Gruppe indvandrere trængte ind på bordel med knive og pistoler – “grov og afstumpet kriminalitet”, siger politiet

Viborg/Wikipedia

Fem mænd er dømt for røveri mod et bordel. En af de fem er også dømt for voldtægt og – sammen med en sjette mand – for forsøg på hjemmerøveri. Alle seks skal i fængsel.

 

Natten til den 12. februar 2020 truede fem mænd sig med knive og pistoler til kontanter og andre værdier på et bordel i Viborg. I går mandag blev de fem mænd ved retten i Viborg kendt skyldige. I dag tirsdag den 9. februar 2021 fik de så deres straf. En 30-årig mand, en 21-årig mand og en 20-årig mand skal hver især to år i fængsel, en 23-årig mand fik tre år, mens en 19-årig mand fik en dom på seks et halvt års fængsel. Fire af de fem mænd – den 20-årige, den 21-årige, den 23-årige og den 30-årige – blev desuden udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandigt.

 

Voldtægt og forsøg på hjemmerøveri

De fem mænd blev altså dømt for røveri mod bordellet i Viborg. Herudover blev den 19-årige mand dømt for voldtægt ved at have truet en kvinde på bordellet til at give ham ubeskyttet oralsex. Den 23-årige mand blev i den forbindelse dømt for medvirken til voldtægt ved at have ladet voldtægten ske uden at gribe ind.

 

Herudover blev den 19-årige mand sammen med en sjette, 20-årig tiltalt mand dømt for forsøg på hjemmerøveri ved en aften/nat i april 2020 at have taget en pistol med og rekognosceret i et boligområde i Viborg for at finde et egnet sted til at begå et hjemmerøveri, uden at det dog lykkedes.

 

Den 19-årige blev desuden dømt for et indbrud i april 2020 og for databedrageri, da han sammen med to andre efterfølgende brugte indbrudsofferets Nem-id og personlige oplysninger til at overfør penge fra offerets konto.

 

Anklager: Grov og afstumpet kriminalitet

Sagen er blevet behandlet som en nævningesag ved retten i Viborg, og sagens anklager er godt tilfreds med byrettens dom.
”Nævningetinget har vurderet beviserne på linje med anklagemyndigheden og har udmålt langvarige fængselsstraffe – straffe, der afspejler den meget grove og afstumpede kriminalitet, som der er tale om i den her sag. Så jeg er meget tilfreds”, siger anklagerfuldmægtig Frederik Rasmussen fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…