Mette Frederiksen begår vælgerbedrag med forslag om tidlig pension – og medierne hjælper hende til det

Colourbox

I dag, torsdag, præsenterer regeringen, Dansk Folkeparti og Det radikale Venstre en aftale om den såkaldte seniorførtidspension for særligt nedslidte lønmodtagere.

 

Den nye ordning vil give lønmodtagere forbedrede muligheder for at komme på tidlig pension, hvis de ifølge nærmere kriterier kan betragtes som nedslidte. Afgørelsen skal bygge på en lægelig vurdering.

 

For regeringen er det et plus ved aftalen, at man har fået De Radikale fra rød blok med i den.

 

Alligevel tyder noget på, at Løkke får det svært, når det gælder tidlig pensionering.

 

Mette Frederiksen synes at stå stærkere hos vælgerne med sit forslag om tidlig pensionering for nedslidte. Det har medierne i høj grad hjulpet hende med.

 

Mette Frederiksen nægter at svare

Mette Frederiksens forslag er strengt taget ikke noget forslag. Det er det simpelt hen for løst til. Der er kun tale om nogle hensigtserklæringer.

 

Men disse hensigtserklæringer har vakt genklang i befolkningen af én bestemt grund:

 

Socialdemokratiet lægger op til, at det skal være en ret for folk at få tidlig pension, hvis de er nedslidte. Det skal altså ikke bero på en nærmere vurdering af den enkeltes situation.

 

Det lyder godt i manges ører. Der kan være et ubehag forbundet med, at man skal underkastes et tjek af, om man nu er nedslidt nok.

 

Der er bare en åbenlys hage ved Mette Frederiksens forslag: Hvordan finder man ud af, om folk er så nedslidte, at de skal have tidlig pension, hvis man ikke vil lade deres arbejdsevne vurdere af fagfolk?

Læs også
Mette F. lægger ud med store løftebrud i udlændingepolitikken – vi får flere flygtninge

 

I så fald må man jo på forhånd udpege de grupper, der skal have ret til tidlig pension. Er det murerne, malerne eller jord- og betonarbejderne? Er det dem, der har været længst på arbejdsmarkedet – det kan jo være kontorfolk, der ikke har haft et ekstraordinært nedslidende job?

 

Hvem der det? Hvordan finder man frem til dem? Det hele står og falder med svaret på disse spørgsmål. Men Mette Frederiksen nægter at give disse svar før valget.

 

Hun puster til store forhåbninger. Men hun kommer til at skuffe mange af disse forhåbninger. Foreløbig nøjes hun med løse henvisninger til, at de ubehagelige spørgsmål må afklares nærmere – efter valget.

 

Mange har illusioner om, at S vil hjælpe dem

Kendsgerningen er: Antallet af dem, der tror, at de vil være omfattet af Mette Frederiksens ordning, er langt større end det faktiske antal, som kan få gavn af dem.

 

Og Socialdemokratiet puster til dette vrangbillede.

 

Læs også
Mette Frederiksen satsede voldsomt og tabte – kaotiske tilstande hos de røde

Det er vælgerbedrag.

 

Dette bedrag kunne ikke gennemføres, hvis medierne virkelig satte Mette Frederiksen stolen for døren.

 

Skånekost fra Journalistisk Venstreparti

Journalisterne kunne blive ved med at kræve svar. Og de kunne udstille hendes forsøg på at fuppe sig igennem ved konstant at gøre det klart, at hun ikke svarer.

 

Hvis Lars Løkke havde leveret et lignende vælgerbedrag, ville journalisterne have kravlet rundt på ryggen af ham under hele valgkampen og stillet de samme inkvisitoriske spørgsmål.

 

Man ville ikke efterlade nogen tvivl om, at der var lusk i luften. På den måde ville man presse Løkke til at træffe et valg:

 

Enten måtte han fortælle, hvordan man udvælger dem, der skal omfattes af ordningen. Eller også måtte han erkende, at han kun kunne levere løse hensigtserklæringer.

Læs også
Regeringsforhandlingerne er ramt af store problemer – men Journalistisk Venstreparti prøver at hjælpe ’deres’ Mette

 

Men Mette Frederiksen slipper væsentligt billigere. Hun får skånekost fra Journalistisk Venstreparti.

 

Studievært rystede Mette Frederiksen – så fik hun ’krisehjælp’

Ved én lejlighed fik hun dog sat stolen for døren af en journalist – og straks kom hun ud at svømme!

 

Det drejede sig om valgduellen på DR med Lars Løkke. Her spurgte studieværten Kåre Quist klart og kontant til, hvilke grupper der skulle have glæde af Socialdemokratiets udgave af tidlig pension.

 

Det skabte tydelig krise hos Mette Frederiksen. Hun fik dog efterfølgende ’krisehjælp’ fra mere hjælpsomme journalister.

 

Allerede aftenen efter inviterede DR’s Aftenshowet Mette Frederiksen i studiet, hvor hun fik lov til at udmale, hvor frygteligt aggressiv Løkke havde været i debatten aftenen før.

 

Læs også
De Radikale er hårde over for danskerne, men bløde over for indvandrerne – en farlig partner for Socialdemokratiet

Studieværterne krummede ikke et hår på hendes hoved. Der var en stemning af ’vores Mette’ hele vejen igennem.

 

Skal ikke bare kæmpe mod rød blok, men også mod Journalistisk Venstreparti

Sådan er det fortsat.

 

Siden Kåre Quist stillede sine simple, journalistisk indlysende spørgsmål, har det været ekstremt småt med journalister, der holdt Mette Frederiksen fast. Holdt hende fast på, at hun hos mange vælgere skaber forhåbninger, som hun ved, at hun ikke kan indfri – forhåbninger om en tidlig pensionering.

 

Der er særlig grund til at være på vagt over for dette, fordi medierne – herunder TV – ved sidste valg havde alvorlig slagside til fordel for rød blok. Den Korte Avis afdækkede en del af dette.

 

Samme mønster har gjort sig gældende ved tidligere valg.

 

Blå blok skal ikke bare kæmpe mod rød blok. Blå blok skal også kæmpe mod Journalistisk Venstreparti.

Læs også
Mette F. har lagt udlændingepolitik frem – det vil gøre samarbejdet med de røde støttepartier sværere på fem punkter

 

Man giver ikke Mette Frederiksen nogen direkte politisk støtte – det ville være et helt uholdbart brud på gældende regler.

 

Men man rutter ikke ligefrem med den kritiske journalistik over for hende. Hun får lov at slippe af sted med ting, som Lars Løkke ikke kan slippe af sted med.

 

Herunder vælgerbedrag om tidlig pensionering.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…