Vin til delikat stenbiderrogn

 

Så er det igen blevet sæson for stenbiderrogn – det danske svar på den urimeligt dyre stør-kaviar. Og naturligvis kan medlemmer af Den Korte Avis’ vinhandlerpanel byde ind med fantastiske bud på specielt egnede vine – hvidvine forstås – til denne delikatesse, som byder foråret velkomment.

 

Hvidvin

 

Weingut F. J. Gritsch, 2016 Ried Axpoint Federspiel, Mauritiushof, Wachau, Østrig – Normalpris 199,95 kr. – Tilbudspris 139,95 kr.

 

Vinen er fremstillet på Østrigs nationale hvidvinsdrue Grüner Veltliner, som i dette tilfælde gror på udvalgte, stejlt beliggende markstykker langs Donau i vinområdet Wachau. Mester for denne lækkerbisken er Franz-Josef Gritsch, 7. generation i en familie, som i 1799 overtog vinhuset Mauritiushof, der var grundlagt af munke i 1300-tallet. Flot symbiose mellem frugt, syre og mineral.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund.

 

Weingut Karl Erbes, 2017 Ürziger Würzgarten, Ürzig an der Mosel, Tyskland – Normalpris 129 kr. – Tilbudspris pr. styk ved køb af 3 flasker: 96 kr.

 

Karl Erbes’ vine på Riesling druen er liflige og sødmefulde med en snert af mineral fra den jernholdige skiferjord, som vinstokkene vokser i. Ligesom ovennævnte Axpoint er vinen en fantastisk match til en gang stenbiderrogn med rødløg og 38% creme fraiche. Men begge kan selvfølgelig også drikkes til thaimad.

 

Importør: Propperiet, Brædstrup.


Rødvin

 

Læs også
Vin til bod, bøn og faste

Bodegas Antucura, 2015 Barandica, Pinot Noir Selection, Vista Flores, Uco Valley, Mendoza, Argentina – Normalpris 155 kr. – Tilbudspris pr. styk ved køb af 6 flasker: 125 kr.

 

Bodegaen er et lille familiedrevet boutique-vinbrug, som ligger i den eksklusive Uco Valley i vinområdet Mendoza. Her udvikler ægteparret Biancheri og den franske vinmager Michel Roland løbende højkvalitetsprodukter som den aktuelle Barandica, der er en 100 pct. Pinot Noir, og som gror i 1000 meters højde. I forhold til kusinerne i Bourgogne er farven dybere og smagen fyldigere.

 

Importør: Vinslottet, Greve

 

Celler del Roure, 2014 Les Alcusses, Valencia DO, Moixent, Spanien – Normalpris 139 kr. – Tilbudspris pr. styk 89 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Vinhuset ligger i vinregionen Valencias sydligste produktionszone Clarino og hører under Pablo Calatayuds ledelse til blandt nutidens pionerere i området. 50 hektarer er nyplantede, og en 300 år gammel vinkælder er gravet ud og moderniseret. Les Alcusses-vinen er stukket sammen af Monastrell, Garnacha, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot og er utrolig frisk af en spansk vin at være.

 

Importør: D’Wine, Aalborg

Læs også
Med rødhalsen som køkkenskriver

 

Società Agricola Trediberri, 2016 Nebbiolo, Langhe DOC, La Morra, Piemonte, Italien – Normalpris 134,95 kr. – Tilbudspris pr. styk ved køb af 12 flasker: 89,95 kr.

 

Bag det lille boutique vinhus står et triumvirat af vinkyndige, far og søn, Federico og Nicola Oberto, og vinsamler Vladimiro Rambaldi, hvis enkle filosofi er: Mindst mulig indblanding og økologisk drift. Deres Barolo vin, som jo består af 100 pct. Nebbiolo druer, har en frisk næse og en fortrinlig struktur og fylde, der gør den meget anvendelig til mad.

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal

 

Darling Cellars, 2013 Cellarmaster’s Signature No. 6, Darling, Sydafrika – Normalpris 119 kr. – Tilbudspris pr. styk ved køb af 6 flasker: 79,00 kr.

 

Vinfirmaet blev grundlagt i 1949 under navnet Mamreweg Wine Cellars og ligger nord for Cape Town. No. 6 er en blanding af Merlot og Shiraz druer, som hovedsageligt har vokset på fritstående busk-vinstokke, og man mærker på kvaliteten, at der kæles for produktet. En søstervin, Capeman Shiraz, sælges i uge 7 for 50 kr. pr. flaske, hvis man køber 65.

Læs også
Vin til Påskens lammesteg

 

Importør: Megavin, Odder

 

Weingut Nittnaus, 2016 Zweigelt, Burgenland, Gols, Østrig – Normalpris 99,95 kr. – Tilbudspris for 2 flasker 135 kr. hos Meny.

 

Zweigelt er en østrigsk drue, som blev kreeret i 1922 af biologen Fritz Zweigelt, som klonede St. Laurent og Blaufränkisch druesorterne. I dag er det landets mest udbredte produktionsdrue, og den giver en vin, som er blød og harmonisk med krydderi i finalen. I madmæssig henseende står den fint til vintermånedernes simreretter.

 

Importør: GOBIvin, Valby

 

Maison Les Alexandrins, 2016 Syrah VdF, Côtes du Rhône, Tain l’Hermitage, Nord-Rhône, Frankrig – Kampagnepris 95,00 kr.

Læs også
Kom marts du søde milde!

 

Vinen er et resultat af et joint venture mellem to vin-ikoner i Rhônedalen, Nicolas Perrin og Nicolas Jaboulet i hhv. nord og syd. Udover Syrah druer er der iblandet 8 % Viognier drue, hvorved opnås en vin med mere elegance og finesse, end hvis der udelukkende havde været tale om Syrah. Smagen er frugtig og floral med en vis kølighed. Et godt køb.

 

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg

 

Domaine la Haute Marone, 2014 Sablet, Côtes du Rhône Village AOP, Le Torrent du Trignon, Frankrig – Kampagnepris 79,95 kr. På tlf. 20403046 oplyses nærmeste forhandler.

 

Vinen, der er lavet på 80 % Grenache og 20 % Syrah druer, er intens, tæt og frugtfyldt, og prisen ligger i et leje, der er langt under det, den egentlig burde koste. Dette hænger sammen med, at vinhusets ejer, Alphonse Barqueros, har valgt at markedsføre vinen som en Sablet og ikke som en Gigondas, der er betydeligt dyrere.

 

Importør: Fortium Wine, Hinnerup.

 

Læs også
Putin serverer dårlig vin

LCW Corporation, 2016 Little Billabong Shiraz, South Australia, Australien – Kampagnepris 44,95 kr. hos udvalgte Meny- og Sparbutikker. På tlf. 86 41 96 00 oplyses nærmeste forhandler.

 

Vinen er fremstillet på 100 pct. Shiraz druer og er en kraftfuld ledsager til hverdagsmåltidet. Smagen har udprægede noter af blåbær med hints af lakrids, vinen vil vinde ved at blive hældt over på en karaffel i kraftige ryk, så iltningen bliver optimal.

 

Importør: Amka, Randers

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…