De politisk korrekte prøver at tvinge en by til at ændre sit navn – det gode, gamle navn er ”racistisk”, har man fundet ud af

Wikimedia

Partiet De Grønne i Tyskland er i oprør. Nærmere bestemt deres ungdomsorganisation.

 

Organisationen er talerør for den politiske korrekthed, der i disse år antager mere og mere vanvittige former i Europa og USA.

 

Denne politiske korrekthed kan få meget alvorlige konsekvenser for vores frie og demokratiske samfund, som er baseret på kritisk tænkning og åben debat. De politisk korrekte fanatikere arbejder målbevidst på at kvæle en sådan debat.

 

Det er en trussel mod ytringsfriheden. Det er en trussel mod den ganske almindelige sunde fornuft. Det er en trussel mod alt det, der har gjort et samfund som det danske til et sted, som giver almindelige mennesker et bedre liv, end vi har oplevet nogen sinde før i historien.

 

Men det er de politisk korrekte fanatikere ligeglade med. Som alle fanatikere interesserer de sig ikke for, hvordan mennesker faktisk er, og hvordan de gerne vil leve.

 

De til i stedet tvinge dem til at bøje sig under de politisk korrekte regler, der er udtænkt af studentertyper, politiske ekstremister, og frelste navlepillere.

 

Negernbötel – uha, uha

Et uhyrligt eksempel på denne udvikling dukkede forleden op i Tyskland – men det samme vanvid eksisterer også i Danmark.

 

Det tyske eksempel drejer sig om den lille by Negernbötel.

 

Ungdomsafdelingen af partiet De Grønne, der jo er et meget stort parti i Tyskland, råbte forleden vagt i gevær over dette navn. Harmdirrende konstaterede man, at ordet ”neger” indgik i et bynavn. Kunne det blive mere racistisk?

 

Det har nu vist sig, at indvendingen mod navnet er fuldstændig hen i vejret. Vi skynder os at fortælle historien, inden lignende vanvidseksempler begynder at dukke op i Danmark.

 

Byen hedder altså ”Negernbötel”. Uha, uha. De Grønnes Ungdom kræver navnet fjernet.

 

Men det har den lokale befolkning absolut ikke noget ønske om. De vil forståeligt nok ikke danse efter nogle politisk korrekte ekstremisters luner. Og de har kendsgerningerne med sig.

 

Politisk korrekthed i sin mest absurde form

Kendsgerningen er, at navnet Negernbötel ikke har et klap med neger at gøre. Ordet betyder ”den nære bebyggelse” i modsætning til den ”fjernere bebyggelse”. ”Neger” angiver slet og ret afstanden til byen Segeberg.

 

Navnet blev skabt helt tilbage i året 1444. På det tidspunkt havde man slet ikke ordet ”neger”, der refererer til mennesker med sort hudfarve. Det kom først væsentligt senere, i det 17. århundredes Frankrig.

 

Navnet Negernbötel har med andre ord sin helt egen historie, og den har intet at gøre med sort hudfarve. At fjerne dette navn ville være politisk korrekthed i sin allermest absurde form.

 

Men den slags kendsgerninger er folk med de rigtige meninger som regel ligeglade med. For dem er det afgørende, at de kan føle sig gode ved at bekæmpe grimme ord og navne. Selv om disse navne har en historisk baggrund, som intet har med racisme at gøre.

 

De politisk korrekte gør det samme, som totalitære bevægelser tidligere har gjort

Sagen afspejler ekstremistiske studentertypers totale foragt for de almindelige mennesker, der bor på stedet.

 

Den afspejler samtidig en total foragt for historien.

 

De politisk korrekte er nu om dage gået helt grassat med at ville udradere de dele af vores historie, der ikke lever op til deres nutidige standard for rigtige meninger.

 

Den ’forkerte’ historie skal renses ud. Tal ikke om den eller tal hadefuldt om den! Ødelæg dens billeder og statuer! Fjern dens navne!

 

Disse politisk korrekte fanatikere gør det, som totalitære bevægelser i vores historie tidligere har gjort. Nazismen, kommunismen, den religiøse fanatisme.

 

De vil udslette vores historiske arv og erfaringer. Og de vil erstatte den med de ’sandheder’, som de selv dikterer ud fra nogle bestemte dogmer.

 

Man opfinder en virkelighed, som man så vil presse ned over hovedet på folk. Man foragter befolkningens historie og erfaringer fra det virkelige liv. Historien skal væk! De folkelige erfaringer skal væk! De skal erstattes af et sæt rigtige meninger, som udtænkes i snævre akademiske og politiske kredse.

 

Hvis historien ikke lever op til studentertypernes forestillinger om, hvad der er politisk korrekt, så skal historien fjernes. For eksempel ved at vælte statuer eller kræve stednavne ændret.

 

I eksemplet med navnet Negernbötel bliver disse holdninger udstillet i deres yderste absurditet. Man vil fjerne et navn, der historisk bare angiver, hvor en lille by ligger i forhold til områdets hovedby.

 

Et stykke lokal historie, som er en del af befolkningens identitet, skal udraderes – i den politiske korrektheds navn.

 

De rigtige meningers tanketomme flokmentalitet

Med til historien hører selvfølgelig, at de politiske skrighalse, som kræver navnet ”Negernbötel” fjernet, ikke har gidet at sætte sig ind i, hvilken historisk virkelighed der ligger bag navnet.

 

Det eneste, de er ude på, er at flashe deres politiske korrekthed og påtvinge almindelige mennesker deres eget vanvid.

 

Fanatismen har mange former. Den fanatiske, belærende og historieløse politiske korrekthed er en af dem. Den breder sig især i akademiske kredse, hvor kritisk tænkning i stigende grad erstattes af de rigtige meningers tanketomme flokmentalitet.

 

Man frygter, hvad det kan udvikle sig til.

 

https://www.welt.de/kultur/plus231805225/Namensstreit-Die-Wahrheit-ueber-Negernboetel.html?cid=onsite.onsitesearch

https://www.bild.de/politik/2021/politik/woke-wahnsinn-wie-aktivisten-bestimmen-was-wir-noch-sagen-duerfen-76753802.bild.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…