Syrer har stenet sin kone og søn til døde – om ni måneder får han 100.000 kroner fra den danske stat

Arkivfoto af asylansøgere i Tyskland/ Skærmprint You Tube

Hun havde lært sproget, hun havde taget kørekort og var ved at uddanne sig til damefrisør.

 

Men 27-årige syrisk-kurdiske Huda Ali Ahmad nåede aldrig at få opfyldt sine drømme om at etablere sig med egen frisørforretning, nå hun var blevet færdig med sin uddannelse.

 

Hun var blevet for dansk.

 

Derfor blev hun i Syrien stenet ihjel af sin mand, som også dræbte parrets ni-årige søn med slag af sten mod hovedet.

 

Den syriske mand har tilstået drabene.

 

Det er Mustafa Abdi fra Violation Documentation Centre i det nordlige Syrien, der over for BT bekræfter drabsmetoden.

 

Huda var mor til tre. Udover den nu dræbte søn havde parret et meget yngre tvillingepar, to piger, som nu opholder sig hos deres mormor i det nordlige Syrien.

 

Men steningsmorderen kan se frem til 100.000 fra den danske stat

Nu er hendes 50-årige mand, syreren Hussein Abbas, anholdt af kurdisk politi og sigtet for drabene, som han har tilstået.

 

Uanset udfaldet af retssagen vil han dog være en velhavende mand, og er det formentlig også i øjeblikket.

 

Da han i februar i år forlod Danmark, hvor han havde boet siden 2015, var det med 100.000 kroner på lommen i form af den såkaldte repatrieringsydelse, som staten giver til flygtninge, der rejser hjem for at etablere sig.

 

Beløbet er samlet set på 215.000 kroner, der udbetales i to rater med ét års mellemrum.

 

Det betyder, at den syriske kvinde- og barnemorder om ni måneder eller helt præcist omkring den 13. februar næste år vil modtage sidste del af raten på 100.000 kroner fra den danske stat.

 

Uanset om han bliver dømt eller ej.

 

Det skriver Kristeligt Dagblad, som har fået aktindsigt i sagen.

 

Tesfaye: Vi kan intet stille op og skal betale pengene

Som reglerne er skruet sammen i øjeblikket, kan den danske stat i tilfælde af en dom hverken kræve de udbetalte penge tilbage og kan heller ikke stoppe den næste udbetaling.

 

Det forklarer udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), som nu vil forsøge at ændre loven.

 

”Det er helt, helt uholdbart. Jeg kan slet ikke forstå, at den danske stat skal betale penge til en mand, der stener sin kone og sin søn,” siger Tesfaye til Kristeligt Dagblad og fortsætter:

 

”I første omgang har jeg bedt kloge jurister om at gå på lovværkstedet. Vi skal skrue nogle regler sammen, så der ikke udbetales penge til folk, der slår en kone og en otteårig dreng ihjel.”

 

Til TV 2 News siger Tesfaye søndag, at han vil forsøge at ændre loven, når Folketinget samles til efteråret.

 

”Men det skal gøres på en måde, så vi ikke ender med at bygge et bureaukratisk monster op,” lyder det fra udlændinge- og integrationsministeren.

 

Han tør dog ikke garantere, at det vil få nogen konsekvenser for udbetaling af anden rate, selvom loven skulle nå at blive ændret inden februar næste år.

 

”Men det er da helt klart, at hvis man på nogen som helst måde kan forhindre, at han får de her penge, hvis han ellers bliver dømt, er det værd at forfølge,” understreger
Tesfye.

 

Fik lokket sin hustru og børnene til Syrien

Parret kom til Danmark i 2015 som krigsflygtninge fra Syrien.

 

Af en afhøringsrapport fra det kurdiske politi, som Kristeligt Dagblad er kommet i besiddelse af, stod den nu drabssigtede Hussein Abbas opført som Huda Ali Ahmads svoger og ikke ægtemand.

 

Det skyldes, at den syriske mand havde to koner, da han i 2015 flygtede til Danmark, og for at få familiesammenføring med den anden kone, der var blevet i Syrien, præsenterede de sig for de danske myndigheder som svoger og svigerinde.

 

Parret boede i et parcelhuskvarter i Langeskov mellem Odense og Nyborg, hvor Huda til sin syriske mands stigende irritation faldt så godt til med et stort netværk, at hun i modsætning til manden ikke ønskede at blive repatrieret og vende tilbage til Syrien.

 

Hun havde helt andre planer og drømme om en tilværelse i Danmark, og det kostede hende og hendes syvårige søn livet, efter at hun under et endnu ukendt påskud blev lokket til at tage til Syrien på besøg.

 

Huda ville skilles fra sin kontrollerende mand

Den steningsdræbte Huda var en meget udadvendt og populær kvinde og havde hurtigt fået skabt sig et stort netværk.

 

En af dem, der kendte Huda personligt, er Kefa Abu Ras fra Odense, som gennem de sidste femten år har arbejdet med at opkvalificere særligt udenlandske kvinder, ligesom hun arbejder for at hindre negativ social kontrol.

 

Hun var tit blevet klippet af Huda.

 

”Huda var så stærk, smuk og omsorgsfuld en kvinde. Jeg ved, hun ønskede skilsmisse fra sin kontrollerende mand, og hun har fortalt mig, at hun ville være økonomisk selvstændig. Huda ville være det bedste forbillede for sine børn her i Danmark. Men den drøm er nu knust,” siger en rystet og trist Kefa Abu Ras til B.T.

 

Huda var blevet for dansk. Så dansk, at hun helt havde glemt, at i islam ejer manden kvinden, og er parat til at gå til yderligheder, hvis ikke hun makker ret og underkaster sig.

 

Det kostede hende livet.

 

I de kredse kaldes det æresdrab.

 

Se foto af Huda her

Læs mere her:

https://www.bt.dk/krimi/fynsk-kvinde-og-lille-soen-brutalt-draebt-med-sten

 

https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/om-ni-maaneder-faar-huda-ali-ahmads-drabsmand-yderligere-100000-kroner-af-den-danske-stat

 

https://www.kristeligt-dagblad.dk/efter-huda-sag-vil-minister-nu-lukke-hul-i-repatrieringsloven-det-er-helt-helt-uholdbart?fbclid=IwAR18GRraBlM0W63rLyuuVmsGRejotpiHI5Ay7rDNNG3u2iFH05b6xjIX35o

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…