De siger, de er flygtninge – men næsten 20.000 gange er syrere fløjet fra Danmark og til Tyrkiet og Libanon og tilbage igen

Modelfoto(Colourbox)
Getting your Trinity Audio player ready...

Det skorter tilsyneladende ikke på rejselysten hos de syrere, der som flygtninge er kommet til Danmark.

 

Gennem de seneste otte år har der således været en livlig trafik af syrere, der er fløjet fra Danmark og til henholdsvis Tyrkiet og Libanon.

 

Det fremgår af et svar fra udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) til Mikkel Børn fra Dansk Folkeparti.

 

Således har politiet på grundlag af pasoplysninger fra flyselskaberne registreret 13.556 afgange med syrisk pas fra Danmark til Tyrkiet plus 5.886 afgange med syrisk pas til Libanon.

 

Det skal understreges, at der er tale om pasregistreringer og ikke registreringer af enkeltpersoner, så antallet kan meget vel være lavere, da samme person jo kan have rejst flere gange.

 

Men ikke en eneste afgang til Syrien

Svaret til Mikkel Bjørn er ledsaget af en liste, der indeholder alle de lande, som personer med syrisk pas er rejst til fra Danmark.

 

Udover Tyrkiet og Libanon som de absolut mest populære syriske rejsemål er der et hav af lande op listen.

 

I alt 52, hvor Tyskland og de Forenede Arabiske Minerater samt Irak og Egypten i nævne rækkefølge også fremstår som populære destinationer.

 

Men slet ikke på højde med Tyrkiet og Libanon.

 

Det besynderlige er, at ud af de i alt 52 lande er der ikke registreret en eneste afgang til Syrien med syrere, der er afrejst fra Danmark.

 

Og det kan rent logisk have sine grunde.

 

Vil ikke risikere at miste opholdstilladelse i Danmark

En opholdstilladelse er som bekendt betinget af, at man ikke rejser frem og tilbage mellem Danmark og det land, man er flygtet fra, så hvis man vil på ferietur i hjemlandet, gælder det om at finde en alternativ rejserute.

 

Og her er det oplagt at vælge enten Tyrkiet eller Libanon, der begge grænser op til Syrien.

 

Især når man ser på flymulighederne og afstandene til Tyrkiet fra destinationer i de to lande.

 

Beirut – blot små to timers kørsel til Syriens hovedstad

Vi starter med Libanon. Her er der fra landets hovedstad Beirut blot cirka to timers kørsel til Syriens hovedstad Damaskus.

 

Med direkte flyafgange til Beirut fra både Billund og Kastrup er det nemt og hurtigt at vælge den rute og tilbagelægge de lidt over hundrede kilometer, der er fra Beirut til Damaskus i enten rutebil eller med lejet bil.

 

Normalt ligger billetpriserne ved afgange fra begge lufthavne på et niveau på mellem 2.500 kroner og 3.000 kroner, men kan man eksempelvis vente til den 1. december, har Travellink et tilbud på 767 kroner fra Kastrup.

 

 

Gaziantep – knap 50 kilometer til den syriske grænse

Det er vist de færreste danskere, der nogensinde har hørt om den tyrkiske millionby, Gaziantep.

 

Ikke desto mindre er der flyafgange fra både Billund og Kastrup til byen, der ligger blot små 50 kilometer fra grænsen til det nordlige Syrien, hvilket formentlig er grunden til, at langt de fleste syrere vælger den rute.

 

I forhold til Damaskus, der ligger i Syriens sydvestlige del, giver ruten via Gaziantep en hurtigere adgang til resten af landet.

 

Som en rejselysten flåde

Alt i alt har Københavns Politi via flyselskaberne i perioden 2017 til 30. juni i år registreret samlet 103.583 flyrejser fra og til Danmark af personer med tyrkisk pas.

 

Dem, der tager et smut til udlandet, vender nemlig også tilbage.

 

Endda flere, end der er rejst ud.

 

Medens der som nævnt blev registreret 13.556 rejser med syrisk pas til Tyrkiet, blev der i samme periode tilsvarende registreret 15.648, der landede i danske lufthavne med Tyrkiet som afrejseland.

 

Det tilsvarende gør sig gældende med Libanon, hvortil der blev registreret 5.886 rejser med syrisk pas, medens der omvendt landede 8.602 i danske lufthavne med Libanon som afrejseland.

 

Bliver snydt, så vandet driver

Der kan vist ikke herske megen tvivl om, at der her er tale om to alternative ruter for syriske flygtninge, der vil på ferie i hjemlandet uden at sætte deres opholdstilladelse på spil.

 

Samt at de danske myndigheder bliver snydt, så vandet driver

 

Kilde til denne artikel:

https://www.ft.dk/samling/20222/almdel/uui/spm/327/svar/1978892/2751194.pdf

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…