Powerwalk – den ny form for effektiv motion

Foto: Colourbox

 

Du behøver ikke nødvendigvis løbe en tur. En rask travetur giver også god motion. Det er desuden en motionsform, som er mulig for de fleste at lægge ind i hverdagen.

 

Lige ved hånden

Fordelen ved en gåtur er, at den er ”lige ved hånden”. Det kræver ikke særligt udstyr, og det kan gøres når som helst i løbet af dagen.

 

Du kan stå op ½ time tidligere og gå dig en morgentur, eller du kan tage en lille runde inden aftensmaden.

 

Du kan også stå af et busstoppested før, eller gå den ene vej til arbejde.

 

Prøv også at gå hen til dine kolleger med eventuelle beskeder frem for at maile og at tage trappen i stedet for elevatoren. Alt tæller!

 

”Det hjælper meget mere end du aner. Det kan betale sig at tænke de aktive gøremål ind i hverdagen, for det at få os rørt, skal helst være noget der giver os glæde og ikke stress,” forklarer Anette Harbech Olesen, forfatter og indehaver af bloggen madforlivet.com, der handler om mad og sundhed.

 

Sæt tempo på

Er du i humør til lidt mere, kan du sætte armene på og powerwalke. Går du en almindelig tur, svarer det til ca. 5 kilometer i timen. Ved at powerwalke kan du komme op på mellem 7 og 10 kilomenter i timen. På en times powerwalk kan du afhængigt af tempoet forbrænde mellem 400 og 650 kalorier, hvis du vejer omkring 70 kilo. (bt.dk)

 

Fordelen ved powerwalk er, at du får en effektiv træning, men skåner dine led. Og du kan faktisk forbrænde lige så meget som på en løbetur. Men det kræver, at du føler dig anstrengt, mens du går. (Søndag)

 

Sådan gør du

Læs også
Der er nytårsløb mange steder i Danmark – her bliver der løbet i Herning for 28. år i træk

Bøj dine arme let og knyt hænderne. Sving nu armene modsat benene, mens du går i et rask tempo. Hånden skal helt op ved skulderhøjde! Visualisér, at det er armene, der skal trække dig frem, mens du går. (bt.dk)

 

Og så er det bare derudaf.

 

Læs flere gode tips til motion på madforlivet.com.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…