Skolelærere udsættes for stadig grovere vold fra elever – en skole på det indvandrertætte Nørrebro oplever volden ”dagligt”

Google Map

Engang var der problemer med skolelærere, som var voldelig mod deres elever. I dag er der store problemer med elever, der er voldelige mod deres lærere.

 

Disse problemer med voldelige elever har været kraftigt stigende over de senere år. Jævnligt bliver det påpeget af Arbejdstilsynet. Og i medierne dukker der stadig flere og grovere eksempler op.

 

Senest beretter Radio24syv om uhyrlige forhold på Guldberg Skole på Nørrebro i København.

 

Elever ”slår, river, sparker og spytter”

På denne folkeskole med 993 elever er situationen så alvorlig, at medarbejdere ”dagligt” udsættes for ”både fysisk og psykisk vold”.

 

Sådan hedder det i et brev fra skolen til Københavns Kommune.

 

Skoleleder Morten Nielsen og tillidsrepræsentant Tina Arvin skriver desuden i brevet, at elever ”spytter, slår, river, sparker og verbalt nedgør kolleger”.

 

De tilføjer, at ”volden er blevet så integreret del af hverdagen, at kolleger ikke længere reagerer på den”. Blandt andet gives disse eksempler fra indeværende skoleår:

 

En lærer har ”fået kastet mad i hovedet” og er ”blevet skubbet af en elev”. En anden lærer er blevet ”slået i ansigtet af elev”.  En tredje er blevet ”sparket på ben, slået på kroppen og spyttet i ansigtet af elev”. (Radio24syv)

 

Samme problemer på andre skoler

Mellem en tredjedel og halvdelen af de københavnske folkeskoler har problemer med vold og trusler. Sådan lyder vurderingen fra Lars Sørensen, der er næstformand i Københavns Lærerforening.

 

Læs også
Asylansøgere fra Georgien fortsætter med at belaste Danmark – det burde ikke kunne ske

Han hører jævnligt fra tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter, at de oplever det samme som på Guldberg Skole.

 

I 2017 var situationen så alvorlig på fire københavnske folkeskoler, at Arbejdstilsynet kom med et påbud om at forbedre forholdene for de ansatte, der var udsat for ”vold og traumatiske hændelser”.

 

På Valby Skole er en ansat blevet sparket i hovedet, spyttet på, bidt gennem en jakke, slået på brystkassen, revet i håret og råbt ind i øret.

 

På Skolen på Amagerbro er en ansat to til tre gange om ugen i situationer, hvor hun bliver slået, sparket, spyttet efter eller får kastet ting efter sig.

 

Problemerne med vold i skolen er særlig alvorlige i København. Men de findes i en række byer rundt omkring i landet, som det fremgår af medieomtale i de senere år.

 

Voldsproblemet er også et indvandrerproblem

Men selv om striben af skrækindjagende medieeksempler efterhånden er ganske lang, så er der et påfaldende træk ved omtalen i medierne:

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

 

Der er næsten total tavshed om, at voldsproblemet også er et indvandrerproblem.

 

De tre områder i København, som Radio24syv specielt fremhæver, er alle indvandrertætte områder.

 

Enhver, der kender lidt til disse problemer ved, at der er særlig store vanskeligheder med børn af ikke-vestlige indvandrere. Alt andet lige er de mere præget af en voldskultur end andre.

 

Men det anses for politisk ukorrekt at nævne det. Så det gør de politisk korrekte medier slet ikke.

 

Ofte giver de nærmest indtryk af, at volden mod lærerne ikke rigtig kan forklares. De får ikke engang sagt, at denne vold afspejler en folkeskole i dyb krise.

 

Journalistisk Venstreparti

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

Hvis man overhovedet hører nogen forklaringer fra skolefolk og medier, går de som regel ud på, at den stigende vold skyldes den såkaldte inklusion i folkeskolen.

 

Det vil sige, at elever, der tidligere gik i specialklasser og -skoler, nu er kommet ind i den almindelige folkeskole. En del af disse elever er utilpassede, og nogle af dem bliver voldelige.

 

Der er næppe tvivl om, at dette er et reelt problem. Men det er absurd, at det konstant fremhæves som forklaringen, mens der er larmende tavshed om indvandrerproblemerne.

 

Sådan er det med Journalistisk Venstreparti og deres ligesindede i skolekredse.

 

Det eneste, som disse riddere af den politiske korrekthed opnår, er, at befolkningen hører mindre og mindre efter, hvad de siger.

 

https://www.radio24syv.dk/udvalgte-nyhedshistorier/laerere-paa-noerrebro-skole-plages-dagligt-af-vold-og-trusler/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…