Så langt ud er Sverige kommet for at have råd til indvandrere – sukker i kaffen sparet væk på plejehjemmet

Modelfotos fra arkivet

Beboerne på ældrecentret Kvarngården i Ingelstad i Sverige kan ikke længere få sukker i kaffen. Det skal de betale for.

 

Vi har ikke råd til, at sukkeret er gratis, siger områdechefen Eva Forsberg-Rosenlöf til avisen Smålandsposten. Det skriver Sverigesradio.se.

 

Hvis de ældre vil have sukker, må familien købe det til dem, siger hun. Man har været for rundhåndet, men nu skal der gælde samme regler for alle. De beboere, som drikker saftevand om aftenen, får det nemlig ikke gratis, siger hun.

 

Anette Nerlie fra Socialdemokratiet siger, at hun er målløs: “Min far betaler 5.600 kroner om måneden for mad, og så kan han ikke få sukker i kaffen. Jeg blev målløs, da jeg hørte det. Det er en skændsel.”

 

Indvandringskritikere har i flere år advaret om, at den svenske velfærd, Folkhemmet, er ved at forsvinde. Masseindvandringen koster samfundet milliarder.

 

Det bliver tydeligt igen i dag, hvor regeringen fremlægger et nyt budget.

 

Nyt budget fremlægges i dag

Forårsbudgettet som finansministeren fremlægger i dag vil godt nok betyder 1,5 mia. kr. mere til velfærden. 600 mio. kr til Sundhed, 360 mio.kr. til ældre og 200 mio. kr. til politiet. Det skriver flere medier.

 

Men samtidig får den svenske udlændingestyrelse, Migrationsvärket, et langt større beløb: 5 mia. kr. Pengene skal især gå til de såkaldte uledsagede flygtningebørn.

 

 

Indvandringen koster penge, der går fra velfærden

Indvandringskritiske svenske netaviser, økonomer og andre har i flere år beskrevet, hvordan den voldsomme indvandring til Sverige vil gå hårdt ud over velfærden.

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

 

Indvandringen har koster det svenske samfund milliarder. Og de penge skal blandt andet findes gennem besparelser på andre områder. Man har især peget på ældre og syge som to af de grupper, der bliver ramt. Nu er kritikken for alvor ved at brede sig til de etablerede medier.

 

350.000 pensionister lever i dag under EU’s fattigdomsgrænse. Og omkring hver femte pensionist risikerer at blive fattig, skriver den svenske avis expressen.se

 

Hjemløse pensionister

Indvandringskritiske medier og andre har især beskrevet, hvordan den store indvandring øger presset på boligmarkedet. Asylansøgere og dem, der får flygtningestatus skal have et sted at bo, derfor kommer de forrest i boligkøen. Det har presset pensionister og andre ud af deres boliger.

 

Boligerne er dyre og ventelisterne lange. Ikke mindst i Stockholm, hvor boligmarkedet er under stort pres, mens byen samtidig hvert år skal tage imod tusinder af nye asylansøgere. Samnytt.se

 

Derfor er der en tendens til, at de midlertidige boliger bliver permanente, så kommunerne skal fortsætte med at finde nye boliger til de nye asylansøgere, der får opholdstilladelse.

 

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

Svenskere har oplevet at blive presset i boligkøen gennem flere år. For eksempel blev beboere i stor bebyggelse i Stockholm også tvunget ud af lignende ældreboliger i 2016. Det har Den Korte Avis også beskrevet her og her.

 

Det er kun de meget dyre boliger, der er ledige, og dem har dårligt stillede folkepensionister ikke råd til at betale.

 

Derfor begynder man nu for alvor at opleve ganske almindelige pensionister er hjemløse. De bor på gaden og rundt omkring. Det har svensk TV, SVT, netop beskrevet i en udsendelse, hvor journalisten blandt andre fulgte Martin, en pensioneret elektriker som kørte rundt med tog og busser hver nat. Den Korte Avis.

 

 

Reportagen har udløst stærke reaktioner også fra politikere fra flere partier, skriver SVT.

 

Medierne fulgte op med store reportager.

 

Expressen skriver i en overskrift: Nu bliver helt almindelige pensionister også hjemløse.

Læs også
Efter drab og eksplosioner: Kriminaliteten fra Malmø er ved at brede sig til Danmark, lyder det fra svensk politichef

 

På stribe lover politikere, at det skal stoppes. Det lyder godt, og man håber det holder. Men man tvivler, og at det mest handler om en frygt for Sverigedemokraternes opbakning ved valget til Riksdagen til september.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…