Ny film: Hurra for Jason Statham som action stjerne og ikke-feminiseret helt 

**** Fire stjerner ud af seks 

 

Guy Ritchie (født 1968) er engelsk manuskriptforfatter og filminstruktør. Han kommer fra en arbejderklassefamilie og forlod skolen allerede som 15-årig. Den korte uddannelse i det etablerede system har vist sig ikke at være en hindring for en stor karriere, og i dag er han ikke bare kendt for at have været gift med Madonna, men for en lang række filmsucceser, bl.a. ”Snatch (2000), ”The Man from U.N.C.L.E” (2015), Disneys live-action versionen af “Aladdin” (2019) og krimikomedien  “The Gentlemen”(2020).

 

Seneste skud på stammen er actionfilmen WRATH OF MAN med Jason Statham i hovedrollen. 

 

Statham er blevet en stjerne, der sælger billetter. Hans film har indbragt ikke mindre end en milliard dollars, bl.a. The Transporter-serien, ”The Italian Job”, ”The Mechanic”, ”Parker”, ”Hummingbird” og de seneste ’Fast & Furious-film. 

 

Handling 

En pengetransport fra sikkerhedsfirmaet Fortico Securities bliver stoppet og angrebet af en maskeklædt, bevæbnet gruppe i Los Angeles. Chauffør, vagt og to civile bliver brutalt nedskudt i forbindelse med røveriet.   

 

En ny sikkerhedsvagt skal hyres, og valget falder på den fåmælte og barske H (Jason Statham). Efter at H med nød og næppe har bestået de nødvendige tests (styrketræning, skydning mv.) kommer han til at danne fast makker med Bullet (Holt McCallany). 

 

Nogle måneder senere bliver også H og Bullets pengetransport overfaldet, og Bullet tages som gidsel. Chaufføren, tredjemanden i vagtkorpset, er parat til straks at imødekomme gidseltagernes krav og overgive sig, hvilket H ikke er til sinds at acceptere. Han går til modangreb og afslører talenter, der ikke kom for en dag under optagelsesprøven. 

 

Men hvorfor har han skjult sine særlige evner som skarpskytte og toptrænet dræbermaskine i nærkamp? 

 

Det viser sig, at bag H’s rolige og flegmatiske ydre gemmer der sig en meget vred mand. En mand med en mission. En mand på hævntogt. 

 

Mere skal ikke røbes her. 

 

Dialogen er velgørende blottet for politisk korrekthed 

Jeg elsker Jason Statham, til trods for at hans figur også i denne film nærmer sig tegneseriehelten. At han (næsten) altid slipper godt fra de skuddramaer og nærkampe, han involveres i, og hele tiden dukker op som en deus ex machina, holder selvfølgelig ikke i byretten, men god underholdning er han en mester i at levere.  

 

Heller ikke i denne omgang slipper vi for multi-kulti, men aldeles velgørende er det, at dialogen er blottet for enhver form for politisk korrekthed i dét hårdtslående mandeunivers, Fortico Securities udgør. 

Læg hertil en fortælleteknik med indlagte flashbacks og flashforwards og overraskelsesmomenter, der gør manus dejligt uforudsigeligt – og dermed ”Wrath of Man” til en actionfilm, der tåler gensyn.  

 

Realisme i forhold til helten? Glem det. Men to timers eskapisme med en handlingens mand er bestemt ikke at foragte i disse lammende og lamme corona-tider – og så er det faktisk ret sjovt at se Clint Eastwoods søn i en større birolle. 

Som skurk! 

 

Længde: 119

  • Medvirkende: Jason Statham, Holt McCallany, Jeffrey Donovan, Scott Eastwood m.fl. 
  • Instruktør: Guy Ritchie
  • Manus:  Ivan Atkinson, Marn Davies, Guy Ritchie baseret på den franske thriller ”Le Convoyeur” (2004) 
  • Censur: Tilladt for børn fra 15 år 
  • Premieredato: d. 12. maj   

Official Trailer (imdb.com)

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…