Danskernes tillid til politiet styrtdykker – erfaren kriminalassistent advarer i DKA-indlæg mod alt for svag indsats i udlændingesager

Megafon har for TV2 stillet folk spørgsmålet: ”Er din tiltro til at politiet kan sikre din tryghed blevet styrket eller svækket over de seneste 10 år?”

 

Hele 44 procent af de adspurgte svarer, at deres tiltro til politiet er blevet ”svækket eller i høj grad svækket”. Kun 12 procent svarer, at deres tiltro er blevet ”styrket eller i høj grad styrket”.

 

Et andet spørgsmål lød: ”Hvis du blev udsat for et indbrud i dit hjem i morgen, tror du så, at politiet ville opklare sagen og finde gerningsmændene?”

 

83 procent svarede nej! Kun 5 procent svarede ja.

 

Denne markante mistillid til politiet bør få alarmklokkerne til at ringe hos både politikerne og politiet selv.

 

Manglende ressourcer

En vigtig del af forklaringen på de åbenlyse problemer kan meget vel være, at politiet ikke har tilstrækkeligt med ressourcer i form af penge og mandskab.

 

Der er blevet tilført politiet flere betjente i de senere år. Men det bringer blot antallet af betjente tilbage til niveauet fra 2011, før den daværende røde regering begyndte at skære ned. Politiet har brug for en yderligere styrkelse.

 

En tidligere kriminalassistent taler ud

Men mangel på penge og mandskab er ikke hele forklaringen. Det er også helt afgørende, hvordan politiets øverste ledere vælger at prioritere ressourcerne.

 

Nedenfor bringer vi et indlæg fra tidligere kriminalassistent Freddy Ladefoged, der fra 1999 til maj i år specielt har arbejdet med udlændingesager.

 

Læs også
Mangeårig kriminalassistent: Udlændinge kræver stor politiindsats – men politiets øverste ledere vender det blinde øje til problemerne

Ladefoged leverer en skarp kritik af den alt for svage prioritering af udlændingeområdet i politiets arbejde. Det gælder således sager om ulovligt ophold. Og det gælder udlændingerelateret kriminalitet i øvrigt.

 

Én af Ladefogeds markante pointer er, at politiet skal have udlændingeafdelinger, som er placeret dér, hvor udlændingene er!

 

I Østjyllands Politi skal sådanne afdelinger således ligge i nærheden af ghetto-området i Gellerup. I Fyns Politi skal man være i nærheden af ghetto-området i Vollsmose.

 

En stærk udlændingeafdeling i forbindelse med Vollsmose kunne have styrket politiets indsats og forhindret en skandale som den, der nu er blevet oprullet. Her lukkede Fyns Politi en sag om tyveri af droner, selv om folk med indsigt uden videre kunne identificere gerningsmændene.

 

Læs vores omtale af skandalesagen i artiklen ovenfor.

 

Og læs Freddy Ladefogeds stærke indlæg nedenfor. Den er båret af den erfarne politimands konkrete viden og indignation over politiets øverste ledere.

 

Nu skal det vise sig, om den kommende regering er i stand til at rette op på problemerne. Det vil nok kræve vilje til at gå i rette med den nuværende politiledelse, med rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg i spidsen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…