Ingen asylansøgere uden helbredsattest – sådan lyder det nu i Østrig, men i Danmark kommer de stadig ind uden problemer

Tysk-tyrkiske Selin Gören i 2016. Skærmprint You Tube.

Siden de første europæere døde som følge af coronasmitte i Norditalien den 22. februar har Danmark lukket mindst 132 asylansøgere ind i landet.

 

Alene i løbet af den første uge efter lukningen af grænsen lørdag den 14. marts søgte fjorten personer asyl i Danmark, fremgår det af de senest opdaterede tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.

 

En del af de asylansøgere, der når frem til den danske grænse, har uden tvivl været igennem Italien, hvor antallet af dødsfald som følge af corona i går nåede op på 10.779, medens antallet af konstaterede smittede nu nærmer sig 100.000.

 

I går var der helt præcist tale om 97.686 registrerede smittede personer.

 

Nu har Østrig reelt lukket grænserne for asylansøgere

Medens den danske regering fortsat fastholder, at asylansøgere er undtaget af indrejseforbuddet, har den østrigske regering nu grebet til helt andre midler.

 

Allerede den 10. marts lukkede Østrig næsten hermetisk sin grænse mod Italien med et forbud mod al indrejse fra støvlelandet, idet asylansøgere dog var undtaget.

 

Men det er slut nu, skriver den østrigske avis Kronen Zeitung.

 

Fremover skal asylansøgere fremvise en helbredsattest som betingelse for at komme ind i landet.

 

“Dette betyder, at på grund af koronaepidemien nægtes asylansøgere indrejse, hvis de ikke kan vise et gyldigt sundhedscertifikat,” lyder det ifølge avisen fra Indenrigsministeriet.

 

I realiteten er der hermed tale om en de facto lukning af grænsen for asylansøgere, da det virker helt usandsynligt, at asylansøgere har en helbredsattester.

 

Coronasmitte i modtagelsescenter

Det østrigske indenrigsministerium er nu i fuld gang med at genåbne nedlagte asylcentre, efter at der i et modtagelsescenter med omkring 600 asylansøgere er blevet konstateret coronasmitte.

 

De genåbnede centre skal fremover bruges som karantænestationer i tilfælde af coronaudbrud blandt de asylansøgere, der allerede er i landet.

 

Centret i Traiskirchen tyve kilometer syd for Wien, hvor udbruddet blev konstateret, er nu under karantæne.

 

Hvis Østrig kan, så kan Danmark vel også …

Østrigs indenrigsminister, Karl Nehammer fra ÖVP (Österreichische Volkspartei), understreger, at de genåbnede asylcentre ikke skal bruges til nye asylansøgere, men udelukkende er en sikkerhedsforanstaltning:

 

”Det betyder ikke, at disse faciliteter vil blive brugt med det samme og heller ikke, at der skal indkvarteres flere asylansøgere. Foranstaltningens eneste formål er at muliggøre en mulig opdeling i mindre enheder,” erklærede Nehammer ifølge Kronen Zeitung

 

Tilbage står, at hvis Østrig kan lukke af for asylansøgere med krav om helbredsattest, kan Danmark vel også.

 

Men det får Mette Fredriksen garanteret ikke lov til af Morten Østergaard.

 

Læs mere her:

https://www.krone.at/2125415

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…