Seks vognmænd tager bladet fra munden: Det er altid indvandrere, der angriber studentervogne

En vogn fuld af glade studenter fik deres tur ødelagt, da de nåede frem til Ballerup.

 

»Vi måtte afbryde en tur i fredags, fordi der var nogen, der skød bomberør mod os i Ballerup.«

 

Det fortæller Andreas Bossow Angel, medejer af firmaet lejenstudentervogn.dk, der kører i København og omegn til B.T.

 

Studentervogne på stribe er blevet angrebet med æg, bomberør, kanonslag, sten.

 

Et sted blev der bygge barrikade over vejen, så studentervognen ikke kunne komme ud.

 

Der er kastet en væske, der betød at en studerende måtte på skadestuen.

 

I Aalborg kom en anden student på skadestuen fordi han blev ramt i panden af en sten.

 

Det er ikke første gang studentervogne oplever sådanne modbydelige angreb. Siden 2016 har de været beskrevet i Den Korte Avis og andre medier.

 

Det har været klart, at gerningsmændene er børn og unge med indvandrerbaggrund.

 

Men det har mange medier og politikere kviet sig ved at tale åbent om.

 

For et par dage siden tog justitsminister Nick Hækkerup skarpt afstand fra angrebene. I den forbindelse skrev han et temmelig mærkværdigt spørgsmål på Facebook:

 

Hvem er de mennesker, der kan finde på at kaste æg og kanonslag efter studenterne på den dag, de har set frem til i tre år?

 

Hvem de er? Det får han et krystal klart svar på fra hele seks af de firmaer, der kører studenterkørsel. B.T. har talt med vognmændene.

 

Seks firmaer: Det er altid indvandrere eller efterkommere, der angriber studentervognene

En chauffør, der arbejder hos Bengt Duus, der ejer festlastbiler.dk, blev ramt af en sten og måtte på skadestuen. Bengt Duus siger til B.T.:

 

“Chaufførens 23-årige datter, som var med på passagersædet på vognturen, nåede at fotografere nogle af gerningsmændene, der angreb studentervognen. Og ifølge både chaufføren og datteren var det drenge med anden etnisk herkomst end dansk, der angreb deres vogn med æg og sten.”

 

Morten Lindberg fra vindihuen.dk fortæller, at det altid er i de samme områder, de bliver beskudt med genstande.

 

“Alle de gange, vi har oplevet det, har det været i de lidt mere belastede kvarterer. Enten har det været indvandrere eller efterkommere af indvandrere. Det er jo ikke de hårdkogte kriminelle – det er typisk de små drenge fra 12 til 20 år, der gør det,” siger Morten Lindberg til B.T.

 

Andreas Bossow Angel fra en lejenstudentervogn.dk giver samme beskrivelse:

 

“Det er altid indvandrere, der gør det. Det er ikke måske. Det er sådan, det er. Det er altid inde ved sociale boligbyggerier. Vi har valgt at sige, at fra næste år vil vi ikke sælge køreture til de gymnasier, hvor der er mange elever, der bor i de områder.” (B.T.)

 

Michael Dam Larsen, der ejer vogntursfirmaet rockthetruck.dk, fortæller til avisen, at studentervognene kun har oplevet at blive beskudt af unge med anden etnisk herkomst end dansk.

 

»Det er nogle mennesker med anden etnisk herkomst end dansk, der gør det. Det er hvert år. Det er en tradition, de har,« siger Thomas Hagner fra vognen.dk

 

Andreas Bossow Angel fra lejenstudentervogn.dk har også hørt, at det skulle være en tradition blandt unge med anden etnisk baggrund.

 

Hvorfor hører man aldrig politikere indrømme, at dette indslag i den danske hverdag er et resultat af en udvikling, som de har ansvaret for: indvandringen fra den ikke-vestlige, overvejende muslimske verden.

 

Festglade danske unge bliver angrebet i danske gader, og danske myndigheder ved ikke, hvad de skal stille op med det.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…