Retssag mod vanvidsbilist, der sigtes for at påkøre betjent med vilje, giver rystende indblik i arabisk parallelsamfund

En betjent på bare 31 år passede i fredags sit arbejde i Aarhus. Nu ligger han livsfarligt kvæstet på hospitalet.

 

En 20-årig arabisk mand er anholdt og varetægtsfængslet, sigtet for med vilje at have påkørt betjenten.

 

Mohamad Tarek Younes efterlyses
Betjenten var fredag ved at lægge sømmåtter ud, der skulle stoppe en eftersøgt vanvidsbilist.

 

Det var på den berygtede ringvej gennem det indvandrertætte Aarhus Vest i krydset mellem Åby Ringvej og Silkeborgvej.

 

Pludselig kom den eftersøgte bilist tordnende og påkørte betjenten.

 

Det skete,  efter at han kort forinden var kørt frem mod en anden betjent, der måtte springe for livet.

 

Efter at have påkørt betjenten og kvæstet ham livsfarligt, fortsatte den 20-årige bilist med mindst 100 kilometer i timen sin flugt på flere villaveje, hvor hastighedsgrænsen er 50 kilometer i timen, skriver EB.dk.

 

Efter den frygtelige ulykke eftersøgte politiet hurtigt den 20-årige Mohamad Tarek Younes med foto. En regulær menneskejagt sluttede med, at han blev anholdt sent søndag aften i Brabrand i Aarhus Vest.

 

Han bor i indvandrerghettoen Gellerup, der ligger tæt på det kryds, hvor betjenten blev kørt ned.

 

Den unge mands far fortæller til B.T. (22.6), at han til sidst i overensstemmelse med sønnen førte politiet til den adresse, hvor sønnen befandt sig.

 

Kort forinden havde en 19-årig efterlyst passager i bilen meldt sig selv.

 

Faderen siger til avisen, at sønnen er ked af det, der skete.

 

Men det stemmer ikke med det, sønnen selv sagde i grundlovsforhøret mandag. Her nægtede han sig skyldig.

 

Hans storebror Ahmed tror på hans uskyld, skriver B.T., der har talt med Ahmed og viser billede af ham.

 

»Han har jo bare påkørt en betjent ved en fejl. Det er et færdselsuheld,« hævder Ahmad, hvis fulde navn er B.T. bekendt.

 

“Han er jo bare en knægt på 20 år. Han har været bange”, siger Ahmed til avisen.

 

Dommeren troede dog ikke på hans uskyld, og valgte at varetægtsfængsle ham i fire uger. Dommeren mente, at der ud fra to betjentes vidneforklaringer var begrundet mistanke om, at den sigtede kørte vanvidskørsel i den bil, der ramte betjenten. Desuden skyldtes varetægtsfængslingen, at der ifølge dommeren var formodning om, at den sigtede ville påvirke bilens 19-årige passager. (JP Aarhus, 22.6)

 

Det kom frem i grundlovsføret inden dørene blev lukket

Efter nogle minutter blev dørene lukket. Men inden da kom det frem, hvor forfærdelig tilredt den 31-årige betjent blev af påkørslen.

 

Han fik flere blødninger i hjernen, og begge hans lunger klappede sammen. Han er opereret i hjernen og lagt i kunstigt coma. Han er fortsat i livsfare.

 

Den sigtede var tilsyneladende ikke tynget af skyld eller sorg over den unge betjent. Det fremgår af flere medier, der var tilstede under grundlovsforhøret inden dørene blev lukket.

 

Den sigtede er identisk med Mohamad Tarek Younes. Det skriver EB.dk.

 

Den fysisk store mand blev ført ind i retslokalet af to betjente.

 

Hans hænder og arme var sikret med et kraftigt fikseringsbælte til kroppen, så han ikke havde mulighed for eventuelt at udøve vold mod andre personer omkring sig, skriver B.T.

