Peter Skaarup: Katastrofal evakuering af Kabul har medført alvorlige fejl fra Udenrigsministeriet

Udenrigsminister Jeppe Kofod (foto: ft.dk)

Af Peter Skaarup, MF, gruppeformand og retsordfører, Dansk Folkeparti

 

Vi har alle fulgt Kabul og resten af Afghanistans sidste, tragiske dage som et relativt frit samfund, hvilket har været en yderst trist forestilling.

 

Desværre var både den danske forsvars-, udenrigs-, og statsminister totalt uforberedte på Kabuls fald forleden weekend. Derfor befandt regeringens ledende ministre sig i denne skæbnestunder sig på diverse festivaler og valgkampmøder i det danske sommerland – frem for at lede evakueringen fra deres ministerkontorer!

 

Det fremstår ærligt talt både amatøragtigt og arrogant, at de ikke straks afbrød deres valgkampsfremstød på de sociale medier – men det må de jo selv forklare den undrende befolkning!

 

Desværre slutter evakueringsskandalen ikke der. For det viser sig, at regeringen rent faktisk havde modtaget advarsler og indtrængende anmodninger om at forberede en hasteevakuering – fra ingen andre end Jægerkorpset, der om nogen har fingeren på pulsen. Disse advarsler valgte regeringen, i skikkelse af forsvarsminister Trine Bramsen, såmænd bare at overhøre.

 

Resten er som bekendt historie.

 

Men skandalen bare fortsætter….

 

Udover regeringens fatale svigt i forhold til at have undladt at forberede sig selv og ikke mindst de ambassadeansatte og andre udstationerede danskere på en hastig evakuering, så fortsatte fejlene efterfølgende, da evakueringen blev iværksat alt for sent og nærmest i panik. For pludselig kunne regeringen ikke få hentet afghanere nok til Danmark, hvilket betyder, at de dybt inkompetente ministre nu har tilladt to udviste og dybt kriminelle afghanere at snige sig med på evakueringsflyene fra Afghanistan og Pakistan. Det er simpelthen utilgiveligt sløset og uansvarligt.

 

Desværre stopper skandalen heller ikke der. Det viser sig nemlig nu, at Udenrigsministeriet blot har ladet afghanere uden nogen tilknytning til Danmark rejse med på evakueringsflyene, som i tilfældet med Ahmad for hvem det lykkedes, at få hele syv familiemedlemmer med sig i skikkelse af kone, tre søstre, to brødre og en fætter….

 

Jeg finder det ærligt talt totalt uacceptabelt, at de danske skatteydere nu kan se frem til at skulle forsørge Ahmads storfamilie samt andre evakuerede uden tilhørsforhold til Danmark, fordi man ikke formåede/orkede/ønskede at kontrollere, hvem de evakuerede fra Afghanistan var, og hvorfor de ønskede dansk evakuering.

 

Det er ganske enkelt en skandale af rang!

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…