Hizb-ut-Tahrir sætter sig på magten i Egedalsvænge i Kokkedal

For et år siden var det sociale boligbyggeri Egedalsvænge på alles læber, fordi et flertal af ortodokse muslimer ville forhindre, at bebyggelsen fik et juletræ.

 

Siden er udviklingen blevet endnu værre. Radikale islamister har sat sig på magten i boligforeningen Egedalsvænge i Kokkedal i Nordsjælland.

 

For et år siden sagde flertallet ortodokse muslimer i boligbestyrelsen nej til at bruge 7.000 kr. til at gennemføre de mangeårige juletraditioner: Et juletræ med lys i toppen af beboerhuset og et arrangement med blandt andet æbleskiver.  Det var særligt provokerende, fordi bestyrelsen lige inden havde brugt 10 gange så meget på en Eid fest, der afsluttede den muslimske fastemåned ramadanen.

 

Sagen skabte overskrifter i aviser og TV. Der blev holdt et beboermøde og valgt en ny bestyrelse. Til sidst fik Egedalsvænge sit juletræ.

 

Men det var ikke uden omkostninger. Blandt andet måtte daværende beboerformand flytte fra området på grund af chikane og trusler om vold, og flere er fulgt efter.

 

Desværre ser det ikke ud til at forholdene er blevet bedre. Flere beboerrepræsentanter er blevet skiftet ud, og den formand, der blev valgt for at formidle et samarbejde mellem især de danske beboere og beboere med indvandrerbaggrund, har trukket sig. Hans begrundelse var manglende vilje til samarbejde (Sjællandske Nyheder)

 

Samtidig er de islamistiske kræfter blevet styrket. Det giver sig udslag i de aktiviteter der bliver støttet eller ikke støttet. De beboeraktiviteter i bebyggelsen, som ikke er i nøje overensstemmelse med det nye flertals holdninger,  er blevet lukket.

 

Det er især beboerklubber med mange danskere som medlemmer, der får kniven. Etniske danskere føler sig under pres, skriver Frederiksborg Amts Avis.

 

Billardklub og hyggeklub lukket med tvang

En populær billardklub, der har eksisteret i 36 år, har fået besked på at være ude af deres lokaler senest 3. november.

 

Opsigelsen sker få uger efter, at en tilsvarende opsigelse blev sendt til hyggeklubben ”Det gamle Vaskeri”, der ligger lige i nærheden.

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

 

Desuden har afdelingsbestyrelsen opsagt aftalerne med initiativerne ´Fædregruppen´ og ´Kokkedal på Vej´, fordi bestyresen selv ønsker at stå for lignende initiativer.

 

Medlemmerne af billardklubben kan ikke forstå, hvorfor de skal lukke ned, for der er flere andre ledige lokaler i bebyggelsen. Og ingen kan med rimelighed føle sig generet af klubbernes aktiviteter. Man har blandt andet lydisoleret lofterne i billardklubben, så lejlighederne ovenover ikke generes.

 

”Hvorfor skal afdelingsbestyrelsen ødelægge noget, der er velfungerende? Spørger billardklubbens formand Monia Stoltz. (Frederiksborg Amts Avis)

 

Monia Stoltz mener at afdelingsbestyrelsen, med formand Volkan Citirikkaya i spidsen ”har en anden dagsorden”.

 

Det er Volkan Citirikkaya navn, der står under opsigelserne af klubberne.

 

Hizb-ut-Tahrir sidder på magten i afdelingsbestyrelsen i Egedalsvænget

Læs også
Mette Frederiksen taler om stram udlændingepolitik – men Morten Østergaard og Pernille Skipper vil have mere islam

Volkan Citirikkaya har tætte relationer til Hizb-ut-Tahrir, og organisationens talsmand Chadi Freigeh. Det bekræfter Kirstine Sinclair, professor og Hizb-ut-Tahrir sagkyndig. Hun bekræfter endvidere, at Egedalsvængets afdelingsbestyrelse har modtaget råd og vejledning fra foreningen. Ifølge Kirstine Sinclair er det ikke kun formanden som har tilknytning til Hizb-ut-Tahrir, men også andre bestyrelsesmedlemmer. (Frederiksborg Amts Avis)

 

Kontakten til Hizb-ut-Tahrir fremgår af en facebook-side om Egedalsvænges lektiecafé. Siden henvender sig til elever i 1. til 7. klasse.