 

Han havde tilbagestrøget mørkt hår, en omvendt kasket, sorte joggingbukser, sorte sko og en sort T-shirt med kongekrone, skriver flere medier.

 

Den 20-årige snøftede på vej ind i retten og råbte: “Min kæreste skal også med”.

 

Der blev fundet en plads til kæresten i den fyldte retssal.

 

Desuden var den tiltaltes mor til stede. Men hun kunne ikke forstå dansk. Derfor overlod kæresten sin plads til den tiltaltes bror, så han på arabisk kunne forklare moderen, hvad der blev sagt i retssalen.

 

Flere medier skriver, at den sigtede græd.

 

Men journalisternes beskrivelser giver også indtryk af, at det kunne være spil for galleriet. Og at snøfteriet måske mere handlede om selvmedlidenhed end om skyldfølelse over for den livsfarligt kvæstede betjent.

 

“Den sigtede græd, mens han blev ført ind i lokalet og ud igen. Han så dog mindre berørt ud, da han blev ført tilbage ind i lokalet til retsmødets start. (JP Aarhus, 22.6)

 

Det lignede chikane af betjente i retssalen

I hvert fald kom han med grove stikpiller til betjentene i retssalen. Han spurgte blandt andet en betjent i retten om betjenten “ville give ham en krammer”, hvorefter han nikkede flere gange mod betjenten. (TV2 Østjylland)

 

Han nidstirrede også den selvsamme betjent, hvis kollega lige nu kæmper for livet på intensivafdelingen, skriver TV-stationen.

 

Den 20-årige er sigtet efter en række paragraffer om vold mod polititjenestemand, forsætlig fareforvoldelse, uagtsom legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder, flugt fra færdselsuheld og hærværk af betydeligt omfang. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

 

Pralede med at blive kaldt vanvidsbilist

Faderen mener, at han har opdraget sin søn fint, og at han er en god dreng, der har gået i gymnasiet, og som havde planer om, at han skulle videre og arbejde, ifølge avisen.

 

Ifølge faderen er den 20-årige dog tidligere dømt i en sag om påvirkning af et vidne, men han har aldrig haft noget at gøre med narko, vold eller våben, siger han til B.T.

 

Da han kørte betjenten ned, var han eftersøgt af politiet. Men det er ikke oplyst, hvorfor han var eftersøgt.

 

Den sigtede blev tidligere på året interviewet på en tankstation af TV2 Østjylland. På indslaget står han i dyrt mærkevaretøj og tanker en stor hvid bil.

 

Her sagde han, at han jævnligt kører vildt og langt uden for lovens rammer.

 

– Jeg kører meget hasarderet. Jeg er kendt som vanvidsbilist her rundt omkring, sagde han, da TV2 ØSTJYLLANDs reporter mødte ham på en tankstation. Det kunne lyde, som om han var stolt over det.

 

– Jeg kører over for rødt hele tiden. Det er ikke, fordi en rød lygte skal forhindre mig i at køre over. Hvis der er frit, så kører jeg jo bare.

 

I TV-indslaget siger han, at han ofte køre over for rødt, når han kan se at der ikke er nogen i krydset.

 

“Men han pralede bare”, siger faderen til B.T.

 

Arabisk parallelsamfund

Ikke desto mindre lavede den 20-årige med andre ord sine egne love – den danske lovgivning viser han ingen respekt i TV-indslaget.

 

Denne frygtelige sag om ekstrem vold mod en betjent handler i sidste ende om et arabisk parallelsamfund i Danmark.

 

Et parallelsamfund, der præges af traditioner fra stammesamfund med ekstrem voldskultur.

 

Et parallelsamfund, hvor den sigtedes mor skal have det, der sker på dansk, oversat til arabisk for at kunne følge med i, hvad der sker i retssalen.

 

Og et parallelsamfund, hvor der rettes hæmningsløs aggressivitet mod danske myndigheder – uden ringeste hensyntagen til en politibetjents liv.

Opdateret 22.6 kl 10 …

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…