Den radikale Ida Auken kaldes islamofob i en tyrkisk rapport om forfølgelse af muslimer i Danmark – rapporten er finansieret af EU

Ikke nok med, at hun er islamofob. Hun opildner også til forfølgelse af muslimer i Danmark.

 

Og nej. Det er hverken Pia Kjærsgaard (DF) eller Pernille Vermund (NB), der her er tale om.

 

Det er såmænd den pt sygemeldte radikale energiordfører, Ida Auken, som i en tyrkisk rapport om islamofobi i Danmark har fået sit helt eget afsnit.

 

Man kalder ikke ustraffet en imam for idiot

Rapporten er udgivet af den tyrkiske tænketank SETA med tætte forbindelser til Erdogans AKP-regering og omhandler islamofobi i en række europæiske lande i 2019.

 

I det danske afsnit får den radikale Ida Auken læst og påskrevet, efter hun i et indlæg i Politiken den 1. oktober under overskriften, ”Ida Auken er rasende: Manden, der kom ind på mit kontor, var tydeligvis idiot,” skrev om et besøg af en imam

 

På trods af, at De Radikale forinden under vedtagelsen af håndtryksloven havde kaldt det symbolpolitik, at man skulle give håndtryk for at få dansk statsborgerskab, gik Ida Auken helt grassat, da en imam (se foto) af religiøse grunde nægtede at give håndtryk, da han forlod hendes kontor.

 

Hun kaldte ham i indlægget i Politiken for ”en idiot”, og skrev blandt andet:

 

”Jeg bliver rasende over at blive sat i sådan en situation. Dels føler jeg mig som kvinde nærmest spedalsk, når min hånd bliver set som noget, der fra nu af ikke må komme i nærheden af ham. Dels bliver jeg vred over, at han tillader sig at komme ind i demokratiets højborg og nægte at trykke min hånd, fordi jeg er kvinde.”

 

Og den slags skriver man ikke ustraffet, og især ikke om en imam, når en tyrkisk tænketang går på jagt efter islamofober i både Danmark og det øvrige Europa.

 

I Danmark er Ida Auken åbenbart en af de værste islamofober

Medens Christian Langballe (DF) fra sin tid som formand for Folketingets Integrationsudvalg i lighed med Mette Thiesen (NB) i den tyrkiske EU-finansierede rapport kun får nogle få ord med på vejen som hårdhudede islamofober, forholder det sig helt anderledes med den radikale Ida Auken.

 

Hun er en af de værste, må man forstå, og får et helt afsnit for sig selv.

 

Således hedder det i rapporten, at:

 

”I begyndelsen af oktober 2019 offentliggjorde Ida Auken, medlem af Det Radikale Venstre, et indlæg om et møde med en muslimsk mandlig borger, der gav hende hånd, da han kom ind på hendes kontor, men forklarede, at han foretrak ikke at gøre det på grund af sin muslimske overbevisning.”

 

Og rapporten fortsætter:

 

”Aukens indlæg, hvor hun omtaler manden som en idiot, fordi han ikke ønsker fysisk kontakt med hende, afslører en række af hendes fordømmende synspunkter om muslimske mænd (som for eksempel undertrykkende.)”

 

Misbruger sin magt til at fremme en islamofobisk retorik rettet mod muslimer

I det hele taget er der ingen grænser for, hvor groft den radikale politiker ifølge den tyrkiske rapport nedgør muslimer i Danmark:

”Som en valgt politiker kan dette indlæg kun opfattes som en opfordring til fremme af islamofobisk retorik rettet mod muslimer. Det er meget problematisk, at en valgt politiker, der er etnisk dansk, bruger sin magt til at fordømme en allerede målrettet repræsentant for et religiøst mindretal,” hedder det videre i rapporten, som slutter:

 

”Auken sætter sig selv som offer over for en borger, der ikke har nogen mulighed for at forsvare sig. Dette magtmisbrug blev endda kritiseret af Aukens kollega, Jens Rohde.”

 

Det er dog ikke kun Ida Auken der er islamofob – det gælder også lovgivningen

Det er dog ikke kun Ida Auken, der ifølge den tyrkiske rapport misbruger sin magt til at hetze og forfølge muslimer.

 

Regeringen og Folketingets flertal bliver beskyldt for konsekvent at lovgive mod muslimer med for eksempel burkaforbud og krav om håndtryk i forbindelse med erhvervelse af dansk statsborgerskab.

 

I rapporten beklages det således blandt andet, at selvom Socialdemokratiet baserer sit flertal på venstrefløjen, så samarbejder man alligevel med højrefløjen, når det gælder lovgivning og hetz vendt mod muslimer, uden at venstrefløjen griber ind.

 

Altså de sædvanlige tudekiks for fuld udblæsning, og alene de vanvittige beskyldninger mod Ida Auken på grundlag af et vredt indlæg i Politiken siger ikke så lidt om rapportens seriøsitet.

 

Rapporten, ”European Islamophobia Report 2019”, har officielt til formål at skabe større solidaritet mellem Europa og Tyrkiet, og den støttes med midler fra EU.

 

En tilsvarende rapport udkom første gang i 2018, og blev dengang ifølge Jyllands-Posten finansieret med en lille million kroner fra EU.

 

Du kan læse hele 2019-rapporten her:

https://www.islamophobiaeurope.com/wp-content/uploads/2020/06/EIR_2019.pdf

 

Læs også:

https://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art7416529/Manden-der-kom-ind-p%C3%A5-mit-kontor-var-tydeligvis-idiot

 

https://denkorteavis.dk/2019/naar-en-radikal-moeder-virkeligheden-ida-auken-raser-over-at-en-imam-naegter-at-give-hende-haand-og-kalder-ham-idiot/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…