Dette selfie-billede ændrede hans liv

facebook

Andrew Shanahan, 36 år, vejede omkring 100 kg, da han tog denne selfie af sin mave i 2011.

 

Han ville bare sende billedet til en ven for at lave lidt sjov. Men han kom til at se nærmere på det, og så syntes han ærlig talt ikke, det var så sjovt alligevel.

 

Hans mave var ikke en mave. Den var en vom. Og som han selv skriver i Daily Mail: ”Jeg havde bryster, som ville få en pige i førteenagealderen til at hvine af misundelse.”

 

Han måtte erkende, at han havde noget af et vægtproblem. Tiden var inde til forandring.

 

Nu skriver han: ”I 2011 tog jeg en selfie, som reddede mit liv.”

 

Kampen mod fedtet begyndte. Først hans egen kamp. Og siden kampen for at få de mange overvægtige mænd til at tabe sig.

 

En ganske almindelig fed fyr

Et hårdt arbejdspres havde givet Andrew nogle elendige spisevaner. Hans kost bestod af fire slags føde: sandwich, franske kartofler, chokolade og øl. Helbredet blev derefter, blandt andet noget med uregelmæssig hjerterytme. Og selvtilliden fik også et knæk.

Da han havde set den barske virkelighed i skikkelse af mavens omfang i øjnene, begyndte han at lede efter materiale, der kunne give gode råd til mænd med vægtproblemer.

 

Men han fandt ud af, at der stort set ikke fandtes noget, der kunne hjælpe sådan én som ham: en ganske almindelig fed fyr, der bare var ude efter nogle lige-ud-af-landevejen råd om, hvordan han kunne tabe sig.

 

Ene mand i en kvindeverden

Læs også
Sådan kan du tabe dig 1,6 kg i vægt og 4 cm om maven på blot to uger

Al rådgivning om vægttab var rettet mod kvinder. Det var en industri, som simpelt hen så bort fra den mulighed, at mænd kunne ønske at tabe sig.

 

Han gik så til noget undervisning i, hvordan man taber sig. Men han konstaterede, at han var ene mand i en klasse med 30 kvinder. Og der var ligesom grænser for, hvor meget han var interesseret i at høre om, hvordan menstruation påvirker din vægt. Han måtte se i øjnene, at han vist ikke tilhørte målgruppen.

 

Han fandt så ud af, at rigtige mænd ikke går på slankekur. De træner! På det felt var der masser af informationer om, hvordan man som mand kunne få svulmende arme og six pack (flad muskuløs mave).

 

Men som han resigneret konstaterede, så faldt dem ham mere naturligt at drikke en six pack end at få den på maven. Han spekulerede på, hvor mange mænd der bare ville tabe sig lidt, men straks stødte ind i helt urealistiske forventninger om, hvor meget de skulle træne deres krop.

 

Et enormt sundhedsproblem

Gradvis fandt han så ud af, hvordan han kunne tabe sig ved at træffe flere og flere sunde valg i forhold til sin mad. I virkeligheden var hele vægttab-industrien bygget op omkring en meget, meget simpel sandhed: Man skal forbruge mere energi, end man indtager.

 

Andrew endte med at tabe cirka 25 kg. Men det nagede ham, at så mange tykke mænd blev ladt i stikken.

Læs også
Mand med sort hudfarve var i fuld gang med at skrue hjulboltene løs på en bil, så blev han råbt an

Her er Andrew på vej til at blive slank

Her er han nået langt

 

Der er over 20 millioner overvægtige eller fede mænd i Storbritannien. Nogle forudsigelser peger på, at over halvdelen af alle mænd i landet vil være fede i 2030. Fedme koster i dag sundhedsvæsnet knap 40 mia. kr. om året. Mere end de samlede udgifter til skader fra rygning og alkohol.

 

”Mand mod fedt”

Disse alvorlige tal og hans egne erfaringer gav Andrew Shanahan en idé: Han ville lave et netmagasin, der kunne hjælpe tykke mænd i kampen mod vægten. Det første nummer af magasinet kommer i dag. Det støttes af blandt andet den kendte kok Jamie Oliver.

 

Magasinet har et navn, der skulle passe godt til ”en ganske almindelig fed fyr, der bare er ude efter nogle lige-ud-af-landevejen råd”. Det hedder i al sin enkelhed: ”MAN v FAT” (”Mand mod fedt”).

 

Læs også
Hun slog sin mand ihjel, så blev hun afsløret af familiens papegøje – hør, hvad den sagde

Der står formentlig ikke noget om, hvordan menstruation påvirker vægten. Men der står så meget andet. Redigeret af en mand, der tog en selfie af sin mave og fik ændret sit liv.

Sådan ser han ud i dag

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…