Glem Coronaen med et glas god vin

Desværre er det ikke snedriver, som i år spærrer os inde, men derimod Corona i flere afskygninger og restriktioner uden ende. Det kan få selv den mest hårdhudede til at løfte panderynkerne, når der søges efter en anelse optimisme. Heldigvis kan et godt glas vin holde modet oppe, og med mådehold er det en effektiv kur mod håbløshed, kulde og en vej til lyset ved den lange tunnels åbning.

 

Hvidvin

Nugan Estate, 2020 Kamona Bay, Sauvignon Blanc, South Eastern Australia, Australien – Normalpris 79,95 kr. – Tilbudspris 39,95 kr. hos MENY.

Når der står Nugan Estate på etiketten, kan man være sikker på, at der er noget godt i flasken. Og det passer godt på denne tørre friske vin med druesorten Sauvignon Blancs karakteristiske smag af hyldeblomst i et væld af indbydende frugtnuancer. En dejlig ledsager til et klassisk dansk stykke højtbelagt rejemad.

Importør: GOBIvin, Valby.

Rødvin

 

Cantine di Mombaruzzo, 2015 Franco Serra Barbaresco DOCG, Cusano Mombaruzzo, Piemonte, Italien – Normalpris 139,95 kr. – Tilbudspris 99,95 kr. På tlf. 86911844 oplyses nærmeste forhandler.

Nogle af verdens berømte og bedste vine kommer fra vinområdet Piemonte i Norditalien. Hoveddruen er Nebbiolo, og den anvendes med megasucces i både vinene fra Barolo, men og i ”lillebroren” Barbaresco. Begge vintyper er kendetegnet ved elegance og aroma krydret af blomst og frugt med utrolig flot fylde.

Importør: Amalie Vinimport, Hinnerup.

Ryder Estate, 2016 Pinot Noir, Central Coast, Monterey County, Californien, USA- – Normalpris 169,95 kr. – Tilbudspris 69,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

Hvis du er træt af at betale tårnhøje priser for Pinot Noir-druevine fra Bourgogne, så prøv at vende blikket mod det amerikanske vinland i Vesten. Her finder du en række producenter, som forstår at tæmme den franske drue, der nærmest er en mimose og frøkenvanskelig at dyrke. Ryder Estate’s udgave er utrolig lækker og har den lækre kølighed, som gør druen så elegant og smagfuld. I øvrigt er dette tilbud helt ekstraordinært. Så slå til nu.

Importør: Philipson Wine, Kokkedal.

Haciendo de los Sueños Vino, 2018 Ylirum, La Mancha, La Sola Ciudad Real Spanien – Normalpris 99 kr. – Tilbudspris 69,30 kr. pr. styk ved køb af 3 flaske

Normalt er der ikke meget overvældende positivt at skrive om de spanske vine fra La Mancha-vinområdet syd for Madrid. Her finder man om noget en produktion, hvor kun mængde spiller en rolle. Men heldigvis er der undtagelser, og til dem hører familien Mateos de la Higuera. Den har indset at kvalitet er lig med flere pesetas, og nu er der investeret i både marker og moderne produktionsudstyr. I min terminologi er det en fremragende frikadellevin, for hjemme hos mig kræver min kones ”deller” kvalitet.

Importør: Propperiet, Brædstrup.

Maison & Domaines Les Alexandrins, 2019 Syrah, Tain l’Hermitage, Rhônedalen, Frankrig – Kampagnepris 95 kr.

Firmaet er et samarbejde mellem to vinslotte og en grossist-virksomhed, som høster deres druer i overalt de nordlige og den sydlige Rhônedal. Den aktuelle vin er lavet på 92% Syrah og 8% Viognier druer, og resultatet er frugtfuldt, saftigt og velstruktureret med strejf af brombær, oliven og peber. Velegnet til vinterens sammenkogte mormad.

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg.

Citra Vini Coop, CHI-CHI Montepulciano d’Abruzzo DOP, Ortona, Abruzzo, Italien – Kampagnepris 95 kr.

Vinen er fremstillet af et kooperativ i vinområdet Abruzzo, som ligger på Italiens østkyst ud mod Adriaterhavet. 10 professionelle vingårde og 5000 småvinbønder har her slået sig sammen og er distriktets største vinproducent. Vinen er trods sit rubusthed behagelig blød med noter af krisebær og blommer. Den certificere vin lader sig servere i næsten alle sammenhænge – ikke mindst til pastaretter.

Forhandler: Supermarco, København Sv.

Heaven Hill Estate, 2016 Zinfandel, Lodi, Central Vally, Californien, USA – Normalpris 85,95 kr. – Tilbudspris 65 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

Lodi er både en by og dét sted i Californien, som er hjemsted for Zinfandel-vindruen. Det var denne drue, der i gennem mange år blev betragtet som USA nationaldrue. DNA-prøver afslørede imidlertid slægtskab med den italienske Primitivo, men der skal ikke herske tvivl om, at den amerikanske udgave overgår sin europæiske fætter på alle fronter.

Den afgørende forskel er den lækre rosinsmag i den amerikanske drue som suppleres af en kraftfuld lækker bærsyre.

Forhandler: Theis Vine, Charlottenlund.

 

Portvin

Rozes Port, Infanta Isabel, 10 års Port, Vila Nova de Gaia, Duorodalen, Portugal – Kampagnepris 105,95 kr. for 50 cl. – På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

Når vejret er koldt og vinden bidende i kinderne, er der ikke noget så godt som en glas portvin til at få nyt liv i de lammede lemmer. Antallet af portvinstyper er mange, men man går aldrig galt af en læderbrun Tawny med masser af valnøddesmag som f. eks. Infanta Isabel. Den viser sig fra sin bedste side, når den serveres ved 7-8 grader. Prøv den sammen med en chokolademousse eller brændte mandler.

Importør: Amka, Randers.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…