DF i Horsens ville af med skilt på arabisk, men et flertal sagde nej – nu er skiltet pludselig væk

Foto: Privat

På døren ind til jobcentret i Horsens Kommune stod en tekst på arabisk. Den fortalte, at man ikke må tale i mobiltelefon.

 

Det gav politisk ballade.

 

Dansk Folkeparti ville have den arabiske tekst fjernet. Og partiet fik støtte fra Venstre og De Konservative.

 

Men et flertal af Socialdemokratiet, som har borgmesterposten i kommunen sagde sammen med SF, Enhedslisten og Liberal Alliance nej til at fjerne skiltet.

 

Men nu er skiltet på arabisk pludselig væk.

 

Tilbage er der kun et piktogram, der viser en mobiltelefon med en rød streg over.

 

 

Forhistorien

Dansk Folkepartis Claus Kvist Hansen henvendte sig allerede sidste sommer til det tidligere direktør for området, men dengang blev det pure afvist at tage skiltet ned.

 

Derefter stillede Michael Nedersøe fra partiet forslag i byrådet.

 

“Jeg slog på, at det var et særhensyn, som overhovedet ikke kan gavne integrationen. Det nytter ikke, at vi møder dem, der kommer til landet, med arabisk skiltning og tolkebistand. Hvad bliver det næste? Skal der så også skiltes på arabisk i busser med, at man ikke må spise is. Eller på rådhuset med, at her må der ikke ryges”, siger Michael Nedersøe til Den Korte Avis.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

“Indvandrerne der kommer på jobcenteret, må ikke få den opfattelse, at det nærmest er ligemeget, om de kan forstå dansk for at få et job”, siger han.

 

“Derfor er jeg selvfølgelig glad for, at skiltet nu bare er væk.”

 

“Jeg ved ikke hvorfor. Men jeg tror, at det er sket i en erkendelse af, at man har skudt helt ved siden af i bestræbelserne på at tage særhensyn.”

 

Og så har den meget omtale sikkert skubbet på, mener han:

 

“Jeg er overbevist om, at skiltet stadig havde siddet på døren ind til Jobcenter Horsens, hvis jeg ikke havde sat sagen på byrådets dagsorden og hvis der ikke havde været stor pressendækning i blandt andre Den Korte Avis og TV2”, slutter michael Nedersøe.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…