Nigel Farage’s parti overhaler De Konservative – britiske valg 4. juli 2024

Nigel Farage (Foto: Wikipedia)
Getting your Trinity Audio player ready...

Reformpartiets leder, Nigel Farage, ligger ifølge den seneste meningsmåling forud for det britiske parlamentsvalg den 4. juli foran de konservative. Reformpartiet opnår tilslutning fra 19 procent mens de konservative får 18 procent. Labour ligger i spidsen med 37 pct. mens de liberale har 14 procent.

 

Nigel Farage kræver nu at Reformpartiet indbydes til de valgmøder med partilederne, som BBC afholder op til valget. Farage, der selv er opstillet i valgkredsen Clacton i det sydøstlige England, ser sig selv som Storbritanniens virkelige oppositionsleder. Reformpartiet, der især i udlændingespørgsmålet har placeret sig til højre for de konservative, betragter sig selv som det sande oppositionsparti til Labour.

 

Fire partier – de konservative, Labour, de liberale og det skotske SNP – er blevet inviteret til debat på BBC. I modsætning til Farages parti er de fire partier repræsenteret i parlamentet.

 

I de tv-debatter, Farage hidtil har måttet nøjes med, har de andre partier sendt repræsentanter med lavere status. Men han kræver også en tv-duel med Labour-lederen Keir Starmer for at kræve svar på sit vigtigste spørgsmål, der handler om immigration.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…