Nu raser bandekrigen for fuld udblæsning – ”Bydelen syder og noget er på vej,” siger beboer på indvandrertætte Nørrebro

Modelfoto/arkiv, Nørrebro (privat)

De sad tålmodigt i en stjålen bil og ventede på deres offer.

 

Da han dukkede op, slog de til. Bilen blev gennemhullet af projektiler. Den 22-årige mand bag rattet blev dræbt på stedet.

 

Det skete ved højlys dag onsdag den 8. april klokken 13:55 ved Åfløjen i Brønshøj.

 

”Københavns Politi arbejder ud fra en teori om, at drabet var planlagt, at gerningsmændene forinden havde brugt tid på at forberede sig, og at de havde udset sig et sted at parkere ved Åfløjen, hvor de ventede – muligvis i flere timer inden skyderiet,” skrev Københavns Politi i en pressemeddelelse.

 

Var blot det seneste offer

Den 22-årige mand, der blev dræbt i Brønshøj i onsdags, er blot det seneste offer i den opblussede bandekrig.

 

Fredag den 27. marts blev en ligeledes 22-årig mand skudt ned på Gadelandet i Husum, og få timer senere blev en 24-årig mand kørt ned med vilje på et stisystem i Husum.

 

Der var efter politiets opfattelse tale om hævnaktion for skuddene mod den 22-årige, som overlevede.

 

Det gjorde den 24-årige, der blev kørt ned, til gengæld ikke. Han døde senere af sine kvæstelser.

 

Der er endnu ingen anholdelser i nogle af de tre sager.

 

Bydelen syder og noget er på vej

På Nørrebro breder nervøsiteten sig blandt de lokale beboere, som siden lukningen af Danmark oplever større forsamlinger af bandelignende grupper.

 

”I alle de år, jeg har boet på Nørrebro, har jeg aldrig set så mange bandemedlemmer som i den seneste uge,” siger en beboer til det lokale medie Mit Nørrebro

 

Hun har boet på Nørrebro i cirka 15 år, og ved Blågårds Plads gennem de seneste ti år.

 

Nørrebro er et af Danmarks mest indvandrertætte områder. Det har i flere år været præget af omsiggribende parallelsamfund og bandkonflikter. Og nu er det tilsyneladende værre end nogensinde.

 

Beboeren fortæller til Mit Nørrebro:

 

”I onsdags i parken var der noget grill og omkring 40 mennesker samlet, hvilket i sig selv er vanvittigt i de her tider. På pladsen hænger de bare ud i mindre grupper. Bydelen syder, og noget er på vej.”

 

Beboeren fortsætter:

 

”Vi kan alle mærke det, men når mange ikke kommer ud, så overtager banderne gaderne. Det føles ekstremt ubehageligt,” siger beboeren, der – ligesom de øvrige beboere, Mit Nørrebro har talt med – ønsker at forblive anonym.

 

Selvom Loyal to Familia er forbudt, fører de sig nu åbenlyst frem

Selvom der i efteråret 2018 blev der nedlagt forbud mod bandegrupperingen Loyal to Familia (LFT), fører de sig nu åbenlyst frem på Nørrebro, fortæller flere beboere til Mit Nørrebro.

 

“Nogle af dem har jo ligefrem LTF tatoveret på kinden. Mere geniale er de ikke. Står man tæt sammen med dem, har jeg tænkt, at alle var bandemedlemmer, men det kan jeg selvfølgelig ikke være sikker på,” fortæller en beboer.

 

Flere lokale beretter om, at der som noget nyt samles grupper i De Gamles By, og mindst ét øjenvidne har observeret, at en flok var iført T-shirts med påskriften LTF – altså Loyal To Familia.

 

Hænger sammen med hashhandel

Mange steder i bydelen melder de lokale om større grupperinger og lyssky aktiviteter.

 

”Der er en stor stigning i bandeaktivitet her på Sankt Hans Torv. Hver gang hashhandlen lukker et sted, ryger den et andet sted hen, og Christiania har jo lukket sig selv i disse corona-tider, så min teori er, at det hænger sammen,” fortæller en beboer og fortsætter:

 

”Vi har set det samme tidligere, når politiet har ryddet Christiania, eller dengang de lavede razzia på Jægersborggade.”

 

Beboeren fortæller, at han også oplever mere politi i området.

 

“I ret stor stil, faktisk. Det virker til, at begge sider ’ruster op,” siger beboeren til Mit Nørrebro

 

Man er altid velkommen til at ringe til politiet

Hos Københavns Politi afviser politiinspektør Mads Helios at have hørt om særlige problemer med for eksempel Blågårds Plads og Folkets Park.

 

“Vi har indført visitationszone og visiterer oftere våben, og vi er til stede – også i det mere skjulte – for at håndtere de personer, der færdes på gaderne. Men jeg har ikke hørt om specielle problemer i de områder, du nævner – og hvis det havde været meget grelt, havde jeg formentlig hørt om det,” siger han til Mit Nørrebro og fortsætter:

 

“Men hvis der er borgere, der ser noget, vil vi da rigtig gerne høre om det. Og hvis man generelt set er utryg, er man altid velkommen til at ringe til politiet.”

 

Læs meget mere her:

https://mitnorrebro.dk/utrygge-beboere-oplever-oeget-bandeaktivitet-i-noerrebros-gader/?fbclid=IwAR2BS8K4Wx7Nn4H007auPHXVeG8vUhtINU5lhPTRXApbWz8wwm4wfqOHsQw

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…