Beboer i Egedalsvænge: “Aldrig har jeg set noget så udemokratisk”

Egedalsvænge i Kokkedal nord for København blev landskendt i 2012 fordi den muslimsk dominerede beboerbestyrelse nægtede de etnisk danske beboere et juletræ i december. Sagen blussede op og det endte med at afdelingen alligevel fik sit juletræ.

 

I 2013 viste det sig så, at den muslimsk dominerede beboerbestyrelse, hvor flere bestyrelsesmedlemmer har tætte relationer til den ekstreme gruppe Hizb-ut-Tahrir, ikke blot var gået til kamp mod juletræer i Egedalsvænge.

 

Nu skulle forskellige ´dansker-klubber´, hvor der blev drukket øl også lukkes. Og sådan blev det, til trods for at både boligforeningen 3B og Fredensborg Kommune gik ind i sagen.

 

Løfte om, at alt skulle gå efter reglerne

Sidst på året blev der så holdt stormøde i afdelingen og det foregik med deltagelse af ikke mindre end 12 personer fra Boligorganisationen 3B samt 2 personer fra Fredensborg Kommune.

 

Grunden til det store opbud var, at der i løbet af året havde været mange klager fra frustrerede beboere, som mente, at valghandlingerne i afdelingen var befæstet med snyd, samt at den siddende bestyrelse ikke fulgte 3B´s regler angående hvilke beføjelser en afdelingsbestyrelse har. Det forlød, at opsigelsen af dansker-klubberne var i strid med boligforeningens vedtægter.

 

Desværre ser det ud til, at der stadig er usikkerhed om, hvorvidt tingene foregår som de skal i Egedalsvænge.

 

Beboerne klager over, at problemerne fortsætter

I hvert fald har en gruppe beboere indgivet en formel klage til Fredensborgborg Kommune fordi de mener, at der igen har været tale om valgsvindel.

 

Ifølge Frederiksborg Amtsavis er det fire ´stemmetællere´ som har indgivet klagen.

 

I klagen beskriver de, at der var mange ekstra stemmesedler i omløb, og at der blev lukket folk ind til stormødet som ikke blev tjekket for om de var berettiget til at stemme.

 

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

Dem, som sad ved indgangen og delte stemmesedler ud, var ikke uvildige personer, som der var blevet bedt om, men tilsyneladende folk som var udpeget af den omstridte bestyrelse selv.

 

Ifølge kritikken er flere mødedeltagere blev set med mere end én stemmeseddel. Og en kvinde skulle ligefrem have haft en hel stak i sin klapvogn.

 

Boligforeningen 3B benægter at der har været flere stemmesedler i omløb. men de har endnu ikke svaret på en henvendelse fra Fredensborg Kommune angående beboernes klage.

 

 

En utilfreds beboer, Oliver Andreas Reinhold Stoltz skriver følgende på netdebatten:

 

”Nu var jeg selv til stede under budgetafdelingsmødet den 2. december og jeg må sørgmodigt erkende, at det ikke var den demokratiske proces, som bestyrelsen havde talt så meget om. Aldrig har jeg set noget så udemokratisk og uetisk som dette møde.

 

Vi kunne ligeså godt have indsat et elevråd til at stå for det, og det med stemmefusk er så sandt som noget kan blive. En mand fra Helsingør tog ordet og kom mere end én stemmeseddel ned i stemmeurnen.  Der var børn under 18 år som stemte og flere indvandrerkvinder sad med mere end én stemmeseddel.

Læs også
Mette Frederiksen taler om stram udlændingepolitik – men Morten Østergaard og Pernille Skipper vil have mere islam

 

Hvis dette ikke bliver fikset, hvad vil der så ske? Joh, så tror jeg, at Egedalsvænge stadig vil være et diktatur. Det er pinligt at bo i bebyggelsen ene og alene på grund af den måde´, som bestyrelsen ´styrer´ det på.”

 

Straffet for at gå til medierne

At der ligefrem skulle være tale om en slags diktatur, er måske ikke helt forkert, især hvis man læser referatet fra stormødet. Her kan man blandt andet erfare, at grunden til, at der ikke har været en dialog med de opsagte dansker-klubber, tilsyneladende er, at nogle beboere har udtalt sig til medierne.

 

Bestyrelsesmedlem Ismail Mestasi forklarer: ”Bestyrelsen har prøvet at gå i dialog med klubben(den nedlagte billard-klub, red.), men pga. den negative pressedækning ønskede bestyrelsen ikke længere dialog, fordi de tog medlemmernes udtalelse i pressen som en afvisning fra billardklubben.”

