To unge afghanere slæbte tung kuffert gennem tysk banegård – kuffertens dystre indhold viste, at de gerne vil have Europas velfærd, men hader Europas værdier

Tyskland er rystet.

 

I den offentlige debat har der været stærke røster, der taler om at tage imod flere afghanere i Danmark. Man vil beskytte dem mod det barbariske Taleban.

 

Men nu understreger en chokerende sag, at virkeligheden er mere kompliceret og ubehagelig: Mange afghanere, der søger tryghed og velstand i Europa, bærer rundt på en voldskultur og en kvindeforagt, der er meget fremmed for europæiske værdier og er en trussel mod vores samfund.

 

Denne kendsgerning har det med at blive glemt i de politisk korrekte debatter om at tage imod flere afghanere.

 

To brødre med en makaber kuffert

To afghanske brødre på 22 og 25 år slæbte en tung rullekuffert gennem den befærdede banegård Berlin-Südkreuz. Det var den 13. juli, og de blev fanget på overvågningskameraerne. Avisen BILD har vist billeder herfra.

 

Det fremgår af billederne, at brødrene må arbejde hårdt for at trække kufferten med og derefter bringe den om bord på et intercitytog.

 

Ser man nøjere efter, kan man også se, at kufferten buler underligt ud. Nu har de tyske myndigheder afsløret den makabre årsag:

 

I kufferten lå tilsyneladende liget af de to mænds søster på 34 år. Hun omtales i medierne som Maryam H. Politiet har afprøvet, om der faktisk kan ligge et kvindelig i den pågældende kuffert, og det kan der.

 

Brødrene brugte intercity-toget til at transportere søsterens jordiske rester til Bayern. Midt i mylderet af rejsende.

 

’Æresmord’

Politiets formodning er, at brødrene har myrdet deres ældre søster på bestialsk vis, fordi de ”følte deres ære krænket” af hende. De har siddet varetægtsfængslet siden 4. august.

 

Søsteren opførte sig ikke, sådan som en kvinde efter deres opfattelse skulle opføre sig for at efterleve islam.

 

Hun levede i Berlin og havde to børn på 9 og 13 år. Hun havde ladet sig skille fra sin afghanske mand. Ifølge politiet lagde især den ene bror, der også levede Berlin, meget kraftigt pres på hende for at tvinge hende til at leve efter traditionel, mandsdomineret islams regler. BZ-berlin.de gennemgår sagen.

 

Det blev opfattet som en krænkelse af brødrenes ære. Derfor slog de søsteren ihjel. Et bestialsk ’æresmord’, som er et velkendt fænomen i Afghanistan.

 

Seyran Ates, en kendt advokat og kvinderetsforkæmper med tyrkisk baggrund, siger, at den slags angreb sker for at forhindre kvinder i at leve på vestlig vis med personlig frihed. Man myrder kvinder og påstår, at det sker ”for at sikre familiens ære”.

 

Familien gjorde alt for at skjule mordet på Maryam H. Men under politiets afhøring kom hustruen til den ældste af de to brødre til at vikle sig inde i selvmodsigelser, og så rullede sagen.

 

Psykolog og forfatter: Det handler også om islam

Tyske politikere og meningsdannere vrider deres hænder og spørger, hvordan dette dog kunne ske.

 

Psykologen og forfatteren Ahmad Mansour giver i et interview med avisen Tagesspiegel sin udlægning af denne forfærdende kvindevold.

 

Han siger, at det selvfølgelig har noget at gøre med en meget stærkt patriarkalsk tradition. Det bankes ind i knolden på folk, børn som voksne, at mænd er mere værd end kvinder, og at de bestemmer over kvinder.

 

Men Mansour føjer til, at det også handler om islam.

 

Søsteren opførte sig ikke, sådan som en kvinde efter deres opfattelse skulle opføre sig for at efterleve islam.

 

Mange mennesker, der kommer fra lande som Afghanistan eller Syrien, opfatter mænds totale patriarkalske magt over kvinder som en uadskillelig del af islam.

 

Som han formulerer det: ”Imamer vil ikke sige, at en kvinde skal myrdes fordi hun er blevet for vestlig. Men det er mere end svært at finde en imam, der går ind for kvinders ret til selvbestemmelse, også når det gælder det personlige liv og seksualitet.”

 

Kvinderne er underkastet mændene. Og mændene tiltager sig rollen som dem, der udøver islamisk lov. I en sådan grad, at to yngre afghanske mænd slår deres væsentligt ældre søster, Maryam H., ihjel, fordi hun ikke underkaster sig en voldsomt kvindeundertrykkende levevis.

 

Afghanere i toppen af statistikken

Ekstrem voldskultur og ekstrem kvindeundertrykkelse er to sider af samme sag. Maryam H.’s frygtelige skæbne understreger, at denne kulturelle ballast i høj grad bæres med af afghanere, der kommer til Vesten.

 

Som Den Korte Avis tidligere har påpeget, kan det aflæses i statistikkerne over voldtægt og anden seksuel vold i flere europæiske lande. Her ligger afghanske migrantmænd i toppen af statistikken.

 

Afghansk indvandring er absolut ikke løsningen

Naturligvis skal de europæiske lande arbejde ihærdigt for at beskytte afghanerne mod Talebans rædsler. Debatten om, hvordan det bedst kan ske, kører som bekendt også i Danmark.

 

Der kan i den forbindelse være enkeltpersoner, som af særlige grunde skal beskyttes her i Danmark. Men løsningen ligger under ingen omstændigheder i at åbne for en regulær indvandring af afghanere til Danmark eller andre europæiske lande. Dertil er kulturforskellene alt for voldsomme.

 

Og hvis først en sådan indvandring begynder at rulle, er det for sent at fortryde.

 

Det åbenbarer sig for alvor i lande som Tyskland og Østrig. For eksempel når to unge afghanere trækker en tung og bulende kuffert gennem en befærdet banegård.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…