Nu har svenske kvinder fået nok – de vil stemme på det indvandringskritiske Sverigedemokraterne

Den svenske journalist Gunnar Sandelin har fået en mail fra en kvinde han for år tilbage arbejdede sammen med på en socialforvaltning. Hun har sikket skrevet til ham, fordi han i dag er kendt som en skarp kritiker af den store indvandring fra ikke-vestlige muslimske lande.

 

Kvinde har hele sit liv har været socialt engageret og arbejdet med udsatte mennesker. Hun har altid haft stor tiltro til velfærdssamfundet. Men nu er noget gået i stykker. Hun skrev:

 

“Jeg havde været på besøg hos mit barnebarn og stod på stationen ved 23.30 tiden og ventede på bussen. Pludselig kom omkring 15 sorte lasede unge mænd ind på området. Besyndeligt nok var der en tilsløret kvinde blandt dem. Det drak af en flaske vin, mens de cirklede omkring mig. De var ikke aggressive, men det var ubehageligt, især fordi jeg var den eneste ‘indfødte’ på stedet. Og det var ikke skyggen af vagter eller andre mennesker. Hvordan lever og tænker sådanne forhutlede eksistenser, der virkede som en flok uden normale livsbetingelser?”

 

Hun sluttede sin mail af med, at hun nu for første gang har besluttet at stemme på det indvandringskritiske parti Sverigedemokraterne, skriver Gunnar Sandelin.

 

Kvindens reaktion ligner den forandring, han i den senere tid i stigende grad har mødt blandt dem, han taler med, læser på Facebook, og andre steder:

 

“Der er et oprør på vej blandt kvinderne”.

 

Meningsmålinger

Hidtil har mændene været i overtal blandt de skarpe kritikere af indvandringens  konsekvenser.  Men nu er kvinderne også ved at få nok.

 

Gunnar Sandelin skriver, at sådanne personlige oplevelser og indtryk ofte bliver fejet til side som anekdoter.

 

Men hans indtryk af et oprør blandt kvinderne mod indvandringens konsekvenser bliver i høj grad underbygget af meningsmålinger, skriver han.

 

Sveriges største meningsmålingsinstitut, Sifo, har således konstateret en betydelig vækst i antallet af kvindelige socialdemokratiske vælgere, der har forladt Socialdemokratiet for at stemme på Sverigedemokraterne. Nu forlader lige så mange kvinder som mænd Socialdemokratiet til fordel for Sverigedemokraterne, skriver Sifo på sin hjemmeside.

 

Samme tendens viser webpanelet YouGov. I maj ville 3,5 procent flere kvinder stemme på Sverigedemokraterne end måneden før.

 

S har selv bidraget til at skubbe kvinderne væk

Den socialdemokratiske statsminister Stefan Löfven kan selv have ydet et bidrag med sin optræden i en partilederdebat i TV 6. maj.

 

Den har været meget omtalt og stærkt kritiseret.

 

I Sverige har der været en række eksempler på udlændinge, der er dømt for voldtægt – men ikke udvist. Det har vakt harme.

 

Dette problem tog Sverigedemokraternes leder, Jimmie Åkesson op i TV-debatten. Her spurgte han Stefan Löfven direkte om årsagen til, at udlændinge, der er dømt for voldtægt, ikke bliver udvist.

 

Men Stefan Löfven svarede overhovedet ikke. I stedet for begyndte han at tale om om indvandrere på arbejdsmarkedet.

 

Men et skred blandt vælgerne kan ikke kun forklares med sådanne enkelte hændelser.
Et skred til fordel for det invandringskritisk parti stikker dybere.

 

Der er problemer, som især kvinder har tæt på

Den svenske stat og kommunerne har de senere år brugt gigantiske beløb på asylansøgere og migranter. Og nu er grunden under hele det svenske velfærdssamfund ved at skride. rights.no

 

Ganske almindelige pensionister er hjemløse og bor på gaden. Det blev afsløret i en reportage i TV, der vakt stor opmærksomhed.

 

Hospitalerne kan ikke yde den nødvendige behandling til tiden.

 

Det faglige niveau i folkeskolen er i frit fald.

 

Hver 5. kommune er nu ved at gå fallit. sverigesradio.se

 

Disse dybe revner i velfærdssamfundet kan påvirke kvindernes holdninger. Det er i høj grad kvinderne, der arbejder i socialsektoren, i sundhedsvæsnet og på skolerne.

 

Meget tyder på, at kvinder generelt har stemt mere venstreorienteret blandt andet for at sikre velfærden. Men oplever de, at Socialdemokratiet og venstrefløjen svigter velfærden, så kan de drage en drastisk konsekvens på valgdagen.

 

Kvindesynet
Svenske kvinder forventer at leve i et samfund præget af ligestilling. Som andre nordiske – og vestlige – kvinder har de kæmpet hårdt for ligestilling.Men nu bliver ligestillingen udfordret af det store indvandring fra ikke-vestlige muslimske lande.Migranterne komme fra samfund dybt præget af kvindeundertrykkelse. Samfund, hvor mænd kan behandle kvinder stort set, som det passer dem og hvor kvinder har meget få rettigheder.
Nu oplever svenske kvinder en undertrykkelse, de troede var forsvundet for længst:Tvangsægteskaber, barnebrude og flerkoneri. Kvinder, der automatisk ikke har ret til deres børn efter en skilsmisse (på mandens betingelser). Kvinder, der arver mindre end mænd. Kvinder, hvis vidneudsagn tæller mindre end mænds. Kvinder, der skal gå tildækkede, have en mændlig værge og have forbund mod at gå uden for hjemmet uden en mandlig ledsager.Denne undertrykkelse rammer ikke direkte svenske kvinder. Men den anfægter en opfattelse af indvandrere – mænd som kvinder – som ofre, der skal hjælpes.

 

Dertil kommer at kvindesynet blandt mange migranter også direkte rammer svenske kvinder. Tilsyneladende i form af et stigende antal seksuelle chikaner og voldtægter.

 

Men også som chikane i hverdagen som den kvinden oplevede, da hun en aften bare ventede på en bus.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…