Europa er fyldt med moskeer, hvis aktiviteter myndighederne slet ikke har styr på – det vil Østrig nu ændre på med opsigtsvækkende plan

Østrigs kansler, Sebastian Kurz

Danmark og andre europæiske lande har gennem en årrække oplevet en massiv indvandring fra muslimske lande. Dette skaber en gradvis islamisering af de berørte samfund.

 

Moskeerne er kraftcentre for denne islamisering. De har dermed en absolut nøglerolle i vores samfundsudvikling.

 

Dette er så langt fra kun en religiøs rolle. Moskeerne er i høj grad også politiske instrumenter, der påvirker muslimske indbyggeres holdninger til vores samfund.

 

Men det har de fleste danske politikere knap nok har opdaget. De lever i lykkelig uvidenhed om selv de mest elementære træk ved islam.

 

For eksempel ved de knap nok, at islam ikke bare er en religion. Islam er et sæt regler for, hvordan samfundet skal indrettes. Allahs forskrifter er rettesnor for samfundets udformning.

 

Dette bliver taget meget bogstaveligt i den hastigt voksende skare af islamister i Europa. Allahs ord er deres lov. For dem er islam per definition politisk.

 

Lukkede verdener

Det er et kæmpe problem, at danske politikere er så uvidende om dette. Og det er et kæmpe problem, at myndighederne har alt for lidt styr på, hvad der foregår i de islamistiske miljøer.

 

En voksende del af det danske samfund og andre europæiske samfund får lov til at fungere som lukkede verdener i forhold til resten af samfundet.

 

Det forsøger man nu at gøre noget ved i Østrig. Og andre lande begynder nu nysgerrigt at følge udviklingen i landet.

 

”Islam-landkort”

Den tyske avis Die Welt har besøgt et kvarter i Wien, hvor der ligger en lille upåfaldende moské ved navn Tuna-moskeen.

 

Denne moské er én blandt omkring 600 moskeer i Østrig. Forbundskansler Sebastian Kurz’ regering har ganske godt styr på antallet – og i vidt omfang også styr på, hvad de enkelte moskeer står for.

 

Hans regering har nemlig lavet et ”islam-landkort” – en oversigt over moskeerne og andre muslimske institutioner. Her kan man blandt andet blive informeret om, hvilke budskaber der prædikes i moskeerne.

 

Kurz’ landkort har vakt opsigt – også i udlandet. Som forventet er der kritiske røster, blandt andet i det store naboland Tyskland. Men herfra melder der sig også en stigende interesse for, om man skulle lade sig inspirere af det østrigske eksempel.

 

I Kurz’ eget land bliver landkortet også hårdt kritiseret af den meget politisk korrekte socialdemokratiske opposition og til dels også af De Grønne, der sidder med i regering.

 

Frem for alt kommer kritikken fra muslimsk side. Den muslimske ungdomsorganisation, MJÖ, vil indgive en klage ved retten.

 

De islamiske ekstremisters styrke

I ”landkortets” tekst kan man for eksempel læse, at Tuna-moskeen bliver drevet af Den Islamiske Føderation (IF). Det er en aflægger af den islamistiske Milli Görus bevægelse.  Denne ekstreme bevægelse er også særdeles aktiv i Danmark og i Tyskland, hvor den længe er blev overvåget af efterretningstjenesten.

 

”Landkortet” fortæller derudover blandt andet følgende: IF driver omkring 70 moskeer i Østrig. Dens imamer er som regel uddannet i Egypten, og de fleste taler intet tysk. Aktiviteterne foregår med andre ord på arabisk.

 

I beskrivelsen af moskeen hedder det videre, at Milli Görüs tilstræber ”en islamisk livsform, der er i pagt med shariaen”.

 

Baglokaler

Den hovedansvarlige for ”islam-landkortet”, integrationsminister Susanne Raab, har arbejdet for Kurz siden starten af dennes karriere som toppolitiker.

 

Raab var en central figur i udarbejdelsen af Østrigs såkaldte islamlov i 2015. Denne lov slår blandt andet fast, at østrigsk ret altid har forrang i forhold til islamiske trosforskrifter.

 

Nu siger Susanne Raab til kritikken af ”islam-landkortet”:

 

”Hvis man nu kommer og siger, at man vil danne en islamisk forening, men at man ikke ønsker, at nogen ved det eller ved, hvad man laver, eller hvem man er, så viser det netop problemet – nemlig at man helst vil prædike i private baglokaler.”

 

Tyske politikere inspireres af Kurz

Østrigs ”islam-landkort” udstiller de tyske borgerlige partiers store problemer med at finde en klar linje i forhold til islam, islamisme og islamistiske organisationer.

 

I Forbundsdagen fremlagde kristendemokraterne (CDU/CSU) en erklæring, hvor man lægger op til en ny strategi – i vendinger, der er usædvanligt klare efter tyske forhold.

 

I erklæringen kritiserede man, at Tyskland for ensidigt koncentrerer sig om de åbenlyst voldelige islamister, og at man fremstiller man ikke-voldelige islamister, som om de var legitime religiøse repræsentanter og ikke tilhængere af en ekstremistisk ideologi.

 

Denne erklæring opfordrer til, at der skabes et dokumentationscentrum for ”politisk islamisme i Tyskland og Europa”. Her fornemmer man inspirationen fra Sebastian Kurz.

 

Katastrofal kanslerkandidat

Men i det virkelige politiske liv foregår der helt andre ting hos de tyske kristendemokrater. Stærkt bekymrende ting.

 

Partiets kanslerkandidat, Armin Laschet, bebudede for nylig, at man igen ville samarbejde med organisationen DITIB om at gennemføre den islamiske religionsundervisning i Laschets egen delstat Nordrhein-Westfalen, der er Tysklands største delstat.

 

DITIB er den forlængede arm for Tyrkiets islamistiske præsident Erdogan. Den er underlagt det tyrkiske religionsministerium (Diyanet).

 

Kanslerkandidat Laschet hævder, at DITIB er blevet mindre islamistisk. Men Østrigs ”islam-landkort” fortælles en helt anden historie om den tilsvarende østrigske afdeling, der hedder ATIB. Her hedder det:

 

Selv om repræsentanter for organisationen (ATIB) forsøger at benægte det, viser talrige beretninger og undersøgelser, at organisationen i vidt omfang bliver styret fra Ankara.

 

Kanslerkandidat Laschet i Tyskland ønsker mere samarbejde med rabiate tyrkiske islamister. Han er en katastrofe.

 

Forbundskansler Kurz i Østrig vil have kritisk granskning af de selv samme kræfter. Det bør Danmark og andre lande følge nærmere.

 

https://www.welt.de/politik/ausland/article231490317/Islam-Landkarte-Oesterreich-als-Vorbild-im-Kampf-gegen-den-Islamismus.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…