Politi forsøger at bremse corona i indvandrerghettoer – så bliver de angrebet

Skærmprint video Twitter Taha Bouhafs

Frankrig forsøger at få bugt med den farlige corona-virus, ligesom Danmark og andre lande.

 

Corona-smitten breder sig især voldsomt i de franske ghetto-områder. Den Korte Avis har tidligere berettet om en eksplosion af corona i Frankrigs mest indvandrertætte departement, Seine-Saint-Denis, der har 1,6 millioner indbyggere.

 

Men corona-faren er ikke bare meget stor i ghettoområderne. Det er også meget vanskeligt for myndighederne at bekæmpe den.

 

Gang på gang oplever franske politifolk, at de udsættes for voldsomme angreb i disse områder, når de forsøger at få beboerne til at overholde de regler, der skal bringe corona under kontrol.

 

Politiet forsøger at sikre lov og orden. Og man forsøger at få beboerne til at holde afstand og følge de nødvendige hygiejne-regler. Men en stor del af indvandrernes parallelsamfund udviser kun foragt for disse anstrengelser fra myndighedernes side.

 

Indvandrergrupper har taget magten

En stribe byer har oplevet, at indvandrergrupper i ghettoerne gør, hvad der passer dem, uden at tage hensyn til indsatsen for at få kontrol mod corona.

 

På den måde bidrager de til at udbrede smitten – til fare for hele befolkningen. Samfundssind er en helt ukendt størrelse i disse kredse.

 

Samtidig nægter disse grupper at acceptere, at der kommer politi ind i deres område. Generelt betragter de både politi og brandfolk som fjender, der bare skal ud. Og de bruger vold for at bevare deres magt over områderne.

 

Det er et mindretal blandt ghettoernes beboere, der aktivt deltager i den voldelige kamp mod politi og brandfolk. Men det store flertal tager ikke afstand fra voldsmændene, og de gør absolut intet for at støtte politiet og myndighederne, som forhindres i at gøre deres arbejde mod corona.

 

Myndighederne bøjer sig

Gang på gang bøjer myndighederne sig for de voldelige elementer. I en del tilfælde holder de simpelt hen politiet væk fra disse områder. Og når politi og brandfolk forsøger at gå ind i ghettoerne og gøre deres pligt, lades de gang på gang i stikken af deres overordnede og af politikerne.

 

Når politifolk skal ind for at anholde en mistænkt, får de besked på at gøre det hurtigt – for ellers risikerer de, at den mistænktes venner går til modangreb for at befri den anholdte. Jævnligt bliver betjente lokket i baghold.

 

Med en aparte forskønnelse kalder myndighederne disse områder med asocial og voldelig adfærd for ”følsomme zoner” (”zones sensibles”). Det lyder jo ikke så slemt. Men det, der foregår i disse områder, er virkelig slemt.

 

For voldsmændene er hensigten klar: De vil demonstrere, at det er deres område, og at de har kontrollen. Det er parallelsamfund i ekstrem grad.

 

Hvis politifolk forsøger at håndhæve lov og orden – herunder reglerne i forhold til corona – risikerer de byger af beskyldninger for ”politiovergreb” fra de fjendtlige beboergrupper og deres medløbere.

 

Politifolkene får ordre om at ”fare med lempe”. Men hvad skal de stille op, når der hele tiden opstår eksplosive situationer? For eksempel når de prøver at sikre, at brandfolkene kan få slukket påsatte brande i biler eller skraldespande. Eller når de forsøger at lukke aktiviteter ned, der øger corona-faren.

 

Hvad gør de, når de bliver lokket i baghold og beskudt med sten, kanonslag eller det, der er værre?

 

Voldsherredømme og coronasmitte går hånd i hånd

I sidste uge oplevede Frankrig stribevis af voldelige udskejelser i Le Havre, Évreux, Bordeaux, Villiers-sur-Marne, Mantes-la-Jolie, Chanteloup-les-Vignes, Villeneuve-la Garenne, La Courneuve, Trappes, Grigny … listen er alenlang.

