Dybt kriminel kørte bil ind i juleparade – det var ikke terror, siger politiet, men var det had?

Opdateret 23.11, klokken 9.30…

Det var en berygtet lokal kriminel, der var fører af den røde SUV, som sent søndag eftermiddag lokal tid med stor fart kørte ind i et juleoptog i den amerikanske by Waukesla i delstaten Wisconsin.

 

Der er tale om den 39-årige Darrel Brooks, som under angrebet på juleoptoget dræbte fem og sårede fyrre. Blandt dem atten børn.

 

Blandt de atten børn befandt seks af dem ifølge hospitalsmyndighederne sig forsat i en kritisk situation mandag morgen lokal.

 

Under en pressekonference mandag klokken 14 lokal tid oplyste politichef Daniel Robertson, at der ikke var tale om en terrorhandling, men hvad motivet i så fald skulle have været, foreligger der på nuværende tidspunkt intet om.

 

Det fremgår flere steder, at Darell Roberts var involveret i husspetakler, og at han stak af lige inden politiet ankom til stedet, sagde politichefen ifølge CNN.

 

Derfor hed det først, at han var på flugt fra politiet, og at han i virkeligheden forsøgte at køre uden om juleparaden.

 

Sådan ser det også ud på den video, der er lagt på nettet. Men teorien om, at han var på flugt fra politiet, da han kørte ind i juleparaden, ser ud til at være fjernet fra artikler om tragedien.

 

Netmedie: Han har flere gange skrevet på de sociale medier, at han hader hvide mennesker

Ifølge det svenske netmedie, FriaTider.se er Darell Brooks rapper, og han har på de sociale medier givet udtryk for stærkt had til ‘hvide’.

 

I sit nummer “Minnesota” rapper Brooks om at “kaste en bombe” mod politiet for at lære dem om “black power”. I et andet nummer kalder han sig selv “terrorist”, skriver FriaTider.

 

Han har også udtrykt stærk vrede over frifindelsen af Kyle Rittenhouse, der i selvforsvar skød og dræbte to hvide medlemmer af Black Lives Matters, skriver FriaTider.

 

Vil blive tiltalt for overlagt mord på fem personer

Den 39-årige Darrel Brooks havde i blot to dage været prøveløsladt fra en fængselsdom for vold, da han med sin bil bevidst torpedere juleoptoget.

 

”Han vil nu blive tiltalt for overlagt drab på fem personer,” meddelte Daniel Robertson under pressekonferencen.

 

Formentlig vil der i anklageskriftet også ind tiltaler for grov legemsbeskadigelse, men det oplyste politichefen intet om.

 

Ifølge flere amerikanske medier har han en alenlang kriminel karriere med domme for fortrinsvis narko og grov vold.

 

Bliver Darrel Brooks kendt skyldig, slipper han for dødsstraf, da Wisconsin afskaffede dødsstraffen helt tilbage i 1863.

 

I 2006 var der tale om at genindføre den, men selvom en vejledende folkeafstemning viste 55 procent for at genindføre dødsstraffen, blev projektet droppet.

 

I øvrigt må livsvarigt fængsel da også være ikke så lidt hårdere end dødsstraf.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…