7000 migranter oversvømmer De Kanariske Øer – mange bor på luksushoteller, og ingen af dem bliver sendt hjem

Skærmprint Euronews

Omkring 7000 migranter er inden for kort tid ankommet til De Kanariske Øer i Atlanterhavet. (Reuters)

 

Det er især afrikanere. En del af dem har mistet deres arbejde, fordi turisterne bliver væk fra Marokko og andre lande nord og syd for Sahara.

 

Nu sover mange af dem i de åbne på øerne.

 

De spanske myndigheder er gået i gang med at oprette centre og lejre til de mange migranter.

Nogle af migranterne er blevet indlogeret på 4-stjernet luksushoteller, som står tomme, eftersom De Kanariske Øer også mangler turister. Se også video fra Euronews i bunden af denne artikel.

 

Det er blevet mere besværligt for migranterne at komme ind i Grækenland, Italien og det spanske fastland, fordi bevogtningen i Middelhavet er blevet er bliver stærkere.

 

De Kanariske Øer er nu det ny trækplaster. Den mest benyttede migrantrute er lige nu ruten fra det sydlige Marokko over Atlanterhavet.

 

Næsten 17.000 migranter er i år sejlet over Atlanterhavet til De Kanariske Øer hidtil i år. Det er mere end 10 gange så mange som sidste år.

 

Men der bliver øjensynligt ikke gjort meget for at sende afrikanerne og andre migranter tilbage.

 

Tværtimod fortalte den spanske Migrationsminister Jose Luis Escriva på en pressekonference, at der ville blive oprettet midlertidige lejre næste måned på øerne Gran Canaria, Tenerife og Fuerteventura, hvor langt de fleste migranter er landet. Samtidig vil han fortsætter med at arbejde på en mere permanent løsning, da corona og den økonomiske krise – ifølge ham – gør det vanskeligt at sende migranter tilbage.

 

Efter corona-udbruddet i marts faldt antallet af hjemsendelser til stort set nul.

 

Derfor vil regerigen nu forsøge at bremse tilstrømningen og få flere sendt tilbage, sige en anonym kilde ifølge Reuters.

 

Men man tvivler på, at det lykkes. Er der overhovedet nogen af de millioner af illegale migranter, der har forladt Europa? Og hvad med dem, der er dømt til udvisning?

 

De afrikanske lande har alle enorme ressourcer, der kan gøre dem til rige velfungerende lande. Men det kræver, at afrikanerne selv vil gøre en indsats. Og det hjælper dem bestemt ikke, at vi bare lukke dem ind og forkæler dem her i Europa.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…