Da avisbuddet kom ud af opgangen, ventede syv unge mænd på ham – nu er andre avisbude bange

Google Maps

En nat i oktober blev et avisbud overfaldet, da han kom ud fra en opgang. En gruppe unge mænd ventede på ham. Da han forsøgte at løbe fra dem, løb de efter og slog ham ned. De stjal nøglen til hans knallert og efterlod ham stærkt forslået.

 

Det fortæller Kasper Tranholm, Direktør i Post og Medier Aps til TV2 Lorry.

 

Systematiske overfald

Dette overfald er langt fra det eneste i Skovlunde og Ballerup. Siden april måned har der været 10 overfald på avisbude i noget der ligner systematisk vold med det formål at stjæle de køretøjer avisbude kører rundt på.

 

Avisbudene bliver slået, sparket og der bliver kastet sten efter dem.

 

I det første overfald beskrev avisbuddet gerningsmanden som ikke etnisk dansker, 18-20 år og 175 til 185 centimeter høj. Han havde sort hår, var i mørkt tøj og talte dansk med accent. (Sjællandske medier/Hillerød)

 

I det sidste overfald, i begyndelse af oktober, var der derimod tale om syv gerningsmænd.

 

De vil have fat i deres knallert

”Vi oplever at de jagter dem (avisbudene) rundt, kaster med sten efter dem, der bliver slået på dem og de prøver med alle mulige midler at få fat i de knallerter vi omdeler vores aviser på.” (Lorry)

 

Ifølge Købehavns Vestegns Politi vil man forsøge at være mere synlig i området, men som politikommissær Michael Sørensen siger:

 

”De er jo udsat. De kører rundt alene på deres scootere om natten og ja så er man vel i dagens Danmark udsat, det viser det her jo at det er man. Men det her er jo absolut ikke rimeligt, derfor skal vi også gøre noget ved det.”

 

Læs også
To unge indvandrere bliver dræbt under flugt fra politiet – det udløser voldsomt opgør om indvandringen

Post og Medier Aps har derfor taget forskellige forholdsregler for at beskytte budene. Dels skal budene først køre ud efter klokken 04.00, i weekender efter kl. 06.00, hvor man har erfaring for, at der er mere ro.

 

Budene har også fået besked på ikke at stoppe, hvis de møder grupper af unge, de ikke føler sig trygge ved.

 

Stjålne knallerter og scootere overalt

Det er helt almindeligt at køre rundt på stjålne scootere og knallerter i socialt belastede boligområder.

 

Jeg så det til bevidstløshed, da jeg arbejdede som pædagog i Gellerup, hvor man konstant kunne opleve unge indvandrere gøre stier og fortove usikre.

 

Jeg så og hørte det ligeledes, da jeg boede i Store Hus i Hvidovre, hvor mange beboere ofte var plaget af støj fra de mange ulovlige køretøjer.

 

Og da jeg for et stykke tid siden kørte gennem Bispehaven i Aarhus, minsandten om det første jeg så ikke var et køretøj uden nummerplade og lås.

Læs også
12-årig dreng blev udsat for modbydeligt overfald fra to indvandrerdrenge – TV2 bagatelliserer sagen

 

Hvordan kan det være, at det ser ud som om politiet fuldstændig ser gennem fingre med disse ulovligheder? Måske tænker politiet, at hvis de unge kriminelle får lov at beholde de stjålne køretøjer, så holder de sig formodentlig fra andre, et stykke tid?

 

Billedet er fra Bispehaven i Aarhus og viser køretøj uden nummerplade. Arkivfoto/privat

 

Billedet er fra Avedøre i Hvidovre og viser adskillige køretøjer uden nummerplade. Arkivfoto / privat

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…