 

Af denne Facebook-gruppen for Egedalsvænges Lektiecafé fremgår det, at to personer den 30. september blev forfremmet til administratorer for gruppen. Den ene er ”Volkan Volkan”, der på ingen måde lægger skjul på sine sympatier for Hizb-ut-Tahrir.  Her står der under “Om”:

 

Volkan Volkan synes godt om blandt andet Hizb-ut-Tahrir i Tyrkiet og Skandinavien og delte i maj måned en reklame for Hizb-ut-Tahrirs årlige konference i København. (citeret efter Frederiksborg amts Avis)

Kendes fra andre lande

Hizb-ut-Tahrir, som åbent bekender sig som fjender af demokratiet, har altså taget magten i Egedalsvængets beboerbestyrelse.

 

Ifølge forskerne er det nyt i Danmark, men fænomenet kendes fra Storbritannien hvor islamiske organisationer har haft held til at infiltrere studenterorganisationer på universiteterne. Forskerne mener også der er tale om en ny stil fra Hizb-ut-Tahrirs side. hidtil har man koncentreret sig om ”de store sager”, som for eksempel at vise sin foragt for danske soldater indsats i Afghanistan.

Læs også
Derfor stormer Rasmus Paludan ind i dansk politik

 

Kirstine Sinclair siger, at det ikke er hendes hensigt at ”piske en stemning op”, men hun understreger, at der er stor grund til at være bekymret:

 

”Hizb-ut-Tahrir vil ikke i dialog. De har deres egen politiske sag og er diskriminerende overfor andre mindretal. I Egedalsvænget må beboerne ryste sig fri af Hizb-ut-Tahrir´s dom, og i fællesskab argumentere for et beboerdemokrati som giver plads til alle.”

 

På vej til et parallelsamfund

Det forsøger Monia Stoltz:

 

”Her er en ubehagelig stemning – man ved ikke, hvem man kan stole på. Men jeg er født og opvokset i Egedalsvænge, og jeg tør godt sige min mening. Her skal være plads til alle, men det er der ikke i øjeblikket.” (Frederiksborg Amts Avis)

 

”Jeg synes ikke, at vi skal være så politisk korrekte længere. Ja, der bliver også drukket alkohol i billardklubben. Vi kan finde på at tage en øl, men vi drikker også sodavand og kaffe, og formålet er ikke at mødes for at drikke. Folk kan simpelthen ikke holde ud at bo i Egedalsvænge med en afdelingsbestyrelse, der skaber splid i stedet for at samle.”

 

Læs også
Skandale: Politimand truede dansk far, der protesterede mod rabiate islamister, men holdt hånden over islamisterne

Men det er tvivlsomt om det lykkes.

 

Hizb-ut-Tahrir vedkender sig åbent at de arbejder for indførelse af det islamiske kalifat. I kalifatet er det ikke en værdi at tage hensyn til mindretallet, med mindre hensynet er til fordel for det islamiske kalifat eller dets indførelse. Diverse klubber hvor der for eksempel nydes øl anses ikke at gavne noget som helst, og bør omgående lukkes ned.

 

Og som så mange andre steder giver danskerne og de demokratisk sindede muslimer op og flytter.

 

Monia Stoltz fortæller, at mange beboere slet ikke vil bo i afdelingen længere, flere er flyttet i år og det er både etniske danskere og familier med anden etnisk baggrund.

 

Vejen er banet for et parallelsamfundet bygget på et grundlag, der er i stærk modsætning til danske grundværdier.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…