Vanvidsbilist Mohamad Younes smilede, da han blev dømt for at invalidere politibetjent – han blev ikke udvist

Mohamad Tarek Younes (Foto: Politiet)

Fredag idømte et nævningeting ved Retten i Aarhus vanvidsbilisten, den 21-årige Mohamad Tarek Younes, fire års ubetinget fængsel for at have påkørt og invalideret den nu 32-årige politibetjent Stefan Nymann.

 

Han modtog dommen med at afslappende og smilende udtryk i ansigtet, skriver Ekstra Bladet.

 

Påkørslen fandt sted ved 16-tiden den 18. juni sidste år, hvor Stefan Nymann i krydset mellem Silkeborgvej og Åby Ringvej blev ramt af vanvidsbilisten, der var på flugt fra politiet.

 

Vanvidsbilisten fortsatte i høj fart og uden at stoppe væk fra gerningsstedet, hvor han var kørt over for rødt lys.

 

Kørte i sin svigerindes bil, som blev konfiskeret

Udover påkørslen af den nu 32-årige politibetjent omfattede anklageskrifter i alt 37 forhold om vold, ulovlig tvang, hærværk, tyveri, forsøg på at forhindre politiets arbejde samt hånlige udtalelser mod politiet såsom at råbe ’fucking svin!’

 

Han blev kendt skyldig i i alt 35 af anklagepunkterne.

 

Anklagemyndigheden havde krævet en ubetinget fængselsstraf på fem år og ti års frakendelse af kørekortet samt konfiskation af bilen, en VW Polo.

 

I sin procedure lagde anklageren ifølge Randers Amtsavis vægt på, at sagen passede perfekt under den nye skærpende lov om vanvidsbilisme, der trådte i kraft den 1. marts sidste år.

 

”Den sag, som retten behandler her, er bulls-eye for den skærpende vanvidsbilistlov. Det er præcis det, som vi har valgt, at vi vil slå hårdt ned på. Stefan Nymann passede bare sit arbejde. Stefan Nymann forsøgte bare at stoppe den her galskab,” lød det blandt andet fra anklager Bjørn Fogh Sørensen.

 

På sin side mente vanvidsbilistens forsvarer, Tobias Engby, at to år og seks måneders fængsel samt fem års frakendelse af kørekortet måtte være rimeligt, da tiltalte er under uddannelse og har en kæreste og fast bopæl.

 

Ligeledes fandt forsvareren ikke, at bilen skulle konfiskeres. Den tilhørte tiltaltes svigerinde, som ikke anede, at han havde taget den, men tværtimod havde meldt den stjålet, da hun opdagede, at den var væk.

 

Fire år, men ikke et ord om udvisning

Som nævnt besluttede nævningetinget ved Retten i Aarhus at idømme vanvidsbilisten Mohamad Tarek Younes fire års fængsel.

 

Han fik frakendt kørekortet i otte år, og svigerindens bil blev konfiskeret og vil senere blive solgt på en auktion til fordel for statskassen.

 

Men ikke et ord om udvisning.

 

Da dommen var blevet læst op, råbte flere af tilhørerne ifølge Ekstra Bladet anerkendende hilsner til den dømte.

 

Heller ikke i domsudskriftet nævnes noget om udvisning. Ud over en gennemgang af sagen konstateres det blot, at der var uenighed om straffens længde, da et mindretal ville have sat straffen op til fire år og seks måneder.

 

Indsamling til betjentens familie: 2,6 millioner kroner

Den påkørte politibetjent Stefan Nymann lever i dag med en svær hjerneskade og er ude af stand til at udføre nogen handling selv.

 

Hverken Stefan Nymann eller hans hustru, Gitte Rabjeg Nymann, vil forholde sig til, om dommen er retfærdig.

 

”Man kan ikke relatere det, vi står i, til det, lovgivningen siger, han skal have,” siger Gitte Rabjerg Nymann til DR og fortsætter:

 

”Vi er i en anden tilværelse nu, og vi har fokus på, at Stefan bliver så god som muligt, og at vi får det bedste ud af det, vi nu står med.”

 

Foreningen Tin Blue Line, der støtter politibetjente, der er kommet til skade i tjenesten, har lavet en indsamling til Stefan Nymann og hans familie.

 

Den er nu afsluttet med et indsamlet beløb på 2,6 millioner kroner.

 

”Det er overvældende. Det er kæmpe, kæmpe stort den måde, vi på en eller anden måde er blevet båret igennem det her. At opleve folk, man ikke kender, tilkendegive, at de lever med og vil os det bedste, det er rigtig stort at opleve,” siger Gitte Nymann til DR og fortsætter:

 

Det vigtigste for mig er at give Stefan muligheder. Hvis ikke han kan komme tilbage og være politi’er, som er det, han allerhelst vil, så skal vi have noget indhold og nogle projekter, som han kan være en del af. Pengene er møntet på livskvalitet til Stefan.”

 

Vil være på fri fod igen om ét år og otte måneder

Den dømte vanvidsbilist har valgt ikke at anke dommen.

 

Efter domsafsigelsen vil han fortsat være varetægtsfængslet, indtil han bliver overført til afsoning, der ifølge Ekstra Bladet vil finde sted i et åbent fængsel.

 

Da han blev anholdt den 19. juni sidste år, har han foreløbig afsonet ét år af de fire års fængsel og det betyder, at han med normal strafnedsættelse på to tredjedel tid atter vil være på fri fod igen om ét år og otte måneder.

 

I modsætning til Stefan Nymann, som til den tid formentlig stadig vil være lænket til sin kørestol.

 

Kilder til denne artikel:

https://ekstrabladet.dk/krimi/fire-aars-faengsel-til-vanvidsbilist/9302417

 

https://amtsavisen.dk/artikel/vanvidsbilist-f%C3%A5r-sin-dom-fredag-han-har-udvist-foragt-for-samfundets-spilleregler

 

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/oestjylland/historisk-haard-dom-vanvidsbilist-fra-aarhus-skal-fire-aar-i-faengsel

 

https://denkorteavis.dk/2021/ny-araber-varetaegtsfaengslet-i-fire-uger-ung-betjent-paakoert-af-vanvidsbilist-og-er-nu-i-livsfare-efter-bloedninger-i-hjerne/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…