Opsigtsvækkende tal: Antallet af muslimer i Tyskland stiger stærkt

Muslimer i Berlin (Foto: Steen Raaschou)

I Tyskland beskæftiger en ny rapport sig med den muslimske indvandring til landet.

 

”Muslimisches Leben in Deutschland”, hedder den, og den er udarbejdet af forskningsenheden under den tyske udlændingestyrelse BAMF (Bundesamt für Migration und Flüchtlinge).

 

Rapporten viser de meget kraftige spor, som Angela Merkels politisk korrekte udlændingepolitik har trukket i det tyske samfund.

 

Specielt fik det historisk betydning, at Merkel åbnede dørene for den enorme flygtningestrøm fra især Mellemøsten i 2015-16.

 

Ifølge rapportens beregninger er der nu mellem 5,3 og 5,6 muslimer i Tyskland. En stigning på knap 1 million siden 2015. Det skyldes især indvandring fra det urolige og konfliktfyldte Mellemøsten.

 

Denne udvikling sætter sit præg på den tyske kriminalitetsstatistik. Her er ikke-vestlige indvandrere ligesom i Danmark klart overrepræsenterede.

 

Tyrkere og syrere

I dag udgør personer med syrisk baggrund den næststørste gruppe af muslimer i landet med en andel på 13 procent. Det er personer, der i høj grad er kommet til i de senere år – efter Merkels åbning af grænserne.

 

Langt den største gruppe af muslimske indvandrere i Tyskland udgøres dog stadig af tyrkerne, der har en mangeårig historie med indvandring til Tyskland. De tegner sig nu for en andel på 45 procent.

 

Mange indvandrere med tyrkisk baggrund er født i Tyskland. Men som Den Korte Avis ved flere lejligheder har omtalt, er en stor del af dem fortsat stærkt præget af loyalitet over for Tyrkiet og dets autoritære islamistiske leder Erdogan. (se link)

 

En betydelig del af disse tyrkere har fået arbejde. Men mange af dem lever fortsat i et parallelsamfund. Det bliver dog ikke påpeget i BAMF-rapporten, der synes præget af politisk korrekthed – som så megen forskning vedrørende muslimer i europæiske lande.

 

Mere og mere muslimsk

Men der er interessante oplysninger undervejs. Udover den stærke vækst i den muslimske befolkning kan man blandt andet notere sig, at næsten 40 procent af muslimerne i Tyskland selv oplyser, at de beder dagligt.

 

Men rapporten har tilsyneladende meget lidt at sige om, hvilke værdier den voksende muslimske befolkning i Tyskland lægger vægt på.

 

Én ting bliver dog endnu engang bekræftet: Tyskland bliver mere og mere muslimsk. Europa bliver mere og mere muslimsk.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…