Danske Sidsel er en mega-stjerne i Kina!

14-årige Sidsel Boye Rasmussen fra Struer er blevet et kæmpe hit i Kina.

 

Hun er elev på danselinjen på Balletskolen i Holstebro. Sammen med flere andre fra skolen var hun inviteret til Kina. Her skulle hun optræde til et stort liveshow på Kinas største satellitkanal, Hunan TV.

 

Omkring 300 millioner tv-seere fulgte 14-årige Sidsel og hendes kammerater på TV.

 

Og de var ellevilde med det, de så. Efter udsendelsen fik hun flere hundredetusinde følgere på de sociale medier. Det skriver bt.dk og BT.

 

På det sociale billedmedie Instagram har den 14-årige balletdanser således i løbet af ganske få dage fået ikke mindre end 179.000 følgere – og tallet stiger med cirka 1000 i timen.

 

Samtidig er “the danish angel”, som kineserne kalder hende, den syvende mest omtalte person på det kinesiske sociale medie, Weibo.

 

“Det er jo meget overvældende. Vi havde på ingen måde forestillet os, at det skulle ende sådan her. Hun er jo bare en ganske almindelig pige, som åbenbart har ramt noget i de kinesiske hjerter,” siger Sidsels far, Jens Boye Rasmussen til BT.dk.

 

Han prøver at slå koldt vand i blodet:

 

“Vi har sagt, at hun bare skal fokusere på balletskolen, og at hun har det sjovt med at danse ballet. Hun skal bevare begge ben på jorden og ikke fokusere på alle de følgere, som hun har fået i løbet af de sidste par dage,” lyder rådet fra far til datter.

 

Sidsel selv siger, at det er hendes skandinaviske udseende med lyst hår og klare blå øjne, der er årsag til den store opbakning:

 

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

“Jeg var sminket, så jeg lignede en prinsesse eller en fe fra et H.C. Andersen-eventyr, og det tror jeg godt, at de kunne lide”, siger Sidsel til BT.

 

Hun danser nu også godt. Men se selv her:

 

Sidsel på scenen i kinesisk TV, hvor hun viser dansetrin og danser for publikum:

 

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…