Danskere presses til at underlægge sig islam – stor beboerfest serverer kun halalkød

Google maps/Colourbox

Boligområdet Vapnagård i Helsingør inviterer lørdag sine knap 4000 beboere til en stor fest i anledning af områdets 50-års jubilæum.

 

Vapnagård er Helsingørs største boligområde og Danmarks næststørste boligafdeling. Ifølge Helsingør Dagblad er cirka to tredjedele af beboerne etniske danskere, mens en tredjedel har indvandrerbaggrund.

 

Alligevel bliver der ved jubilæumsfesten kun serveret halalkød. Altså kød, der er slagtet efter islamiske regler.

 

Beboerforeningens bestyrelse forklarer ikke, hvorfor et mindretal af beboerne skal diktere, hvad alle beboerne – herunder det danske flertal – skal spise til jubilæumsfesten.

 

Men mellem linjerne fornemmer man, hvad forklaringen er:

 

De muslimske beboere vil kun spise halalmad. Og det vil give ballade, hvis man serverer almindelig dansk mad for samtlige beboere.

 

Eller som fællesbestyrelsens formand, Anje Holmstad, formulerer det: ”Vi er enige om, at vi ikke skal diskutere al mulig forskellig mad.”

 

”Allah er den største”

For muslimer er det en pligt at holde sig til halalmad. Det er foreskrevet af Allah.

 

Halalslagtning er en handling, der hylder Allahs magt. I forbindelse med slagtningen læses en muslimsk bøn med ordene ”I Guds navn. Allah er den største.”

 

Når danskere tvangsindlægges til at spise halalkød, bliver de ufrivilligt en del af denne hyldest til Allah. Derudover er der dyreetiske problemer i forbindelse med halalslagtningen.

 

Det var da pokker til ateist

Bestyrelsesformanden i Vapnagård siger: ”Personligt betyder alt det her intet for mig. Jeg er ateist og nærer ingen veneration for nogen religioner og gider heller ikke diskutere religion og tro.”

 

Det var da pokker til ateist. Hun underlægger sig jo netop en religion, nemlig islam. Menuen til beboerfesten er dikteret af islam – med beboerformandens fulde velsignelse.

 

Formandens argumenter hænger ikke sammen. Bag ved hendes selvmodsigelser ligger nok en meget enkel overvejelse: Hun vil bare ikke have noget bøvl.

 

Og det kan da godt være, at det er mere bøvlet at sikre dansk mad ved en fest i en dansk beboerforening. Men det gør det da ikke mere rigtigt at presse danskere til at underlægge sig islam ved at deltage i en kulinarisk hyldest til Allah.

 

Det er forkasteligt. Ligesom det ville være forkasteligt at presse danskere til at deltage i en muslimsk bøn.

 

Bestyrelsesformandens forsvar

Bestyrelsesformand Anje Holmstad indrømmer, at beslutningen om kun at servere halalmad ”har medført enkelte reaktioner fra beboere, der ikke finder det acceptabelt, at der udelukkende serveres halalslagtet kød.”

 

Men hun forsvarer sig med, at det kun er få, som har protesteret: ”Det er meget få reaktioner fra beboere, der ikke finder det acceptabelt, at der udelukkende serveres halalslagtet kød.”

 

Tilsyneladende er det ikke faldet hende ind, at de fleste danskere nødig vil skabe dårlig stemning ved at gøre sig besværlige omkring maden.

 

Så vil de hellere acceptere nogle religiøse madregler, som de ellers ikke er tilhængere af, for at bevare en fredelig og fordragelig stemning.

 

Man kommer ikke i helvede ved at spise den forkerte mad

Danskernes forhold til mad er et helt andet end rettroende muslimers. For danskerne er mad ikke en del af at hylde og underkaste sig Allah eller en anden religiøs autoritet.

 

For danskerne drejer mad sig om, hvad der smager godt, og hvad der er sundt. Ingen danskere forestiller sig, at de kan komme i helvede, fordi de spiser den forkerte mad.

 

Derfor tilpasser de fleste sig, hvis en beboerbestyrelse lader forstå, at det ikke er velset, hvis de nægter at spise halalslagtet mad.

 

De lander på det bløde og udglattende standpunkt: Jeg kan vel godt spise halalslagtet mad til sådan en fest – når nu det er så afgørende for de muslimske beboere.

 

Skruen uden ende

Men det er skruen uden ende.

 

Den muslimske befolkning i Danmark vokser stærkt. I takt med dette vokser også presset for, at det danske samfund skal bøje sig for islamiske holdninger og regler for ikke at krænke muslimer.

 

Man accepterer både kvindelige lærere og skoleelever med islamisk tørklæde – selv om det signalerer underkastelse under Allah og accept af kvindeundertrykkelse. Som der står i Koranen (4:34): ”Mænd står over kvinder.”

 

Man accepterer kønsadskillelse i svømmehaller efter islamiske regler.

 

Man optager et hyldestdigt til Allah i Højskolesangbogen – højskolen, der ellers har været en højborg for frisindet i Danmark.

 

Kampen for vores frihedsværdier

Presset vil bare vokse. Og mange bløde, venlige danskere kan være tilbøjelige til at vige for presset. For slet ikke at tale om de politisk korrekte danskere, der er helt vilde med at tilpasse sig islam.

 

Det bliver mere og mere nødvendigt, at vi kæmper aktivt for vores frihedsværdier. Også i det små. Som for eksempel ved at sige nej til at hylde Allah ved at indordne sig under de madregler, som er lavet i hans navn.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…