”Muslimsk broder” mister alibi, som skulle afværge en sex-anklage

Foto: Kirsten Damgaard

PARIS: Den muslimske prædikant Tariq Ramadan, som er sønnesøn af Muslimsk Broderskabs egyptiske stifter, har mistet et alibi, som skulle have sikret ham mod en retssag for voldtægt og brutale overgreb mod en handicappet fransk kvinde.

 

Han hævdede, at han var kommet til Lyon med fly fra Paris samme aften, som han skulle holde foredrag for en større forsamling af trosfæller. Derfor kunne han umuligt have overfaldet og krænket kvinden bag en række barske beskyldninger.

 

Nu har formanden for en forening af unge muslimer, Yassine Djemel, sammen med sin næstformand tilstået over for politiet, at de hentede Ramadan i Lyons lufthavn klokken 11,15 og kørte ham direkte til Hotel Hilton, hvor han tilbragte eftermiddagen.

 

Det var netop om eftermiddagen, at kvinden bag sagsanlæget mødtes med Tariq Ramadan på hotellet. Hun ville bede ham om religiøse vejledninger, men blev væltet om kuld, fik sit tøj revet i stykker, blev udsat for hvad hun betegner som dyrisk vold og siden smidt i et badekar sammen med sine krykker. Her urinerede Ramadan på hende for at fuldbyrde ydmygelserne, fortæller hun.

 

Der er rejst tilsvarende anklager mod Ramadan fra to kvinder i Frankrig og en i USA.
Selv erklærer han sig uskyldig i alle anklager, og 130.000 muslimer har skrevet under på et krav om at få ham løsladt fra varetægtsfængsel. Over 100.000 Euros er indsamlet til salær for to håndplukkede advokater, som skal forsvare ham i retten.

Foreløbig har en af de udvalgte jurister valgt at frasige sin medvirken. Han mener afgjort, at Ramadan har krav på en forsvarer, men han mener også, at en forsvarer har krav på ærligt og loyalt samarbejde med sin klient. Og det krav føler han ikke, at Ramadan opfylder.

 

Hustruens uheldige vidnesbyrd

Tariq Ramadan har også været uheldig med udsagn fra hustruen Iman Ramadan.
Hun betegner ganske vist sin mand som kærlig og omsorgsfuld over for sine medmennesker. Men på et direkte spørgsmål, om hun ikke mistænker ham for utroskab, svarer hun, at hun naturligvis ikke kan vide, om han begår sidespring, da hun sjældent ledsager ham på hans foredragsrejser.

 

Det harmonerer dårligt med Ramadans forsikringer om, at hun altid er med ham, så alene derfor er diverse kvinders beskyldninger for seksuelle overgreb urimelige.

 

Man kan være bekymret for, hvad der sker Iman den dag, hendes mand kommer på fri fod. Muslimsk Broderskab frakender ikke mænd ret til at banke deres koner, når blot de ikke efterlader synlige spor af afstraffelsen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…