Nakkedrag til Bødskov: glem alt om Sjælsmark Kaserne som asylcenter for kriminelle

Hvis justitsminister Morten Bødskov fastholder sine planer om at omdanne Sjælsmark Kaserne til et asylcenter for afviste asylansøgere og udviste hårde kriminelle på tålt ophold, vil det nye asylcenter få en meget kort levetid.

 

Det fastslår lederen af Det Konservative Folkeparti, Lars Barfoed.

 

I går erklærede Lars Barfoed, at det nye asylcenter vil blive flyttet, så snart der igen kommer en borgerlig regering.

 

De borgerlige partier vil stå sammen

Den konservative partileder er sikker på opbakning fra både Venstre og Dansk Folkeparti med kravet om, at det kommende asylcenter på Sjælsmark Kaserne vil få en meget kort levetid, hvis justitsminister Morten Bødskov (S) fortsætter med at føre sine planer ud i livet.

 

”Jeg kan love, at Det Konservative Folkeparti vil betinge sig, at flygtningecenteret på Sjælsmark Kaserne flyttes et andet sted hen i landet, når der kommer en ny borgerlig regering,” siger Lars Barfoed i en pressemeddelelse og fortsætter:

 

”Min forventning er, at de andre borgerlige partier vil stå sammen med Det Konservative Folkeparti i denne sag og flytte flygtningecentret væk fra Sjælsmark Kaserne. Vi skal skabe tryghed i området, og det gør man ikke ved at øge antallet af udenlandske asylansøgere i det område,” understreger De Konservatives leder, Lars Barfoed.

 

Rasende kommunale protester: som, noget fra en bananrepublik

Beslutningen om at omdanne Sjælsmark Kaserne et center for afviste asylansøgere i udrejseposition og udviste hårde kriminelle på tålt ophold er en del af asylaftalen fra 19. september 2012 mellem regeringen, Liberal Alliance og Enhedslisten.

 

Da det i juni måned kom frem, at Justitsministeriet havde indgået en salgsaftale med Forsvaret om køb af Sjælsmark Kaserne for at omdanne den til asylcenter, blev det mødt med rasende protester fra især Hørsholms borgmester, Morten Slotved (K), som ikke lagde fingre imellem

 

”Justitsministerens fremgangsmåde ligner i denne sag noget fra en banarepublik,” sagde Morten Slotved således blandt andet 20. juni til Berlingske med henvisning til forløbet i beslutningsprocessen.

 

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

Udlændingestyrelsen havde i første omgang i 2012 henvendt sig til kommunalbestyrelsen med ønsket om at etablere et asylcenter på Sjælsmark Kaserne og fået afslag. Herefter henvendte Morten Bødskov sig personligt til borgmester Morten Slotved og fik ligeledes afslag.

 

Hvilket Bødskov som bekendt ignorerede og traf beslutningen hen over hovedet på både kommunalbestyrelse og borgmester.

 

Kommunal enighed: for meget med to flygtningecentre tæt på hinanden

Både Hørsholms borgmester og borgmester Erik Lund (K), Allerød Kommune, hvor Sandholmlejren ligger, understreger begge, at det er dybt uforsvarligt at placere to store flygtningecentre med kun to kilometers mellemrum.

 

”Vi ønsker ikke et flygtningecenter på Sjælsmark Kasserne. Der ligger i forvejen det meget store Asylcenter Sandholm lige ved siden af, og koncentrationen af udenlandske asylansøgere på så lille et område bliver ganske enkelt for stor,” understreger borgmester Morten Slotved, Hørsholm kommune.

 

Han bakkes op af sin borgmesterkollega i Allerød Kommune:

 

”Der er grænser for, hvor mange udenlandske asylansøgere et lokalområde kan rumme. Selvom vi har et rigtigt godt samarbejde med Asylcenter Center Sandholm, er det bestemt ikke uden udfordringer. Derfor er det halsløs gerning at placere endnu et i lokalområdet,” siger borgmester Erik Lund, Allerød Kommune.

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner

 

Skal årligt rumme 600-700 asylansøgere og udviste kriminelle

Som justitsministeriets planer for Sjælsmarks Kaserne ligger i øjeblikket, er det meningen, at kasernen skal ombygges til et asylcenter, der årligt skal rumme 600-700 afviste asylansøgere og hårde kriminelle. De er udvist af Danmark, men af forskellige grunde såsom hensynet til deres sikkerhed i hjemlandet, bliver udvisningen ikke ført ud i livet.

 

Der vil i den forbindelse blive indrettet en speciel afdeling for de kriminelle. Det er meningen, at der skal være hegn omkring centret, videoovervågning, elektroniske låsesystemer og døgnbemandet portvagt.

 

De udviste kriminelle kan fortsat komme og gå som de vil

Det vil dog ikke betyde nogen begrænsning i de udviste kriminelle bevægelsesfrihed ude i samfundet. De kan fortsat komme og gå som de vil. Eneste krav er, at de skal overnatte på centret samt melde sig på tidspunkter, der fastsættes af det lokale politi, oplyser Justitsministeriet til Den Korte Avis.

 

Som meningsmålingerne ligger i øjeblikket, tyder alt på, at Danmark om to år igen får en borgerlig regering. Spørgsmålet er så, om justitsminister Morten Bødskov fortsat vil gennemføre sine planer for Sjælsmark Kaserne med risiko for, at det hele bliver skrottet om to år, eller om han vil tage de seriøse lokale protester alvorligt og finde en anden placering til sit center for afviste asylansøgere og hårde udenlandske kriminelle.

 

I et svar til De Konservatives retsordfører, Tom Behnke, har Morten Bødskov oplyst, at flere kommuner har henvendt sig og erklæret, at de gerne vil have centret. Men de henvendelser har justitsministeren altså ignoreret.

Læs også
Ny debat eksploderer: Asylansøgere kan lyve, som det passer dem, uden at blive straffet
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…