 

Man må sige det er en ejendommelig forklaring på at det stort set har været umuligt for de opsagte klubber at komme i kontakt med bestyrelsen.

 

Forskel på danske og muslimske traditioner

Men der er også andre forhold som peger på, at den muslimsk dominerede beboerbestyrelse opfordrer muslimerne til at nedprioriterer hensynet til danskere. Flere beboere heriblandt formanden for den lukkede billardklub Monia Stoltz stillede forslag om at juletræstænding, fastelavn, sankthans og den muslimske eid alle gøres til faste traditioner og at der maksimalt kan bruges 25.000 kr. pr arrangement.

Læs også
Skandale: Politimand truede dansk far, der protesterede mod rabiate islamister, men holdt hånden over islamisterne

 

Forslagene blev nedstemt med 152 stemmer, 98 var for. I 2013 arrangerede bestyrelsen en eid-fest til over 100.000 kr. – efter alt at dømme vil mønstret gentage sig i 2014. Kristent og mellemfolkelig dansk kultur skubbes ud til fordel for traditionel islamisk kultur – dvs. islamisme.

 

Det kan ikke være rart og trygt at bo i et miljø hvor stærkt fundamentalistiske islamister har held til at sætte dagsordenen. Desværre er det en udbredt holdning, at fordi det er en del af demokratiets vilkår at tolerere totalitære ideologiers tilstedeværelse og udbredelse, så anses kritik af det totalitære som udtryk for overdramatisering, pjat og tendenser til en racistisk tankegang.

 

Ansat i hæren forstår ikke kritik af Hizb-ut-Tahrir

Så tendensen er at vende det blinde øje til.

 

Men der er også folk som føler sig dybt provokerede, hvis man kritiserer islamismen, herunder Hizb-ut-Tahrirs virke i Kokkedal.

 

Undertegnede havde i november 2013 en brevveksling med en af hærens ansatte.

 

Læs også
Vores naboland i opløsning: Nu har Sverige fået en regering med en minister, der hylder ekstrem islamist

Han harcelerede blandt andet over, at undertegnede mener, der er alt mulig galt ved organisationer som Hizb-ut-Tahrir og Kaldet til Islam.

 

Han spurgte blandt andet om, hvorfor det skulle være forkert, at en sportshal bliver brugt til at sprede had til dansk kultur.

 

Og han sammenlignede Hizb-ut-Tahrirs aktiviteter med, Kræftens Bekæmpelse, som går på gaden med opfordring til at støtte deres sag!

 

Det er måske naivt, men det overraskede alligevel at erfare, at den slags kulturrelativister også findes blandt forsvarets ansatte. Gad vide hvilken side man ville vælge, hvis det kom til det?

 

Hossein Armadi advarer danskere mod islamisterne

Men livet går sin skæve gang i Egedalsvænge.

 

Decembers juletræ flere gange blev forsøgt brændt af (BT).

 

Læs også
Hizb ut-Tahrir raser over burkaforbud: ”Kun Allah har ret til at påbyde og forbyde”

Årsberetningen fra bestyrelsen med dominans af Hizb-ut-Tahrir blev godkendt med 125 stemmer for og 114 imod.

 

Mange allerede har givet op og er flyttet væk.

 

Ifølge Hossein Armandi, medlem af Fredensborg Byråd, Borgernes Stemme er indflydelsen fra religiøse og radikale kræfter stigende.

 

Det har betydet, at frivilligt arbejde stort set er fortid i området. Trusler og manglende opbakning fra kommunen har fået folk til at opgive.

 

”Selvom der i pressen i den senere tid ikke er fremkommet de sædvanlige historier om uro og utryghed i området, er dette således ikke udtryk for en forbedring af forholdene. Tværtimod.” (Fredensborg Amtsavis)

 

Spreder had til danskerne

Hizb-ut-Tahrir har sat sig på magten i Egedalsvænge, hvorfra de spreder had blandt muslimerne til det danske samfund.

 

Men ikke nok med det, ifølge Hossein Armandi opfordrer de også unge indvandrere til at rejse til det krigshærgede Syrien for at kæmpe sammen med jihadister.

 

Hossein Armadi håber han kan råbe kritikerne af islamisterne op. Spørgsmålet er om det lykkes?

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…