 

Politiet er blevet angrebet med sten, kanonslag, fyrværkeri og sågar mortérer.

 

Voldsherredømme og coronasmitte går hånd i hånd.

 

Ikke bare små drenge

Samtidig bliver politifolkene lagt for had på de sociale medier. I gaderne lyder slagord som ”død over svinene” og opfordringer til at brænde det hele ned.

 

Uromagerne er absolut ikke bare små drenge, der ikke ved, hvad de gør. Lørdag aften opstod således et voldeligt sammenstød med politiet, hvor hovedpersonen var en mand i alderen 28-30 år. Det skete i Villeneuve-la-Garenne tæt på Paris.

 

Manden er kendt af politiet – og ikke for det gode. han er under overvågning af myndighederne for dødstrusler ved en tidligere lejlighed.

 

Sammenstødet

Den pågældende kørte gennem byen i høj fart på en motorcykel. Politiets version af de videre begivenheder lyder således:

 

En politibil holdt for rødt. Politifolkene lagde mærke til manden, der kom ræsende bagfra på sin motorcykel. De havde allerede bemærket ham tidligere, da han kom i høj fart i den modsatte retning.

 

Betjentene besluttede at stoppe ham og kontrollere ham. Ifølge deres version åbnede den ene af dem bilens højre fordør for at stige ud og stoppe ham. Manden på motorcyklen ramte døren, og derefter røg han over i en lysmast.

 

Han fik et blødende sår på det ene ben og et åbent lårbensbrud. Politifolkene ydede førstehjælp på stedet, inden ambulancen kom.

 

Men det formildede ikke den gruppe af unge på cirka 50 personer, der hurtigt stimlede sammen omkring ulykken.

 

De optrådte truende og sendte kasteskyts mod betjentene. Det tog lang tid, før ro og orden var genoprettet.

 

Historierne blev vildere og vildere

Om søndagen sendte kommunen ’konfliktløsere’ til området. Samtidig blev en retlig undersøgelse af forløbet sat i gang. Man gjorde alt for at undgå yderligere ballade.

 

Men på de sociale medier væltede det ud med anklager mod politiet. Endnu engang lød det: ”Død over svinene”, og der blev opfordret til at brænde alt ned.

 

Beskrivelserne af, hvad der var sket, blev vildere og vildere. Der blev talt om, at den forulykkede motorcyklist fik ”revet et ben af” i sammenstødet med politibilen.

 

Så blev der kolporteret en historie om, at politiet havde skudt på en mand i den nærliggende by La Corneuve. Men det viste sig, at den pågældende var blevet ramt af knivstik, og at det var led i et internt opgør, som intet havde med politiet at gøre!

 

Der er grund til at frygte, hvad der videre sker

Situationen i en række af Frankrigs ghettoområder (de ”følsomme områder”) er ude af kontrol. Det er i sig selv slemt. Men det bliver særlig alvorligt i en situation, hvor man skal forsøge at få styr på corona-smitten.

 

Frankrig har ført en uansvarlig indvandringspolitik, hvor man har åbnet for massetilstrømning fra specielt muslimske lande. Det skaber nu en alvorlig trussel om, at corona-smitten breder sig med ghettoerne som ’epicentre’. Myndighederne tør ikke for alvor gribe ind.

 

Det kan blive rigtig slemt. Katastrofen er allerede en realitet i departementet Seine-Saint-Denis med dets 1,6 mio. indbyggere. Der er grund til at frygte, hvad der videre sker. Det er ikke kun et anliggende for Frankrig, men for alle os andre i Europa.

 

https://www.lefigaro.fr/actualite-france/les-violences-contre-la-police-se-multiplient-dans-les-cites-20200419

 

https://www.lefigaro.fr/actualite-france/nouvel-acces-de-tension-a-villeneuve-au-lendemain-d-un-accident-de-moto-impliquant-la-police-20200420

a

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…