Vi forbyder julen – så vi ikke fornærmer muslimerne

Julens traditioner bliver droppet flere steder i Europa. Det er sker i takt med, at den muslimske befolkning er vokset.

 

Nogle steder er det muslimer, der presser et forbud igennem. De var det, der sket sidste år i bebyggelsen Egedalsvænge i Nordsjælland. Her sagde et muslimsk flertal i boligbestyrelsen nej til, at der blev sat et juletræ op.

 

Andre steder er presset mere indirekte som i Bruxelles. Her blev byens store traditionsrige juletræ på Grand Place erstattet med en kubistisk himstregims. Det skete angiveligt efter pres fra muslimske medlemmer af byrådet.

 

Andre steder igen bliver juletræet opgivet, inden nogen har krævet det. Det er Kreuzberg, en indvandrertæt bydel Berlin, et eksempel på.

 

I august måned vedtog man i Kreuzberg, at der i år ikke skal sættes et juletræ op. (mmnews.de).

 

I eget hjem

Det var distriktsmyndighederne i Friedrichshain-Kreuzberg, der havde besluttet at julen ikke længere måtte foregå på offentlige steder og veje, og altså kun måtte fejres i eget hjem. Det kunne avisen Berliner Zeitung tidligere på året rapportere.

 

Ligestilling af religionerne

Forbuddet kom i august måned, og det hang sammen med en debat om fejringen af Eid, afslutningen på den muslimske faste Ramadanen. Muslimer ønskede, at Eid-festen skulle foregå i gaderne. Men det var de øvrige beboere i området ikke glade for. De frygtede den larm og uro, der ville følge med.

 

Derfor gjorde myndighederne ”kort proces” og forbød alle religiøse fester i området. Og det gik altså ud over julen og juletræet. Det skete af hensyn til befolkningens religiøse følelser, samt fordi alle skal behandles lige, hed det sig. (mmnews.de).

 

 

Politisk korrekthed

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

Danmark er et kristent land ligesom Tyskland, Belgien og alle andre europæiske lande er det. Det betyder, at de europæiske lande har et væld af traditioner, der knytter sig til en kristen kultur og historie. Det er en del af mange menneskers identitet. Traditionerne glæder mange og skaber sammenhængskraft i et samfund.

 

Danmark og de andre lande har religionsfrihed. Men det er ikke ensbetydende med religionslighed. Alligevel er det i de senere år, hvor islam og muslimsk kultur fylder mere, blevet nærmest en selvfølge at opfatte religionerne som ligestillede.

 

Reddet på målstregen

I sidste øjeblik blev forbuddet mod juletræet fjernet. Berlins overborgmester, Klaus Wowereit (SPD), besluttede, at religiøse fester ikke skal forbydes, og hvis det sker, så må det ikke være af religiøse grunde. (tagesspiegel.de).

 

Juletræet er reddet i Kreuzberg  – indtil videre.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…