Læserne raser over DR’s spareplaner som nu rammer underholdningsorkesteret

dr.dk

DR nedlægger et orkester, der har glædet og fornøjet danskerne i adskillige år. Der skal spares, er udmeldingen, men det er ikke orkesteret, der er den store pengesluger.

 

De store pengeslugere sidder ikke i koncertsalen.

 

Kast et blik på journalisternes eksorbitante aflønninger og den pool af frynsegoder, som de har sat sig på.

 

Kunne vi fra DR få at vide, hvad det koster at have en journalist ansat?

 

Kunne vi få at vide, hvad en gennemsnitlig journalist bidrager med pr. arbejdstime i forhold til udsendelser?

 

Hvad koster det at have en medarbejder i USA til præsidentvalg?

 

Eller en hel flok til OL i London?

 

Må vi få indsigt i omkostningerne ved at drive DR’s virksomhed i detaljer, for det ville nok få færre lyttere til at sige: Tak for et godt program, og snarere Kan det være rigtigt, at det er prisen for at høre computergenereret musik på P4?

 

Vi har Rosenkjær-prismodtagere, der får deres belønning, fordi de er fremragende formidlere, og alligevel skal deres Rosenkjærforedrag forurenes af en journalist, der skal formidle formidlerens foredrag.

 

Vi har glimrende forskere i Danmark, der er vant til at undervise og formidle, og alligevel skal programmer om videnskab have en journalist til at udlægge teksten fra en forsker, der ved mere om emnet og formidler viden på et niveau, som journalisten slet ikke magter. En HK’er kunne formidle spørgsmål til diverse forskere, der kunne sende svar på lytterspørgsmål. Mon ikke der kunne spares der?

 

Læs også
Hvornår går borgerlige politikere i flæsket på de politiserende røde journalister?

Der skal spares, ja men så spar på journalisterne i DR.

 

Har de særlige frynsegoder, som eksempelvis sygeplejerskerne på vore sygehuse ikke har?

 

Har de særlige arbejdsregler, som eksempelvis lærerne i vore folkeskoler ikke har?

 

Har de særlige rettigheder, når det gælder eget arbejde udført med DR’s organisatoriske baggrund og DR’s optageudstyr, som vores politibetjente ikke har?

 

Hvorfor skal der sidde to journalister i et DR-studie under en udsendelse, når én er rigeligt?

 

Hvorfor er der korrespondenter i diverse lande efter WWW er fuldt funktionel?

 

Læs også
Arbejdsgivere til regeringen: Erhvervsskolerne skal styrkes og ikke udsultes

Alle disse spørgsmål kan besvares ganske kort:

 

Politikerne tør ikke røre journalisterne, der har sat sig trygt og godt ved spillet til demokratiets trawl.

 

Derfor har politikerne på Christiansborg også valgt formanden for bestyrelsen i DR til at se på deres egne lønninger. Det er en mand, der er vant til at vende det blinde øje til økonomiske urimeligheder, når journalisterne skal rejse, holde sabbat eller aflønnes ekstra ved genudsendelser, så han må da være den helt rigtige til at vurdere, hvad folkevalgte bør have mens – og ikke mindst efter – de fungerer i jobbet.

 

Alle andre steder falder lønningerne, når der er mange om buddet, men for  journalister og politikere gælder der andre regler: DR ansætter uden smålig skelen til krise i samfundet – og så finder vi nok en plads til dig også, synes at være idéen, og politikerne ser stort på arbejdsmarkedsreglerne, når det gælder deres egen indkomst og pension.

 

De følger bare reglerne – som de selv har vedtaget, og som de nu søger at få a big spender til at konfirmere og eventuelt gøre endnu mere favorable.

 

DR har et slogan: Licens er noget, vi giver til hinanden – Det burde være: Licens er noget I er tvunget til at betale, så vi kan ansætte journalister til overmål og aflønne dem uden smålig skelen til krisetider og sparekrav i andre offentlige institutioner.

 

Læs også
Nyt supersygehus forsinket igen – hospitalsudstyr og tv på stuerne spares væk

Skal I spare – og det burde DR gøre, som også ældreplejen og skolesystemet må – så lad kulturen leve og indskrænk antallet af kulturkommentatorer, politiske kommentatorer og nyhedsligegyldige indslag, og stram op på et lønnings- og frynseniveau, der aldrig var gået i en virksomhed, der ikke kunne tvangsudskrive regningen til forbrugerne.

 

Sven-Erik Christoffersen

 


 

Pressen meddeler her mandag eftermiddag, at DR skal spare, der bl. a indebærer nedlæggelse af 200 stillinger OG et farvel til DR’s legendariske underholdningsorkester, som mange helt sikkert husker fra mange gode oplevelser.

 

Hver gang en stor institution med et stort budget skal spare “rejser der sig jo et ramaskrig”. Sådan er det jo. Også dennegang.

 

På nuværende tidspunkt kendes besparelsesplanen ikke i detaljer … men man må da håbe:

 

*at det ikke kun er overflytning af “lytternes ønskeprogram”fra P4 til DAB radio, der er tale om. (travle innovative og kreative ansatte finder jo på de mest mærkelige tiltag)

Læs også
Det venstreorienterede DR overrasker med initiativ, der styrker nationalfølelsen

*at der nytænkes eksempelvis vedrørende TV aviserne, hvor teknikere og journalister jages ud i aftenkulden for at stå eksempelvis foran Rigshospitalet. (det koste over tid vel en “mindre bondegård”)

*at direktionen hører bestyrelsen, så det værste tidsler luges bort. (jo,jo jeg ved udmærket, at “den daglige drift” er et direktionsanliggende – men gør det nu alligevel!)

*at diverse fokusgrupper har været hørt tilligemed indsigtsfulde gode medarbejdere, der ikke bør “sparkes ud”, før planerne er godkendt af de kompetente enheder (politikerne)

 

Niels Elming

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…