Ramadanen giver voldsom ballade på asylcentre

Arkiv fra et andet asylcenter

Ramadanen griber kraftigt ind i muslimers hverdag.

 

De må ikke spise mellem solopgang og solnedgang. På denne tid af året betyder det, at de må tilbringe 18 timer i døgnet uden vådt eller tørt.

 

Samtidig får de kun lidt søvn, fordi der skal spises om aftenen og natten.

 

Hos nogle kan det føre til sløvhed, hos andre til kraftige aggressioner. Det sidste har de mærket på nogle tyske asylcentre, hvor konflikter om maden har skabt voldsom ballade.

 

Glødende cigaretter mod politifolk

Fredag aften i sidste uge kom nogle beboere på et asylcenter i Dresden op at slås. Politiet måtte gribe ind – og så angreb 50 beboere betjentene.

 

Politifolkene måtte tilkalde forstærkning for at få situationen under kontrol. Fire asylansøgere blev anholdt.

 

Det var åbenbart gået meget hårdt for sig. Asylansøgere kastede glødende cigaretter mod betjentene, sparkede dem og slog dem. En af ballademagerne forsøgte endda at slå betjentene med en jernstang fra en seng. To betjente og en vagtmand blev kvæstet.

 

Balladen blev startet af to asylansøgere fra Georgien. De er kristne, og derfor tager de ikke del i Ramadanen.

 

Men tilsyneladende kunne de godt tænke sig at sætte tænderne i i de særlige måltider, som asylcenteret tilbyder de fastende muslimer i tidsrummene klokken 20.30-22 og klokken 1-3 om natten. Det fik de dog nej til.

 

Det blev de to georgiere sure over. De prøvede at mase sig ind til de sene måltider, og det endte i grov vold.

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

 

Voldsmænd i kamp om maden

På det samme asylcenter har en beboer også tidligere under Ramadanen slået ud mod sikkerhedsvagterne med en jernstang. Dengang var det en tuneser, som ikke rigtig kunne styre sit madbehov under fasten.

 

Samme problem har man haft på et andet asylcenter i Dresden.

 

I midten af maj gik 25 beboere til angreb på sikkerhedsvagterne. De brugte både stole, sten og sågar en kniv. Tre vagtmænd blev kvæstet, den ene fik endda stiksår.

 

Årsagen til denne ballade var, at en muslimsk beboer ville tage store mængder mad med sig fra spisesalen for at have dem på sit værelse.

 

Personalet gjorde det klart for ham, at maden skulle fortæres i spisesalen. Det ville han dog ikke høre på, og så eskalerede situationen.

 

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

En talsmand for delstaten Sachsens myndigheder siger til FOCUS Online:

 

”Under Ramadanen har vi særlig mange af disse tilfælde, hvor det kommer til konflikter om adgangen til mad. Asylansøgere prøver hele tiden at tage mad med på værelset. Men af hygiejniske grunde er det ikke tilladt.”

 

Fastemåneden skaber også kamp om maden. Nogle steder med voldelige midler.

 

https://www.focus.de/politik/deutschland/streit-bei-der-essensausgabe-ramadan-vermehrt-konflikte-in-dresdner-fluechtlingsunterkunft_id_8995439.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…