Imam i panik: Hellig kriger siger, at kendt moské skaffer våben til Islamisk Stat

facebook

Den 19-årige muslim Firas Houidi drog fra Wien til Syrien som hellig kriger. Han er nu i Raqqa, som er Islamisk Stats hovedbastion.

 

I Østrig er han anklaget for at tilhøre en terror-organisation og for at tilskynde til at begå alvorlige forbrydelser.

 

Via facebook er han blevet interviewet af tv-stationen Puls 4. Til dem sagde han, at ”lederen af Islamisk Center i Floridsdorf (i Wien, red.) vil være i stand til at give jer svar. De skaffer våben til ISIS (Islamisk Stat).”

 

Det har fået talsmanden for Islamisk Center, imam Salim Mujkanovic, helt op på mærkerne. Han kalder anklagen for ”det rene vrøvl” og siger, at centeret samarbejder tæt med de østrigske myndigheder.

 

Myndighederne bekræfter, at der er et samarbejde. Men en talsmand for Indenrigsministeriet oplyser samtidig over for det østrigske presseagentur APA, at man kender til Firas Houidis anklager, og at moskeen er ”under observation”.

 

Det vil være artigt, hvis det viser sig, at moskeen til den ene side har samarbejdet med myndighederne og til den anden side har sørget for våben til Islamisk Stat.

 

Tvetungethed af denne art er oplevet før.

 

Den østrigske sag understreger, hvad Den Korte Avis har skrevet flere gange: Der er behov for at få afklaring på, hvilken holdning muslimske organisationer i Europa har til fanatikerne i Islamisk Stat.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…