Velkommen til Karen Hækkerup: Her er nogle af de møgsager, som venter på dig

 

En af de helt store udfordringer, der vil møde nu tidligere justitsminister Morten Bødskovs (S) afløser på posten som landets øverste ansvarlige for sikkerhed og indvandring, bliver blandt andet at få sat en stopper for den uhæmmede strøm af illegale indvandrere, der i øjeblikket uhæmmet strømmer ind i landet gennem Københavns Lufthavn.

 

Den ene skandale har her afløst den anden. Medens tidligere justitsminister Morten Bødskov gang på gang har forsikret Folketingets Retsudvalg om, at der er helt styr på situationen med illegale, har der hver gang lydt helt andre toner fra lufthavnspolitiet.

 

Politiet mangler ressourcer til at klare opgaven

Nemlig at de ansatte i lufthavnen mere eller mindre har fået besked på at lukke øjnene for den illegale indvandring ene og alene af den grund, at systemet vil bryde sammen, hvis der bliver taget for mange illegale indvandrere.

 

I øjeblikket er situationen ifølge Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup så grotesk, at lufthavnspolitiet har fået at vide, at de kun må stoppe en illegal indvandrer om dagen.

 

”Systemet bliver simpelthen lagt ned, hvis de for eksempeltager 20,” siger Peter Skaarup.

 

Det skyldes, at det ikke er nok at pågribe en illegal indvandrer i lufthavnen. Efterfølgende skal vedkommende afhøres af kriminalpolitiet og anklagemyndighed og domsole skal involveres. Og det har Købehavns Politi, der har ansvaret for kontrollen i lufthavnen, ikke ressourcer til.

 

Retsudvalget blev trætte af Morten Bødskovs bortforklaringer

Igennem de sidste par måneder var Folketingets Retsudvalg efterhånden blevet så trætte af Morten Bødskovs forklaringer, der slet ikke hang sammen med den situation, som ansatte ved lufthavnspolitiet gav pressen, at udvalget bad Justitsministeriet arrangere et møde med de ansatte ved lufthavnspolitiet. Hvilket er den normale fremgangsmåde i den slags situationer.

 

Man ville ved selvsyn finde ud af, hvad der var op ned.

 

Et sådant møde nægtede Morten Bødskov imidlertid at arrangere. Retsudvalget måtte gerne komme ud i lufthavnen, men så skulle det udelukkende være for at mødes med ham, var den besked, retsudvalget fik fra Bødskov.

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

 

Situationen var herefter blevet så tilspidset, at retsudvalget under et internt møde i dag ville have drøftet muligheden for selv at arrangere et møde med de menige politifolk og cheferne i lufthavnen.

 

Nu hænger det på den nye justitsminister

Det projekt er foreløbig stillet i bero, men hermed er sagen ikke slut, oplyser Peter Skaarup.

 

”Nu bliver det op til Morten Bødskovs afløser at sikre, at der kommer ordnede forhold i Københavns Lufthavn, så der bliver sat en effektiv stopper for den illegale indvandring. Vi bliver ved, indtil der bliver fundet en løsning,” sagde Peter Skaarup i går til Den Korte Avis, efter at det stod klart, at Morten Bødskov havde smidt håndklædet i ringen.

 

Han understreger, at den nuværende situation er helt uholdbar, og at det nu må være op til Morten Bødskovs afløser at sikre, at Københavns Politi får de fornødne bevillinger til at klare de sikkerhedsmæssige opgaver i lufthavnen.

 

Ifølge lufthavnspolitiet er det især illegale indvandrere fra Somalia, Nigeria og Syrien, der har opdaget den åbne ladeport i Københavns Lufthavn.

 

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner

”Når de illegale indvandrere er ude af lufthavnen har de fuldstændig frit spil, og vi har set, at nogle af dem for eksempel begynder at sælge narko,” sagde formanden for Københavns Politiforening, Michael Bergmann Møller, til BT den 15. oktober.

