Vestlige lande har sendt store summer i humanitær støtte til palæstinenserne – men mange af pengene gavner de radikale islamister i Hamas

Collage via samfundsnytt.se

Så skete det igen.

 

Den vestlige verden har vist imødekommenhed over for islamister i håbet om at påvirke dem positivt. Men islamisterne har udnyttet den vestlige naivitet. De har malket Vesten for penge.

 

I mange år har Vesten lagt store summer i at hjælpe palæstinenserne i de israelsk besatte områder.

 

Dette hjælpearbejde har specielt været organiseret af UNRWA (en forkortelse af for United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees).

 

Der har gennem årene været alvorlige politiske kontroverser omkring UNRWA’s arbejde.

 

Ikke mindst har det været et stridspunkt, at støtten til palæstinenserne efter flere vestlige landes mening har været misbrugt til palæstinensisk, islamistisk propaganda og andre fjendtlige handlinger over for Israel og Vesten.

 

Flere gange har der været stærk vestlig kritik af, at medarbejdere i UNRWA angiveligt har udnyttet det, der skulle være humanitært hjælpearbejde, til at kanalisere økonomisk støtte til den palæstinensiske kamp mod Israel og Vesten.

 

Eller sagt mere kontant: Islamistiske palæstinensere har malket Vesten for penge, som for en  stor del er gået til Vestens fjender.

 

Jubel over massakrer

Kritikerne har peget på, at personer, der skulle sørge for hjælp til økonomisk trængte palæstinensere, har udnyttet deres position i hjælpearbejdet til at støtte yderligtgående palæstinensiske kræfters bekæmpelse af Israel.

 

Ofte har de pågældende ’humanitære hjælpere’ selv været særdeles aktive med at misbruge deres position til at føre rabiat palæstinensisk politik – herunder med støtte til islamistisk terror.

 

Et uhyggeligt aktuelt eksempel viser, hvor alvorligt det efter alt at dømme står til:

 

Ifølge kilder med kendskab til UNRWA’s arbejde har man således kunnet opleve flere af organisationens medarbejdere juble over de afskyelige massakrer på uskyldige israelere den 7. oktober sidste år – med nedslagtninger, massevoldtægter og andet.

 

Dansk tavshed

Lande som USA, Canada, Storbritannien, Tyskland, Australien, Italien og Finland reagerede på de uhyggelige begivenheder ved at afbryde samarbejdet med UNRWA, indtil anklagerne blev behørigt undersøgt.

 

Pinligt nok er Danmark ikke et af de lande, der har vist denne konsekvens.

 

Men UNRWA forsikrer, at man har taget sagen meget alvorligt – det er man da også nødt til med det pres, som organisationen udsættes for fra rystede iagttagere og involverede.

 

Organisationens generalsekretær, Philippe Lazzarini, har fritaget de mistænkte for tjeneste og bebudet en undersøgelse af de alvorlige anklager.

 

Blodtørstige FN-ansatte

Samtidig har NGO-organisationen UN Watch offentliggjort en liste over UNRWA-medarbejdere, der jublede over terrorangrebet 7. oktober mod israelerne – blandt andet på sociale medier.

 

Blandt disse aggressive, blodtørstige FN-medarbejdere var tilsyneladende folk, der fungerede som lærere og vejledere i UNRWA-systemet. Sandelig et smukt forbillede for oplyst, human og anstændig adfærd.

 

Det er helt absurd at kalde en organisation, der holder hånden over den slags brutale, fanatiske slagtere, for en humanitær organisation.

 

Myrdede angiveligt mere end 1200 personer

Under disse bestialske terrorangreb den 7. oktober myrdede, voldtog og lemlæstede palæstinensiske terrorister angiveligt mere end 1200 mennesker.

 

Der er brug for en skånselsløs selvkritik og et opgør med den antiisraelske blodtørst, hvis der skal skabes nogen form for humanitær troværdighed omkring UNRWA.

 

Men ærlig talt: Hvem tror på det efter det forløb, vi har været vidner til?

 

Hvor er den danske regering?

Og så i øvrigt:

 

Hvor er de danske kræfter inden for UNWRA-systemet henne i denne debat?

 

Og hvor er den danske regering?

 

Foreløbig har den kun leveret en fornærmende ringe sludder-for-en-sladder. Man har sat regeringens største tågehorn til at varetage opgaven med at kommentere det forfærdende forløb.

 

Vestlige lande – herunder Danmark – leverer en betydelig støtte til den palæstinensiske befolkning.

 

’Takken’ har nu været brutale krænkelser af sikkerhed og tryghed fra mennesker, der skulle varetage humanitære opgaver.

 

Hvornår får vi en stærk og anstændig reaktion fra de lande, der indtil videre har reageret alt for passivt?

 

Denne situation er pinlig for Mette Frederiksen

Denne situation er pinlig for den danske regering. Den er pinlig for Mette Frederiksen. Og den er pinlig for de kræfter i verden, der bryster sig af at repræsentere humanitære principper.

 

Det gælder altså desværre også Danmark.

 

En sådan skamplet bør viskes væk. Hurtigt.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…