Lægernes seks gode fif til at få bugt med vintersnuen

Foto: Colourbox

Det tager mellem tre og 10 dage at blive frisk efter en forkølelse. Men der er nogle ting, du selv kan gøre for hurtigere at komme over sygdommen, forklarer flere amerikanske læger på hjemmesiden Prevention.com.

 

Her er lægernes seks bedste fif til hurtigt at få bugt med vintersnuen.

 

Hvile og væske

Et eviggyldigt råd er at hvile kroppen og drikke meget væske. Især vand er godt for halsen og hjælper med at fortynde eventuel slim i lungerne. (Prevention.com)

 

Varme drikke lindrer

Har du ondt i halsen og hoster, kan du med fordel drikke te, da det virker afslappende på bronkierne. Put honning i for at smøre halsen og for at få gode antioxidanter, der hjælper med at bekæmpe infektionen. (Prevention.com)

 

Et andet godt gammeldags råd er at ty til suppen. Især kyllingsuppe indeholder aminosyren cystein, som kan virke slimløsende i både svælg og næse. (Prevention.com)

 

Håndkøbsmedicin

Kig i husapoteket eller tag forbi håndkøbsafdelingen på det nærmeste apotek efter næsespray, slimløsende til hosten og smertestillende fx Ibuprofen, som kan slå feberen ned og lindre muskelsmerter. (Prevention.com)

 

Damp

Du kan også tage et mini-dampbad. Ved at inhalere varm, fugtig luft kan du på naturlig vis løsne op for slim. Hæld varmt vand i en skål, og læn hovedet ind over. Læg eventuelt et håndklæde over, mens du indånder dampen. (Prevention.com)

 

Tilskud

Tag gerne naturlige tilskud af zink og ginseng, for det kan være med til at styrke dit immunforsvar ved at øge produktionen af hvide blodlegemer, der bekæmper bakterierne. Tag dog ikke mere end 50 mikrogram zinktilskud om dagen, da det ellers kan have den modsatte effekt. (Prevention.com)

Læs også
Kvinder sætter fokus på cannabis som medicin

 

Meld dig syg

Endelig anbefales det, at man giver sig selv tid til at blive rask. Tag en sygedag, så du ikke udsætter andre for smitte og for ikke at forværre din egen sygdomstilstand. (Prevention.com)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…