 

Og der er heller ingen kontrol med de legale asylansøgere

Nu viser det sig imidlertid, at det ikke blot er de illegale indvandrere, der er problemet. Også helt legale asylansøgere kan forsvinde ud i den blå luft, hvis det passer dem, og uden at nogen opdager det.

 

En asylansøger, der henvender sig i Københavns Lufthavn og ansøger om asyl, bliver efter nogle få formalia, hvor vedkommende blot skal opgive et navn, anbragt i en taxa og på statens regning sendt videre til Center Sandholm Nordsjælland.

 

Der bliver ikke taget fingeraftryk af dem, de bliver heller ikke fotograferet, og der heller ingen, der tjekker, om de overhovedet når frem.

 

Således kunne BT for nylig afsløre, at ud af 170 asylansøgere meldte kun de 70 sig i Center Sandholm. Hvor de restende hundrede er blevet af, er der ingen der aner.

 

Her bliver asylansøgere fotograferet, men når de frem?

Læs også
Ny debat eksploderer: Asylansøgere kan lyve, som det passer dem, uden at blive straffet

Den Korte Avis har tidligere beskrevet, hvordan asylansøgere, der eksempelvis henvender sig til udlændingepolitiet i Rødby, trods alt får taget fingeraftryk og ligeledes bliver fotograferet.

 

Deres sag bliver med navn, fingeraftryk og billede faxet til Rigspolitiets Udlændingecenter i Center Sandholm, hvorefter de får en togbillet og en rutebeskrivelse

 

Men heller ikke her bliver det tjekket, om de overhovedet når frem til asylcentret.

 

BT har senere fulgt op på sagen og kunne 9. december oplyse, at Syd og Sønderjyllands Politi frem til november i år har registreret 217 asylansøgere, som er sendt videre med tog til Center Sandholm, men ingen aner noget om, hvorvidt de er nået frem, eller blot er stået af toget et eller andet sted og nu levet illegalt i Danmark.

 

”Det er fuldstændig grotesk, at ingen i politiet ved om dem, der søger asyl og bliver sat på et tog, reelt møder op i Center Sandholm. Det viser desværre, at området sejler, og at Morten Bødskov tilsyneladende er ligeglad,” sagde Peter Skaarup til BT for fire dage siden.

 

Han blev suppleret af Venstre retsordfører, Karsten Lauritzen:

 

Læs også
Asylansøger anholdt for voldtægt af 16-årig pige – antallet af asylansøgere dømt for voldtægt er steget markant gennem de sidste fem år

”Det er helt uacceptabelt, hvad der foregår, og det vil jeg kræve, at Morten Bødskov får styr på,” sagde Karsten Lauritzen og fortsatte:

 

”Der er ingen tvivl om, at udlændingeområdet er meget lidt prioriteret hos politiets ledelse, og når der samtidig er en justitsminister, der virker ligeglad, ser vi alle disse sager, som efterhånden er kommet frem.”

 

Alle disse sager og mange flere havner nu hos Bødskovs afløser

Det bliver nu op til Morten Bødskovs afløser at få styr på ”alle disse sager”, som Karsten Lauritzen udtrykker det, med illegale indvandrere, der strømmer ind i landet via Københavns Lufthavn, og asylansøgere, som blot kan få lov at forsvinde ud i den blå luft og blive illegale, hvis det passer dem.

 

Som medarbejdere ved politiet i Købehavns Lufthavn tidligere har udtalt til BT, så er metoden med at søge asyl, og så herefter forsvinde illegalt, en perfekt måde for terrorister at komme ind i landet på.

 

Og der er andre af Morten Bødskovs kuldsejlede sager, der venter hans afløser.  For eksempel skal PET have ansat ny chef efter de kaotiske forhold, der opstod under Jakob Scharfs ledelse uden at Morten Bødskov som den ansvarlige minister greb ind, men blot lod stå til.

 

Det bliver en Uriaspost, der venter Karen Hækkerup.

Læs også
Seks kvinder blev myrdet af asylansøgere, der aldrig burde have været i landet
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…