Når en radikal møder virkeligheden: Ida Auken raser over, at en imam nægter at give hende hånd og kalder ham idiot

Arkiv/modelfoto/Youtube

Indimellem må det være vanskeligt at være radikal politiker.

 

Da Folketinget den 25. oktober sidste år førstebehandlede den såkaldte håndtrykslov om at give håndtryk for at få dansk statsborgerskab, mente den radikale ordfører, Lotte Rod, at det var et meningsløst krav.

 

”Hvad er det egentlig for et problem, man forsøger at løse?” lød det fra den radikale ordfører.

 

Det kan hun i dag passende snakke med sin partifælle Ida Auken om.

 

Raser over, at en imam ikke ville give hende hånden

I et debatindlæg i Politiken under overskriften ”Manden, der kom ind på mit kontor, var tydeligvis idiot!” fortæller den radikale politiker Ida Auken om et møde, hun havde med en københavnsk imam på sit kontor på Christiansborg.

 

Og hun er rasende.

 

Da imamen ankommer, giver han pænt hånd, men gør under samtalen opmærksom på, at det er en udtagelse.

 

Når han forlader mødet, må hun ikke forvente, at han vil give hende hånden, understreger han, ifølge Ida Aukens indlæg.

 

Det får mig til at spørge, skriver Ida Auken: ”Det vil sige, at du ikke vil trykke mind hånd, når du går igen?”. Hvortil han svarer: ”Ja, for nu ved du det. Og det regner jeg med, at du respekterer.”

 

Ida Auken blev rasende

Alt vender sig i mig, i mig skriver Ida Auken og fortsætter:

 

”Jeg bliver rasende over at blive sat i sådan en situation. Dels føler jeg mig som kvinde nærmest spedalsk, når min hånd bliver set som noget, der fra nu af ikke må komme i nærheden af ham. Dels bliver jeg vred over, at han tillader sig at komme ind i demokratiets højborg og nægte at trykke min hånd, fordi jeg er kvinde.

 

Jeg fortæller ham, at han ikke har nogen ret til at sætte mig i denne situation. Det er dybt disrespektfuldt over for mig og over for demokratiet,” og fortsætter med denne beskrivelse af situationen:

 

”Det er min krop,” siger han så, som om det faktisk var mig, der ville begå et overgreb på ham ved at røre ved hans hånde, når jeg nu ved, at han helst ikke vil røre ved kvinder.”

 

Videre skriver Ida Auken, at:

 

”I gamle dage var idioten den, der kun kunne se sit eget private perspektiv og ikke det offentliges eller fællesskabets perspektiv. Manden, der kom ind på mit kontor, var tydeligvis idiot.”

 

Det hele endte med, at imamen blev så fornærmet, at han pakkede sine ting og forlod mødet med en bemærkning om, at han følte sig smidt ud.

 

Aukens indlæg rejser to spørgsmål

I og med, at Ida Auken oven i købet i Politiken offentligt kalder en imam for en idiot, er det nok  tvivlsomt, om De Radikale fremover kan få landets imamer til at anbefale muslimer at stemme radikalt.

 

Mest bemærkelsesværdig er dog Ida Aukens udmelding om, at det er disrepektfuldt over for demokratiet, at en imam nægter at hende hånden samtidig med, at De Radikale finder det latterligt, at muslimer skal give hånd for at blive medlem af demokratiet.

 

I den radikale selvfølelse er det åbenbart de radikale folketingsmedlemmer og ikke Grundloven, der repræsenterer demokratiet.

 

Du kan læse hele Ida Aukens rasende indlæg i Politiken her:

https://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art7416529/Manden-der-kom-ind-p%C3%A5-mit-kontor-var-tydeligvis-idiot

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…