Fransk universitetsmand: Christine Cordsen udtalelser svarer til det, man i Frankrig kender som ’antihvid racisme’

Christine Cordsen (Foto: Twitter)

DR-journalisten Christine Cordsen kaldte etniske danskere som ”grisefarvede”. En interessant udtalelse.

 

Det minder mig om den antihvid racisme som florerer i Frankrig med ordet ”souschien” som det er blevet udtrykt af den muslimske ekstremist af algiersk oprindelse Houria Bouteldja.

 

”Souschien” svarer til – tekstuelt oversat til ”under-hund” – mindre værd end hund.

 

Når man ved at hunden i muslimsk kultur er lig med urenhed har man en idé om det had mod de franske borgere, som hun derved giver udtryk for.

 

Antihvid racisme (og ligeså vel antisemitismen) i ord og handlinger er ret udbredt i Frankrig, især i de flere hundreder ”no go zones” hvor hvide er i stigende mindretal.

 

Antihvid racismen fører ikke til dom i det franske retsvæsen, bliver heller ikke fordømt af den franske dominerende venstreorienterede elite af politik korrekte intellektuelle, journalister og politikere, som ser frem til en islamisering af Frankrig.

 

At kalde etniske danskere grisefarvede er lige så nedladende og racistisk som at kalde sorte mennesker ”aber”. Christine Cordsens udtalelse om de ”grisefarvede” ligestiller hende med de hadefulde muslimer som gerne så sharia indført i Frankrig og vil derfor kunne stemples som racistisk.

 

Men når Christina Cordsen taler om de ”grisefarvede”, peger hun ikke samtidig på sig selv? Er det ikke paradoksalt?

 

Men nej, det er netop et kendetegn på en masochistisk opfattelse af de hvide, som de skyldige for alverdens forbrydelser. Denne opfattelse hører netop til en politiske korrekthed som er gældende i den såkaldte intellektuelle sfære, bl.a. i mainstreammedierne.

 

 

Nu får Christine Cordsen en chance for at erkende at hendes udtalelse med rette kan stemples som racistisk. Så langt har hun måske ikke tænkt eller ment? Hun har nu en chance for at beklage en udtalelse som dum og afslørende en kulturel middelmådighed.

 

 

Lektor em. dr. Gérard Lehmann, Syddansk Universitet

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…