Politiet har sigtet 28-årig mand for drabet på Christiania – mindst en af de involverede i skyderiet er af ikke-etnisk dansk oprindelse

Arkivfoto

Københavns Politi har torsdag anholdt en 28-årig mand og sigtet ham for drabet og drabsforsøgene i Pusher Street på Christiania lørdag den 26. august.

 

Han blev anholdt i går i Vestre Fængsel, hvor han sad varetægtsfængslet, efter han i tirsdags blev fremstillet og sigtet for at have overtrådt et opholdsforbud.

 

Her havde han ifølge BT to omgange overtrådt et opholdsforbud omkring Blågårdsgade på Nørrebro.

 

Den drabssigtede har fredag formiddag været fremstillet i grundlovsforhør ved Københavns Byret, og er blevet varetægtsfængslet i tyve dage.

 

Politiet går efter dobbelt straf

Anholdelsen sker efter en omfattende efterforskning af skudepisoden på Christiania, hvor en 30-årig mand blev dræbt og fire andre såret.

”Vi har lagt rigtigt mange kræfter i efterforskningen af det hensynsløse skyderi, der fandt sted i lørdags,” siger vicepolitiinspektør Knud Hvass, der er leder af Afdelingen for organiseret kriminalitet, i en pressemeddelelse og fortsætter:

 

”Her (under grundlovsforhøret – red.) vil han desuden blive sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 81a, som betyder, at fængselsstraffe i sager om bandekriminalitet kan blive fordoblet.”

 

Er medlem af den forbudte indvandrebanden LFT

I lighed med en tidligere anholdt i sagen, en 18-årige mand af anden etnisk oprindelse end dansk, og som ligeledes er varetægtsfængslet, er også den 28-årige medlem af den forbudte indvandrebande, Loyal to Familia, LFT.

 

Den 30-årige mand, der var målet for skyderiet og blev dræbt, var Hells Angels rocker på prøve, og havde tidligere været medlem af indvandrerbanden NNV.

 

Han var i lighed med den 18-årige også af anden etnisk oprindelse end dansk.

 

Der er således tale om skyderier mellem personer, der har og tidligere haft tilknytning til indvandrebander, nemlig som nævnt to fra LFT og et tidligere medlem af NNV.

 

Ud over de to anholdte, hvor den 18-årige er sigtet for planlægning samt medvirken til drab og drabsforsøg, medens den 28-årige er sigtet for selve drabet, leder politiet fortsat efter flere medskyldige.

 

Forsøgte at flygte i sikkerhed

Skyderiet startede i selv Pusher Street, hvor den nu dræbte rockerelev forsøgte at flygte i sikkerhed en bygning.

 

Han blev skydende forfulgt ind i bygningen, hvor han blev ramt af de dræbende skud.

 

Under skyderiet uden for bygningen blev fire sagesløse personer, to mænd og to kvinder, ramt af skud, heraf en alvorligt såret, og kørt på hospital til behandling.

 

Kilder til denne artikel:

https://politi.dk/koebenhavns-politi/nyhedsliste/28aarigt-bandemedlem-sigtet-for-drab-i-pusher-street/2023/09/01

 

https://www.bt.dk/krimi/nye-oplysninger-om-blodigt-skyderi-30-aarig-rocker-er-doed

 

https://ekstrabladet.dk/krimi/sigtelse-rocker-draebt-med-seks-skud/9923683

Opdateret 3.9 …

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…