIS og deres metoder, jeg tager samtidig afstand fra den Islam, de på kort tid har formået at tage patent på.”

 

Islamisk Stat har ikke noget med islam at gøre lød det,  og det blev der igen og igen klappet af.

 

Alligevel var der altså kun få muslimer mødt frem. Og alle imamer havde sagt nej tak til at deltage.

 

Mohammad havde opfordrede de praktiserende imamer i Aarhus til at støtte hans initiativ om en demonstration. Men det var der ikke nogen der ville. Herefter henvendte han sig til imamer i andre byer, men de takkede også nej.

 

Det ærgrede Mohammad Ahmed, fordi han mener, at imamernes tilstedeværelse ville gøre en forskel i forhold til radikalisering af unge muslimske mænd, som vil deltage i hellig krig.

 

Ifølge arrangøren havde imamerne begrundet deres afslag med, at de ville bekæmpe radikaliseringen i deres moskeer.

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

 

Men konsekvensen er altså, at de magtfulde religiøse ledere vente ryggen til et initiativ mod terrorbevægelsen Islamisk Stat.

 

En af dem, talsmanden for moskeen på Grimhøjvej i det vestlige Aarhus har til flere medier sagt, at en stat, der bygger på islam – en islamisk stat – må være enhver muslims drøm og det han/hun længes efter.

 

København

Initiativet i København blev taget af Zubair Butt Hussain og Tarek Ziad Hussein.

 

Her gik omkring 400 mennesker gennem Nørrebrogade. Arrangørerne fortalte, at de ikke havde indtryk af, at folk holdt sig væk af frygt. (TV-avisen)

 

Der blev ikke holdt taler, og der var kun et enkelt kæmpebanner, som blev båret i spidsen for demonstrationen. Her stod: ”Vi siger nej til (u)islamisk stat”.

 

Læs også
Fupjournalistik: Politiken fortier muslimers rolle i de alvorlige uroligheder på Nørrebro

 

Ifølge københavnergruppen ligger Islamisk Stat meget langt fra ”den tolerance, respekt og (religions)frihed, som Islam giver udtryk for og som blev praktiseret af vores velsignede profet Muhammad,” skrev de i invitationen.

 

Den logiske konsekvensen af at sige ´nej til u-islamisk stat´ er  – er at sige ´ja til islamisk stat´.

 

Men man fik kun tilføjet et populært islamisk slogan, taget ud af koranen:

 

”At dræbe et menneske er som at dræbe hele menneskeheden,” stod der på det store banner som ledte optoget gennem de københavnske gader.

 

De forsvundne pressemeddelelser

Læs også
BBC: Kilde siger, at den efterlyste tyrker fra Utrecht har været terrorist for Islamisk Stat

Det er ikke kun ved de to demonstrationer, at imamerne og repræsentanterne for de muslimske organisationer blev væk.

 

Det har også været mere end svært at finde udtalelser på deres hjemmesider, hvor de kritiserer endsige tager af stand fra Islamisk Stat.

 

Det er ellers blevet hævdet, at flere muslimske organisationer har været ude med pressemeddelelser, hvor de skulle have taget afstand.

 

Tre politichefer har således sagt, at man er glædeligt tilfreds med, at for eksempel Dansk Muslims Union, der repræsenterer flere muslimske organisationer, har taget eksplicit afstand. (JP)

 

Men denne afstandtagen har været umulig at finde på skrift – på trods af flere forespørgsler. Dansk Muslimsk Union tager på deres hjemmeside ikke afstand til den konkrete Islamisk Stat, eller nogen islamisk stat. De skriver i hvert fald ikke noget om det på deres hjemmeside. Her bliver der kun taget afstand til terrorisme generelt.

 

Det har heller ikke været muligt at finde pressemeddelelser eller andet materiale på hjemmesiderne for Islamisk Trossamfund og Muslimernes Fællesråd.

 

Læs også
Morten var ved stranden med sine børn: ‘Fem muslimer’ omringede ham og truede med kniv: “Tror du bare, du kan gå her”

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…