Han blev dansk statsborger: Som ‘tak’ støttede han IS og skød til måls efter Fogh og Khader – nu er han dømt for landsforræderi og terrorisme

Getting your Trinity Audio player ready...

De tomme patronhylstre fløj ud af maskinpistolerne, da den danske statsborger Ahmad el-Haj sammen med tre andre jihadister fra Danmark skød til måls efter billeder af en række kendte danske personligheder og politikere. Det modbydelige optrin blev optaget på video.

 

Blandt dem, der blev skudt mod, var tegneren Kurt Westergaard, Anders Fogh Rasmussen og Naser Khader. Videoen, der angiveligt er optaget i Syrien, blev lagt ud på youtube i august 2013. Det har Den Korte Avis skrevet om.

 

Nu er  Ahmad el-Haj i Københavns Byret kendt skyldig i landsforrædderi og terrorisme. Det skriver DR.

 

– Jeg kan oplyse, at der er tale om et enigt nævningeting, lød det fra retsformand Karen Duus Mathiesen, ifølge DR.

 

32-årige Ahmed el-Haj var i sagen tiltalt for at have tilsluttet sig Islamisk Stat og for i en længere periode at have deltaget i kamphandlinger for terrorgruppen under den væbnede konflikt i Syrien, hvor Danmark var part.

 

Ahmed el-Haj var også anklaget for andre terrorrelaterede handlinger – blandt andet, fordi han i 2013 medvirkede i en IS-propaganda video.

 

Han blev udleveret fra Tyrkiet i 2019.

 

Han er dansk statsborger og boede i Aarhus, inden han i 2013 rejste til Syrien.

 

Her blev han såret, og i dag sidder han i kørestol.

 

Der forventes dom i sagen den 25. maj.

 

Strafferammen i sagen er op til livstid.

 

Ahmed el-Haj nægter sig skyldig.

 

Hans forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen, kan allerede nu fortælle, at han og hans klient anker sagen til landsretten.

 

Det sidste kommer ikke som nogen stor overraskelse. Mange med ikke-vestlig baggrund, der bliver dømt i det danske retssystem, har en tendens til nærmest på rygmarven at anke deres domme. Dette skaber i parentes bemærket en alvorlig belastning af det danske retssystem.

 

Det er ellers ikke småting, Ahmed el-Haj er anklaget for. Set med danske øjne er det jo en rystende alvorlig ting, at en person, som Danmark har taget imod og tilkendt statsborgerskab, så eftertrykkeligt demonstrerer sit had til Danmark og til en række danske personligheder.

 

Som medlem af Islamisk Stat deltog Ahmed el-Haj ifølge anklagemyndigheden i en væbnet kamp mod Danmark, der var part på den side, der bekæmpede terrorstaten.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…