Afsløring: Bager-Ali havde asyl i Italien – alligevel gav Damark ham også asyl … på et besynderligt grundlag

Butikker i Tingbjerg (Google street veiw)

Bager-Ali har været i mediernes og offentlighedens søgelys i nogle uger.

 

Hans bagerbutik i Tingbjerg blev raseret af sortklædte mænd. De ville have beskyttelsespenge, som han ikke ville give dem, fortalte Ali.

 

Sympatien strømmede ham i møde og den konservative Mette Abildgaard samlede en ½ mio ind til Ali Panian.

 

Så kom det frem at han var anklaget i en sag om tyveri og afbrænding af en bil. Her blev han frikendt.

 

Men samtidig kom det frem, at faderen var meldt til politiet for hærværk mod bageriets tidligere ejer.

 

Den ½ mio bliver nu betalt tilbage til bidragyderne, fordi politiet sår tvivl om Alis forklaring om krav om beskyttelsespenge: Det er en meget broget sag, siger politiet.

 

Undervejs kunne man forstå, at Ali Parnian og hans familie i længere tid havde opholdt sig i Italien inden de kom til Danmark?

 

De undrede flere sig over? Hvorfor var Ali og familien så ikke i Italien. Det er et grundlæggende princip i europæisk asylpolitik, at man kun kan søge og opnå asyl i ét land.

 

Svaret på de spørgsmål har Jyllands-Posten nu gravet frem i en afgørelse fra Flygtningenævnet fra 2016. (8.2)

 

Her fremgår det, at Ali kom til Italien i 2013 sammen med sin far og lillebror, og myndighederne gav dem opholdstilladelse som flygtninge.

 

Læs også
De vil have asyl, fordi de er brutale forbrydere – og nogle af dem får det

To år senere, i 2015, to Ali og hans lillebror til Danmark uden faderen og søgte asyl.

 

De to drenge på 17 og 14 år fik afslag i Udlændingestyrelsen.

 

Men så klagede de til Flygtnigenævnet. Flygtningenævnet var grundlæggende enig med Styrelsen. De to drenge havde ikke ret til asyl i Danmark.

 

Men så fortalte brødrene, at de havde afbrudt forbindelsen til deres far, som behandlede dem dårligt. Derfor var der ingen til at tage sig af dem i Italien. De måtte sove på gade og kunne ikke gå i skole, hed det.

 

Og så fik Flygtningenævnet åbenbart medlidenhed med de to drenge og gav dem asyl. De havde akut behov for støtte mente nævnet. De skrev:

 

“Under disse omstændigheder finder Flygtningenævnet efter en samlet vurdering undtagelsesvist, at betingelserne for at afvise ansøgningerne, uanset de italienske opholdstilladelser, ikke er opfyldt.” (JP 8.2)

 

Læs også
Asylvanvid: Somalier huggede økse i hovedet på sin kone, så flygtede han og fik uden problemer asyl i et andet EU-land

Men hvorfor er faderen så nu også i Danmark?

 

Man ser ham hele tiden ved siden af Ali på snart sagt alle tv-optagelser fra bageriet. Han er meldt til politiet for hærværk. Og man har fået det indtryk, at han bor i Danmark.

 

Ali Parnian siger til Jyllands-Posten, at det er rigtigt, at det er rigtigt, at han og lillebroderen har haft “problemer” med faderen, men at forholdet blev bedre for seks-syv måneder siden.

 

Han bad avisen ringe tilbage, men tog aldrig telefonen.

 

Faderen – Mohsen Parnian – vil ikke sige noget om sønnens asylgrundlag. Men han fortæller, at han selv rejser frem og tilbage mellem Italien og Danmark for at besøge sine sønner.

 

Dermed har grundlaget for Alis opholdstilladelse i Danmark ændret sig.

 

Læs også
Syrer arbejdede i Tyrkiet men syntes, at lønnen var for lav: Nu har han fået asyl i Danmark – Dansk Folkeparti raser og vil have en forklaring

Opholdstilladelsen skal forlænges til august. Og myndighederne kan i princippet inddrage Alis opholdstilladelse, siger forskeren Thomas Gammeltoft-Hansen til Jyllands-Posten.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…